klimaatinformatie per bestemming alles over weer & klimaat reisperiode advies contact

Het klimaat van Bangkok (Thailand)
Bangkok is de hoofdstad van Thailand en ligt op de oostelijke oever van de Chao Phraya-rivier. Bangkok is ook de grootste stad van het land met meer dan 8 miljoen inwoners en als je de omliggende dorpen en steden mee telt is het bijna net zo groot als Nederland. De officiële naam van Bangkok is Krung Thep maar in het westen gebruiken we nog steeds de oude naam. In de Wat Phra Kaew tempel staat het belangrijkste Boeddha beeld van Thailand de Smaragden Boeddha. Bangkok is de laatste 30 jaar een echte metropool geworden en dit is niet altijd een gunstige gebeurtenis geweest. Als toerist zijnde is het niet zo aantrekkelijk meer om een bezoekje aan Bangkok te doen de vele wegen die op palen staan en de skytrains is een wandeling door de stad soms net als een wandeling door een tunnel. Ook de luchtvervuiling kan hier op sommige dagen enorm zijn.
In 2002 heeft de nieuwe regering besloten dat het nachtleven in Bangkok aan banden moest, dit is sindsdien een stuk minder uitbundig als dat het vroeger was. Echter zullen de beroemde go-gobars hier echter wel nooit verdwijnen. Bangkok heeft één van de belangrijkste havens van Thailand. Het koningsplein Sanam Luang ligt het hart van de stad. Op dit plein word iedere dag een markt gehouden waar allerlei lokale specialiteiten verkocht worden. Ten noorden van het plein ligt een populaire ontmoetingsplek voor rugzaktoeristen de Khao San Road. Op en rond Khao San Road wemelt het van de toeristen. Tijdens een kleine wandeling door de stad zal het je verbazen hoeveel grote en kleine tempels, maar allemaal even mooi, te vinden zijn. Doordat Bangkok iets meer dan twee meter boven de zeespiegel ligt blijven overstromingen de stad vaak bespaard.

Bangkok heeft een tropisch nat en droog klimaat onder het Köppen klimaat classificatiesysteem. Gemiddelde temperaturen in de stad zijn ongeveer 2 graden Celsius hoger dan net buiten de stad. De hoogste geregistreerde maximale temperatuur is 40,8 graden Celsius. De laagst gemeten temperatuur is minimaal 9,9 graden Celsius. Bangkok is op haar droogst tussen november en februari en ook op haar drukst, dus toen veel toeristen kiezen ervoor dan de stad te bezoeken. De vochtigheidsgraad ook toenemen tijdens deze drogere periode, dit vooral in april en mei. Het klimaat in Bangkok is op zijn heetst van maart tot augustus, terwijl het regenseizoen tussen juni en oktober is. In deze tijd van het jaar kun je korte perioden van regenachtig weer verwachten, die vooral in de namiddag zijn. Ongeveer 90 procent van de regen valt in deze tijd van het jaar, hoewel zelfs tijdens regenachtig weer Bangkok nog steeds veel zonne-uren heeft.
Wat kenmerkend is voor Bangkok zijn de grote hoeveelheden smog in de drogere periodes. Je ziet gewoon een bruingrijze deken van vieze lucht boven de stad hangen. Niet voor niets dat je veel mensen met mondkapjes op ziet lopen, vooral degenen die op straat werken zoals politieagenten die het altijd hectische verkeer staan te regelen.

Betaal niet teveel voor je hotel
De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Bangkok. Wil je in één keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Bangkok. Daar kun je per hotel meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kun boeken voor jouw reisdata!

TIP: Bangkok voor beginners
Goede reisinformatie is essentieel voor het maken van een reis. Wil je binnenkort op vakantie gaan naar Bangkok dan kun je op de website Bangkok voor beginners enorm veel goede informatie over Bangkok halen. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere eten en drinken in Bangkok, de verschillende wijken en buurten van Bangkok, vervoer in Bangkok, de bezienswaardigheden van Bangkok, winkelen in Bangkok, Bangkok bezoeken en handige reisinformatie over Bangkok.

Klimaatcijfers
De onderstaande cijfers zijn op basis van geregistreerde langjarige weergegevens en zijn een gemiddelde voor Bangkok:

gemiddelde maximum
temperatuur (°C)

gemiddelde
minimum

temperatuur (°C)
gemiddeld aantal uren zon
per dag
gemiddeld aantal dagen neerslag
per maand
gemiddeld aantal
mm
neerslag
per maand
gemiddelde
water
temperatuur (°C)
januari 32 21 9 1 n.v.t.
februari 33 23 9 3 n.v.t.
maart 34 25 8 3 n.v.t.
april 35 26 8 7 n.v.t.
mei 34 26 7 16 n.v.t.
juni 33 26 6 16 n.v.t.
juli 33 25 6 18 n.v.t.
augustus 33 25 5 20 n.v.t.
september 32 25 5 20 n.v.t.
oktober 32 25 6 16 n.v.t.
november 32 23 8 6 n.v.t.
december 31 21 8 2 n.v.t.
= 0-5 mm ● = 6-30 mm ● = 31-60 mm ● = 61-100 mm ● = 101-200 mm ● = meer dan 200 mm
 

Meer klimaatinformatie
Klimaatcijfers zijn handig, maar bieden geen totaal beeld van het klimaat en de mogelijke weersomstandigheden binnen een bepaalde periode. Hoe groot de kans op winters weer, (extreme) hitte of orkanen is vind je vaak niet terug in cijfers.
Daarom bieden wij per maand handige extra klimaatinfo:

 

kans op
(zeer) warm
w
eer

kans op
winters
weer
kans op
langdurige
neerslag
kans op
orkanen
(cyclonen)
zonzekerheid

UV-index

januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
klik hier voor uitleg van de symbolen

Disclaimer
De informatie op deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld uit klimaatgegevens van meteorologische instituten, weerkundigen en andere bronnen. De rubriek "méér klimaatinformatie" is door ervaringsdeskundigen gemaakt op basis van statistieken en ervaringen.
Aan alle gegevens op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. Het weer heeft geen geheugen en biedt geen garanties. Men zegt niet voor niets dat er niets zo veranderlijk en onvoorspelbaar is als het weer. De samenstellers van deze site voelen zich dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade in wat voor vorm dan ook die mogelijkerwijs ontstaan zou zijn door beslissingen van derden op basis van door ons beschikbaar gestelde informatie.

 

Beste reisperiode
Wil je weten wanneer je het beste naar deze bestemming kunt reizen?
Bekijk hier de beste reisperiodes

 
Actueel weer
De weersverwachtingen voor de komende dagen en het actuele weer op dit moment van deze bestemming zien?
Bekijk hier de weersverwachtingen

 
Meer over Bangkok
beste reistijd voor Bangkok
bijzondere plaatsen in Bangkok
Bangkok bezienswaardigheden top 10
Bangkok fotoreportage
Bangkok in één dag
Bangkok informatie
Bangkok informatie
Bangkok tips
Bangkok voor beginners
wikipedia
winterzon in Bangkok
... meer Bangkok

climate of Bangkok

Aangepast zoeken
 

vakantie startpagina klimaatinformatie van alle landen alles over weer & klimaat reisperiodes ● cookies links contact