klimaatinformatie per bestemming alles over weer & klimaat reisperiode advies contact

Het klimaat van Lipnomeer (TsjechiŽ)
Lipnomeer is een groot stuwmeer aan de grens bij Oostenrijk in het Nationale Park äumava. Het is vooral en geliefde plek bij watersporters. De mogelijkheden om die hier te beoefenen zijn dan ook legio. Surfen, kanoŽn, vissen, waterskiŽn. Er is hier voor ieder wat wils. Ook de bossen en heuvels in de omgeving zijn prachtig en uitermate geschikt voor lange wandelingen. Het gebied rondom het Lipnomeer is zeer toeristisch. Bus en bootdiensten verbinden de plaatsen aan het meer met elkaar. Ook skigebieden in TsjechiŽ en Oostenrijk zijn vanaf hier snel te bereiken. Het Lipnomeer heeft een gematigd landklimaat. Het klimaat kent vier uitgesproken seizoenen. De winters zijn op hun hevigst in januari, februari. De temperatuur schiet dan regelmatig onder het vriespunt. In combinatie met sneeuwval kan er rondom het Lipnomeer aan wintersport gedaan worden. Verwacht hier geen steile afdalingen op zwarte pistes, maar wel als de weergoden het gebied goed gezind zijn wel voldoende sneeuwpret waar vooral gezinnen met jonge kinderen op af komen. Het skigebied Lipno dat rondom het Lipnomeer te vinden is behoort tot de best onderhouden skigebieden van TsjechiŽ. Niet voor niets dat dit gebied de afgelopen jaren enorm aan populariteit toegenomen is onder beginnende wintersporters.
De zomer maanden zijn in juni, juli en augustus. Het kan dan aangenaam warm worden. Doordat TsjechiŽ ver landinwaarts ligt en het Lipnomeer in de schaduw van verschillende berggebieden waait het hier zelden hard.

TIP: Lipno voor beginners
Goede reisinformatie is essentieel voor het maken van een reis. Wil je binnenkort op vakantie naar het Lipnomeer dan kun je op de website Lipno voor beginners enorm veel goede informatie over het Lipnomeer halen. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere eten & drinken, zien & doen aan het Lipnomeer, reizen naar het Lipnomeer en alles over het weer aan het Lipnomeer.

Klimaatcijfers
De onderstaande cijfers zijn op basis van geregistreerde langjarige weergegevens en zijn een gemiddelde voor het Lipnomeer. Voor de omliggende hoger gelegen skigebieden gelden doorgaan lagere temperaturen. Voor de top van de berg Kramolin op zo'n 900 meter hoogte moet je van de onderstaande temperaturen 2 tot 9 graden aftrekken.
Let op: plaatselijk kunnen er afwijkingen voorkomen

gemiddelde maximum
temperatuur (įC)

gemiddelde
minimum

temperatuur (įC)
gemiddeld aantal uren zon
per dag
gemiddeld aantal dagen neerslag
per maand
gemiddeld aantal
mm
neerslag
per maand
gemiddelde
water
temperatuur (įC)
januari 6 -3 1 17 onbekend
februari 7 -1 3 15 onbekend
maart 9 1 4 16 onbekend
april 13 6 5 15 onbekend
mei 18 9 7 14 onbekend
juni 22 12 7 15 onbekend
juli 24 12 8 14 onbekend
augustus 23 13 7 12 onbekend
september 21 11 4 11 onbekend
oktober 16 7 3 12 onbekend
november 7 3 2 16 onbekend
december 4 -1 1 18 onbekend
= 0-5 mm ● = 6-30 mm ● = 31-60 mm ● = 61-100 mm ● = 101-200 mm ● = meer dan 200 mm
 

Meer klimaatinformatie
Klimaatcijfers zijn handig, maar bieden geen totaal beeld van het klimaat en de mogelijke weersomstandigheden binnen een bepaalde periode. Hoe groot de kans op winters weer, (extreme) hitte of orkanen is vind je vaak niet terug in cijfers.
Daarom bieden wij per maand handige extra klimaatinfo:

 

kans op
(zeer) warm
w
eer

kans op
winters
weer
kans op
langdurige
neerslag
kans op
orkanen
(cyclonen)
zonzekerheid

UV-index

januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
klik hier voor uitleg van de symbolen

Disclaimer
De informatie op deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld uit klimaatgegevens van meteorologische instituten, weerkundigen en andere bronnen. De rubriek "mťťr klimaatinformatie" is door ervaringsdeskundigen gemaakt op basis van statistieken en ervaringen.
Aan alle gegevens op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. Het weer heeft geen geheugen en biedt geen garanties. Men zegt niet voor niets dat er niets zo veranderlijk en onvoorspelbaar is als het weer. De samenstellers van deze site voelen zich dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade in wat voor vorm dan ook die mogelijkerwijs ontstaan zou zijn door beslissingen van derden op basis van door ons beschikbaar gestelde informatie.

 

Beste reisperiode
Wil je weten wanneer je het beste naar deze bestemming kunt reizen?
Bekijk hier de beste reisperiodes

 
Actueel weer
De weersverwachtingen voor de komende dagen en het actuele weer op dit moment van deze bestemming zien?
Bekijk hier de weersverwachtingen

 
Meer over het Lipnomeer
alles over het Lipnomeer
bezienswaardigheden top 10
Lipno voor beginners
Lipnomeer
Lipnomeer wintersport info
Lipnomeer tips
skigebied Lipno
wikipedia
wintersport in Lipno
Zuid Bohemen startpagina
... meer Lipnomeer

Aangepast zoeken
 

vakantie startpagina klimaatinformatie van alle landen alles over weer & klimaat reisperiodes ● cookies links contact