klimaatinformatie per bestemming alles over weer & klimaat reisperiode advies contact

Het klimaat van Bermuda (Britse Overzeese Gebieden - Verenigd Koninkrijk)
Bermuda ligt in de Noord Atlantische oceaan voor de westkust van Amerika. Bermuda bestaat uit de eilanden Saint George, Saint David, Somerset en Bermuda ook wel Main eiland genoemd. De hoofdstad van deze eilandengroep is Hamilton en in totaal wonen er bijna 70.00 mensen op deze eilanden. Bermuda dank zijn naamsbekendheid aan de Bermudadriehoek die hier tussen Bermuda, Puerto Rico en Miami in ligt. In de driehoek zijn een groot aantal schepen op onverklaarbare wijze verdwenen. Bermuda staat bekend als belastingparadijs en dit is de belangrijkste inkomensbron voor deze eilandengroep. Het toerisme is de tweede inkomens bron van Bermuda. De meeste toeristen komen hier om te duiken of te snorkelen tussen de scheepswrakken of de prachtige koraalriffen. Op Bermuda in de hoofdstad Hamilton staat het hoofdkantoor van Bacardi. De stad st. George’s is de grootste en oudste stad van Bermuda. Het oude centrum van de stad staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO.
Bermuda heeft een warm zeeklimaat dat onder grote invloed staat van zijn ligging in de Noord Atlantische oceaan. De eilanden worden verwarmd door de warme Golfstroom die hier langs stroomt en de westenwindgordels die hier langs waaien. Deze winden brengen warme vochtige lucht vanuit het oosten naar de eilanden toe. In de wintermaanden kunnen winden uit het poolgebied extreem koude lucht met zich meebrengen die rond het vriespunt liggen en deze kan de temperaturen op de Bermuda eilanden tot 10 graden Celsius laten zakken. Dit zijn echter extremen en komen maar zelden voor, het koude record staat hier op 7,2 graden Celsius. In de warmste maanden van het jaar ligt de gemiddelde luchtvochtigheid vrij hoog. In de tweede helft van het jaar kunnen er tropische stormen en orkanen voorkomen. Door zijn ligging aan de warme Golfstroom hebben de orkanen eerder de neiging om richting bermuda te gaan dan eromheen.

Klimaatcijfers
De onderstaande cijfers zijn op basis van geregistreerde langjarige weergegevens en zijn een gemiddelde voor Bermuda:

gemiddelde maximum
temperatuur (°C)

gemiddelde
minimum

temperatuur (°C)
gemiddeld aantal uren zon
per dag
gemiddeld aantal dagen neerslag
per maand
gemiddeld aantal
mm
neerslag
per maand
gemiddelde
zee
temperatuur (°C)
januari 22 13 5 12 20
februari 22 13 5 10 20
maart 22 13 5 11 19
april 23 14 8 10 20
mei 26 16 8 12 21
juni 28 19 9 11 24
juli 31 21 9 11 27
augustus 31 22 9 12 28
september 30 21 8 11 27
oktober 29 19 6 12 25
november 26 16 6 12 23
december 23 14 4 13 22
= 0-5 mm ● = 6-30 mm ● = 31-60 mm ● = 61-100 mm ● = 101-200 mm ● = meer dan 200 mm
 

Meer klimaatinformatie
Klimaatcijfers zijn handig, maar bieden geen totaal beeld van het klimaat en de mogelijke weersomstandigheden binnen een bepaalde periode. Hoe groot de kans op winters weer, (extreme) hitte of orkanen is vind je vaak niet terug in cijfers.
Daarom bieden wij per maand handige extra klimaatinfo, die een gemiddelde vormen voor Bermuda. Er kunnen lokale afwijkingen voorkomen.

 

kans op
(zeer) warm
w
eer

kans op
winters
weer
kans op
langdurige
neerslag
kans op
orkanen
(cyclonen)
zonzekerheid

UV-index

januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
klik hier voor uitleg van de symbolen

Disclaimer
De informatie op deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld uit klimaatgegevens van meteorologische instituten, weerkundigen en andere bronnen. De rubriek "méér klimaatinformatie" is door ervaringsdeskundigen gemaakt op basis van statistieken en ervaringen.
Aan alle gegevens op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. Het weer heeft geen geheugen en biedt geen garanties. Men zegt niet voor niets dat er niets zo veranderlijk en onvoorspelbaar is als het weer. De samenstellers van deze site voelen zich dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade in wat voor vorm dan ook die mogelijkerwijs ontstaan zou zijn door beslissingen van derden op basis van door ons beschikbaar gestelde informatie.

 

beste reisperiode
Wil je weten wanneer je het beste naar deze bestemming kunt reizen?
bekijk hier de beste reisperiodes

 
actueel weer
De weersverwachtingen voor de komende dagen en het actuele weer op dit moment van deze bestemming zien?
bekijk hier de weersverwachtingen

 
meer over Bermuda
Bermuda informatie
Bermuda reisinformatie
Bermuda toerisme
Bermuda startpagina
wikipedia
... meer Bermuda

climate of Bermuda

Aangepast zoeken
 

vakantie startpagina klimaatinformatie van alle landen alles over weer & klimaat reisperiodes ● cookies links contact