klimaatinformatie per bestemming alles over weer & klimaat reisperiode advies contact

Het klimaat van Phuket (Thailand)
Phuket is een eiland in het zuidwesten van Thailand en is dankzij de vele mooie stranden en uitstekende duiklocaties n van de populairste zonbestemmingen in Zuidoost Azi. Het eiland biedt een groot aantal prachtige hotels en resorts die vooral in de wat duurdere prijsklasse vallen, zeker voor Thaise begrippen. Met prachtige exotische namen als Patong Beach, Kamala Beach, Kata Noi, Karon Noi en Bang Thao Beach worden toeristen naar dit prachtige stukje Thailand gelokt.
Het grootste eiland van Thailand ligt in een deel waar een tropisch moessonklimaat heerst, type Am volgens de Kppen-Geiger klimaatclassificatie. Dit betekent dat de temperatuur overdag vrijwel continu tussen de 30 en 34 graden ligt en in het geval van Phuket daalt de thermometer 's nachts niet verder dan zo'n 23-24 graden. Het temperatuurverloop is gedurende het hele jaar vrij gelijkmatig, waarbij het voorjaar iets warmer is dan de rest van het jaar. Het zeewater is ook het hele jaar zeer aangenaam, de temperatuur hiervan ligt vrijwel continu rond de 28-29 graden. Zeer prettig als je wilt gaan duiken, zwemmen of snorkelen.

Op Phuket start de moesson eind april/begin mei. Dit regenseizoen brengt grote hoeveelheden regen met zich mee, die vooral in de vorm van vaak fikse buien naar beneden plenst. Wie een stuk wil gaan wandelen of wil zonnen op het strand doet dat het beste in het begin van de dag, omdat de meeste buien voorkomen in de namiddag en avond. In totaal valt er op het eiland Phuket ongeveer tweeduizend millimeter regen op jaarbasis. In de tweede helft van november komt de zuidwestmoesson ten einde. Het aantal zonne-uren per dag loopt op naar ongeveer 8 of 9 uur gemiddeld per dag en de kans op neerslag neemt in rap tempo af.

Phuket vakantie
Heb je zin in een strandvakantie in Phuket? Je kunt vanuit Nederland complete pakketreizen naar Phuket boeken, zoals bijvoorbeeld bij TUI. Ga duiken, geniet van het strand en laat je lekker verwennen in de hotels.
Bekijk alle Phuket vakanties van TUI

TIP: Phuket voor beginners
Goede reisinformatie is essentieel voor het maken van een reis. Wil je binnenkort op vakantie gaan naar Bangkok dan kun je op de website Phuket voor beginners enorm veel goede informatie over Phuket halen. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere eten en drinken in Phuket, de verschillende plaatsen en stranden van Phuket, vervoer in Phuket, de bezienswaardigheden van Phuket, winkelen in Phuket, Phuket vakantie informatie en handige reisinformatie over Phuket.

Klimaatcijfers
De onderstaande cijfers zijn op basis van geregistreerde langjarige weergegevens en zijn een gemiddelde voor Phuket:

gemiddelde maximum
temperatuur (C)

gemiddelde
minimum

temperatuur (C)
gemiddeld aantal uren zon
per dag
gemiddeld aantal dagen neerslag
per maand
gemiddeld aantal
mm
neerslag
per maand
gemiddelde
water
temperatuur (C)
januari 32 23 9 6 28
februari 33 23 9 4 29
maart 33 24 9 5 29
april 33 24 8 10 29
mei 32 24 6 18 29
juni 31 24 5 18 29
juli 31 24 6 17 29
augustus 31 24 6 18 29
september 31 24 5 19 29
oktober 31 24 6 20 29
november 31 24 7 17 29
december 31 23 8 12 28
= 0-5 mm ● = 6-30 mm ● = 31-60 mm ● = 61-100 mm ● = 101-200 mm ● = meer dan 200 mm
 

Meer klimaatinformatie
Klimaatcijfers zijn handig, maar bieden geen totaal beeld van het klimaat en de mogelijke weersomstandigheden binnen een bepaalde periode. Hoe groot de kans op winters weer, (extreme) hitte of orkanen is vind je vaak niet terug in cijfers.
Daarom bieden wij per maand handige extra klimaatinfo:

 

kans op
(zeer) warm
w
eer

kans op
winters
weer
kans op
langdurige
neerslag
kans op
orkanen
(cyclonen)
zonzekerheid

UV-index

januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
klik hier voor uitleg van de symbolen

Disclaimer
De informatie op deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld uit klimaatgegevens van meteorologische instituten, weerkundigen en andere bronnen. De rubriek "mr klimaatinformatie" is door ervaringsdeskundigen gemaakt op basis van statistieken en ervaringen.
Aan alle gegevens op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. Het weer heeft geen geheugen en biedt geen garanties. Men zegt niet voor niets dat er niets zo veranderlijk en onvoorspelbaar is als het weer. De samenstellers van deze site voelen zich dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade in wat voor vorm dan ook die mogelijkerwijs ontstaan zou zijn door beslissingen van derden op basis van door ons beschikbaar gestelde informatie.

 

Beste reisperiode
Wil je weten wanneer je het beste naar deze bestemming kunt reizen?
Bekijk hier de beste reisperiodes

 
Actueel weer
De weersverwachtingen voor de komende dagen en het actuele weer op dit moment van deze bestemming zien?
Bekijk hier de weersverwachtingen

 
Meer over Phuket
beste reistijd zonvakantie Phuket
bijzondere plaatsen in Phuket
Phuket bezienswaardigheden top 10
Phuket in 24 foto's
Phuket informatie
Phuket reisinformatie
Phuket voor beginners
wikipedia
winterzon in Phuket
zomerzon in Phuket
... meer Phuket

climate of Phuket

Aangepast zoeken
 

vakantie startpagina klimaatinformatie van alle landen alles over weer & klimaat reisperiodes ● cookies links contact