klimaatinformatie per bestemming alles over weer & klimaat reisperiode advies contact

Het klimaat van Chiang Mai (Thailand)
Chiang Mai ligt in het noorden van Thailand en is de hoofdstad van de gelijknamige provincie. De rivier de Ping stroomt door de stad heen. Ciang Mai is in 1296 door koning Mengrai. In deze stad staan een aantal grote tempels zoals de Wat Chedi Luang, Wat Chiang Man en de Wat Phra Singh. De oude binnenstad van Chiang Rai is erg populair bij zowel binnen als buitenlandse toeristen. De stad heeft zijn eigen keuken, cultuur en tradities. Chiang Mai word door veel toeristen gebruikt als startplaats voor lange wandel en trektochten. Langs de rivier de Ping word de bekende avond markt gehouden.

Chiang Mai en klimaat Noord-Thailand wordt gekenmerkt door de moesson, die drie verschillende seizoenen creert. De zuidwest moesson komt meestal uit India aan het einde van mei en duurt tot november. De neerslag is over het algemeen het zwaarst in september met een gemiddelde neerslag van 250 mm. Regenseizoen hoeft echter niet betekent dagenlang regen. Het normale patroon van de afgelopen jaren is: duidelijke ochtenden, wolken in de middag en de daaropvolgende regen, 's avonds droog en af en toe regen 's nachts. De noordoost moesson duurt van half november tot begin mei en brengt koele lucht uit het noorden van Vietnam en China, maar geen regen voor Noord- en Centraal-Thailand, met uitzondering van de sporadische  "mango douches", die kan optreden tijdens de mango seizoen. Het hele jaar door is lucht minder vochtig dan in andere delen van het land. De lage luchtvochtigheid is de voornaamste reden waarom de lucht hier prettiger is. Bovendien is het temperatuurverschil tussen dag en nacht en tussen de seizoenen groter dan in de andere regio's.

Klimaatcijfers
De onderstaande cijfers zijn op basis van geregistreerde langjarige weergegevens en zijn een gemiddelde voor Chiang Mai:

gemiddelde maximum
temperatuur (C)

gemiddelde
minimum

temperatuur (C)
gemiddeld aantal uren zon
per dag
gemiddeld aantal dagen neerslag
per maand
gemiddeld aantal
mm
neerslag
per maand
gemiddelde
water
temperatuur (C)
januari 28 13 9 2 n.v.t.
februari 32 14 10 1 n.v.t.
maart 34 17 9 2 n.v.t.
april 36 21 9 7 n.v.t.
mei 33 23 8 16 n.v.t.
juni 31 23 6 19 n.v.t.
juli 31 23 5 21 n.v.t.
augustus 30 22 5 23 n.v.t.
september 31 22 6 19 n.v.t.
oktober 30 21 6 13 n.v.t.
november 29 18 8 6 n.v.t.
december 28 14 8 3 n.v.t.
= 0-5 mm ● = 6-30 mm ● = 31-60 mm ● = 61-100 mm ● = 101-200 mm ● = meer dan 200 mm
 

Meer klimaatinformatie
Klimaatcijfers zijn handig, maar bieden geen totaal beeld van het klimaat en de mogelijke weersomstandigheden binnen een bepaalde periode. Hoe groot de kans op winters weer, (extreme) hitte of orkanen is vind je vaak niet terug in cijfers.
Daarom bieden wij per maand handige extra klimaatinfo:

 

kans op
(zeer) warm
w
eer

kans op
winters
weer
kans op
langdurige
neerslag
kans op
orkanen
(cyclonen)
zonzekerheid

UV-index

januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
klik hier voor uitleg van de symbolen

Disclaimer
De informatie op deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld uit klimaatgegevens van meteorologische instituten, weerkundigen en andere bronnen. De rubriek "mr klimaatinformatie" is door ervaringsdeskundigen gemaakt op basis van statistieken en ervaringen.
Aan alle gegevens op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. Het weer heeft geen geheugen en biedt geen garanties. Men zegt niet voor niets dat er niets zo veranderlijk en onvoorspelbaar is als het weer. De samenstellers van deze site voelen zich dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade in wat voor vorm dan ook die mogelijkerwijs ontstaan zou zijn door beslissingen van derden op basis van door ons beschikbaar gestelde informatie.

 

Beste reisperiode
Wil je weten wanneer je het beste naar deze bestemming kunt reizen?
Bekijk hier de beste reisperiodes

 
Actueel weer
De weersverwachtingen voor de komende dagen en het actuele weer op dit moment van deze bestemming zien?
Bekijk hier de weersverwachtingen

 
Meer over Chiang Mai
bezienswaardigheden top 10
beste reistijd zonvakantie
Chiang Mai informatie
wikipedia
winterzon in Chiang Mai
... meer Chiang Mai

climate of Chiang Mai

Aangepast zoeken
 

vakantie startpagina klimaatinformatie van alle landen alles over weer & klimaat reisperiodes ● cookies links contact