klimaatinformatie per bestemming alles over weer & klimaat reisperiode advies contact

Het klimaat van Britse Maagdeneilanden (Britse Overzeese Gebieden - Verenigd Koninkrijk)
De Britse Maagdeneilanden liggen in de Caribische zee ten oosten van Puerto Rico en maken deel uit van de Maagdeneilanden archipel. Tot deze archipel behoren ook de Amerikaanse Maagdeneilanden De Britse Maagdeneilanden bestaat uit ongeveer 50 eilanden waarvan Tortola, Virgin Gorda, Anegada en Jost Van Dyke de vier grootste en belangrijkste zijn. Op de eilanden wonen ongeveer 30.00 inwoners waarvan verreweg de meeste op het eiland Tortola. Op dit ligt de hoofdstad Road Town. Andere belangrijke plaatsen op de Britse Maagdeneilanden zijn The Settelment op Anegada en Spanisch Town op Virgin Gorda. Een aantal van de kleinere eilanden zijn in privé bezit en dus niet toegankelijk voor toeristen. De Britse Maagden eilanden staan net als een aantal andere eilanden in de Caribische zee bekend als belastingparadijs. Maar verreweg de belangrijkste inkomensbron van de eilanden is het toerisme, ieder jaar trekken honderdduizenden mensen naar deze eilanden om te genieten van de hagelwitte palmboomstranden en de azuurblauwe zee. Snorkelen en duiken is een favoriete bezigheid van de bezoekers aan de Britse Maagdeilanden.
De Britse Maagden eilanden hebben een tropisch maritiem klimaat dat onder grote invloed staat van de Caribische zee. De temperaturen zijn hier het gehele jaar ongeveer gelijk en de neerslag is er altijd overvloedig. In de tweede helft van het jaar kunnen tropische stormen en orkanen voorkomen in deze regio. In deze periode kan de luchtvochtigheid, in samenwerking met de hoge temperaturen en vele neerslag, erg hoog en oncomfortabel worden. In de eerste maanden van het jaar ligt de gemiddelde neerslag iets lager als de rest van het jaar maar is nog steeds niet matig te noemen. De zeetemperatuur is hier het hele jaar erg aangenaam. De neerslag die er op de eilanden valt zal over het algemeen in de vroege ochtend vallen.

Klimaatcijfers
De onderstaande cijfers zijn op basis van geregistreerde langjarige weergegevens en zijn een gemiddelde voor de Britse Maagdeneilanden:

gemiddelde maximum
temperatuur (°C)

gemiddelde
minimum

temperatuur (°C)
gemiddeld aantal uren zon
per dag
gemiddeld aantal dagen neerslag
per maand
gemiddeld aantal
mm
neerslag
per maand
gemiddelde
zee
temperatuur (°C)
januari 29 23 8 15 26
februari 29 23 8 11 26
maart 29 23 9 11 26
april 30 24 9 11 26
mei 30 24 8 14 27
juni 31 25 8 14 28
juli 31 25 8 16 28
augustus 31 25 9 16 28
september 31 25 8 16 29
oktober 31 25 8 17 29
november 30 24 8 16 28
december 29 23 8 15 27
= 0-5 mm ● = 6-30 mm ● = 31-60 mm ● = 61-100 mm ● = 101-200 mm ● = meer dan 200 mm
 

Meer klimaatinformatie
Klimaatcijfers zijn handig, maar bieden geen totaal beeld van het klimaat en de mogelijke weersomstandigheden binnen een bepaalde periode. Hoe groot de kans op winters weer, (extreme) hitte of orkanen is vind je vaak niet terug in cijfers.
Daarom bieden wij per maand handige extra klimaatinfo, die een gemiddelde vormen voor de Britse Maagdeneilanden. Er kunnen lokale afwijkingen voorkomen.

 

kans op
(zeer) warm
w
eer

kans op
winters
weer
kans op
langdurige
neerslag
kans op
orkanen
(cyclonen)
zonzekerheid

UV-index

januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
klik hier voor uitleg van de symbolen

Disclaimer
De informatie op deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld uit klimaatgegevens van meteorologische instituten, weerkundigen en andere bronnen. De rubriek "méér klimaatinformatie" is door ervaringsdeskundigen gemaakt op basis van statistieken en ervaringen.
Aan alle gegevens op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. Het weer heeft geen geheugen en biedt geen garanties. Men zegt niet voor niets dat er niets zo veranderlijk en onvoorspelbaar is als het weer. De samenstellers van deze site voelen zich dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade in wat voor vorm dan ook die mogelijkerwijs ontstaan zou zijn door beslissingen van derden op basis van door ons beschikbaar gestelde informatie.

 

beste reisperiode
Wil je weten wanneer je het beste naar deze bestemming kunt reizen?
bekijk hier de beste reisperiodes

 
actueel weer
De weersverwachtingen voor de komende dagen en het actuele weer op dit moment van deze bestemming zien?
bekijk hier de weersverwachtingen

 
meer over de Britse Maagdeneilanden
bezienswaardigheden top 10
B.V.I. informatie
B.V.I. reisinformatie
B.V.I. toerisme
Virgin Islands startpagina
wikipedia
... meer Britse Maagdeneilanden

climate of Britisch Virging Islands

Aangepast zoeken
 

vakantie startpagina klimaatinformatie van alle landen alles over weer & klimaat reisperiodes ● cookies links contact