klimaatinformatie per bestemming alles over weer & klimaat reisperiode advies contact

Het klimaat van Djerba (TunesiŽ)
Djerba is een eiland voor de kust van TunesiŽ in de Golf van GabŤs. Djerba is het grootste eiland van TunesiŽ. De hoofdstad van het eiland is Houmt Souk en ligt in het noorden. Djerba is via een zeven kilometer lange dam door de Golf de Bou Grara verbonden aan het vaste land maar ook zijn er nog enkele veerdiensten die je naar dit eiland kunnen vervoeren. Djerba is erg in trek bij de toeristen dit vooral door mooie zandstranden maar misschien nog wel meer omdat het eiland zijn authentieke karakter heeft weten te behouden. Houmt Souk heeft een erg mooie oude medina de souks vormen hier een waar labyrint wat u langs allerlei handelaars loodst. Aan de kust hier staat het oude Fort Ghazi Mustapha.
Het klimaat op Djerba is mediterraan, wat betekent dat het klimaat wordt beÔnvloed door de Middellandse Zee. De algemene patroon is hier hete, droge zomers en milde tot koude winters met onregelmatige regendagen. Vertrouw niet op uw reis catalogus die de belofte geeft van belofte non-stop zonneschijn, van november tot maart, het weer is niet altijd voorspelbaar en moet u wellicht een jas en misschien zelfs een paraplu, dus vergeet niet een warme kleren. Regen dagen zijn echt zeldzaam, het eiland heeft een jaarlijkse regenval van 200 mm. Djerba heeft 324 dagen zon per jaar en een dagelijks gemiddelde van acht uren zonneschijn in de winter en elf in de zomer. Van mei tot oktober is het steeds zeer, zeer heet. De midzomer temperatuur ligt vaak hoger dan 35 graden Celsius, de watertemperatuur ligt in de zomermaanden rond de 25 graden Celsius. Vergeleken met de winters, waarin de nachten erg koud zou kunnen krijgen, zijn de zomerse nachten zwoel en warm.

Klimaatcijfers
De onderstaande cijfers zijn op basis van geregistreerde langjarige weergegevens en gelden voor het eiland Djerba:
Let op: plaatselijk kunnen er afwijkingen voorkomen

gemiddelde maximum
temperatuur (įC)

gemiddelde
minimum

temperatuur (įC)
gemiddeld aantal uren zon
per dag
gemiddeld aantal dagen neerslag
per maand
gemiddeld aantal
mm
neerslag
per maand
gemiddelde
zee
temperatuur (įC)
januari 16 9 7 4 16
februari 18 9 7 4 15
maart 20 11 8 4 16
april 22 13 9 3 17
mei 26 16 10 2 19
juni 29 20 11 1 22
juli 32 22 12 0 26
augustus 33 23 11 1 28
september 30 21 9 2 27
oktober 26 18 8 4 25
november 22 13 7 4 22
december 18 10 7 4 18
= 0-5 mm ● = 6-30 mm ● = 31-60 mm ● = 61-100 mm ● = 101-200 mm ● = meer dan 200 mm
 

Meer klimaatinformatie
Klimaatcijfers zijn handig, maar bieden geen totaal beeld van het klimaat en de mogelijke weersomstandigheden binnen een bepaalde periode. Hoe groot de kans op winters weer, (extreme) hitte of orkanen is vind je vaak niet terug in cijfers.
Daarom bieden wij per maand handige extra klimaatinfo:

 

kans op
(zeer) warm
w
eer

kans op
winters
weer
kans op
langdurige
neerslag
kans op
orkanen
(cyclonen)
zonzekerheid

UV-index

januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
klik hier voor uitleg van de symbolen

Disclaimer
De informatie op deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld uit klimaatgegevens van meteorologische instituten, weerkundigen en andere bronnen. De rubriek "mťťr klimaatinformatie" is door ervaringsdeskundigen gemaakt op basis van statistieken en ervaringen.
Aan alle gegevens op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. Het weer heeft geen geheugen en biedt geen garanties. Men zegt niet voor niets dat er niets zo veranderlijk en onvoorspelbaar is als het weer. De samenstellers van deze site voelen zich dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade in wat voor vorm dan ook die mogelijkerwijs ontstaan zou zijn door beslissingen van derden op basis van door ons beschikbaar gestelde informatie.

 

Beste reisperiode
Wil je weten wanneer je het beste naar deze bestemming kunt reizen?
Bekijk hier de beste reisperiodes

 
Actueel weer
De weersverwachtingen voor de komende dagen en het actuele weer op dit moment van deze bestemming zien?
Bekijk hier de weersverwachtingen

 
Meer over Djerba

TunesiŽ startpagina
Djerba informatie
Djerba reisinformatie
wikipedia
... meer  Djerba

Aangepast zoeken
 

vakantie startpagina klimaatinformatie van alle landen alles over weer & klimaat reisperiodes ● cookies links contact