klimaatinformatie per bestemming alles over weer & klimaat reisperiode advies contact

Het klimaat van de Falkland Eilanden (Britse Overzeese Gebieden - Verenigd Koninkrijk)
De Falklandeilanden liggen in de zuidelijke Atlantische oceaan voor de kust van Argentinië. De Falklandeilanden bestaan uit twee grote eilanden Oost-Falkland en West-Falkland die worden gescheiden door de Falkland Sound. Verder bestaat de eilanden groep nog uit vele kleinere eilanden waarvan er maar enkele bewoond zijn. In totaal wonen er ongeveer 3000 mensen op de Falklandeilanden waarvan verreweg de meeste in de hoofdstad Stanley op Oost Falkland. De eilanden waren in het begin van de jaren 80 van de vorige eeuw de inzet van een oorlog tussen Argentinië en het Verenigd Koninkrijk. De Falklandoorlog duurde maar een kleine maand en telde ongeveer duizend doden. Naar aanleiding van deze oorlog zijn er nog steeds militairen op de eilanden gestationeerd. Zuid-Georgië en de Zuidelijke Sandwicheilanden horen bij de bestuurlijke regio van de Falklandeilanden.
De Falklandeilanden hebben een koel zeeklimaat met een gelijkmatige neerslag gedurende het gehele jaar. Alleen in de maanden december en januari ligt de neerslag iets hoger maar dit zal in bijna alle gevallen over regen gaan. Sneeuwval komt hier wel voor alleen is deze hier erg sporadisch. De Atlantische oceaan heeft een duidelijke temperende invloed op het klimaat hier, waardoor er bijna geen extremen voorkomen. De gemiddelde jaar temperatuur ligt hier op 5,5 graden Celsius. De record temperatuur is hier 24 graden Celsius en het koude record ligt hier op -11 graden Celsius. De Falklandeilanden hebben een gemiddelde luchtvochtigheid van 82 procent.

Klimaatcijfers
De onderstaande cijfers zijn op basis van geregistreerde langjarige weergegevens en zijn een gemiddelde voor de Falkland Eilanden:

gemiddelde maximum
temperatuur (°C)

gemiddelde
minimum

temperatuur (°C)
gemiddeld aantal uren zon
per dag
gemiddeld aantal dagen neerslag
per maand
gemiddeld aantal
mm
neerslag
per maand
gemiddelde
zee
temperatuur (°C)
januari 13 6 6 13 9
februari 13 6 6 12 9
maart 12 5 5 11 9
april 9 3 4 11 8
mei 7 1 3 12 7
juni 5 1 2 11 6
juli 5 0 3 10 5
augustus 5 0 4 10 5
september 7 1 5 9 5
oktober 9 2 6 10 6
november 11 3 6 11 7
december 12 5 6 12 8
= 0-5 mm ● = 6-30 mm ● = 31-60 mm ● = 61-100 mm ● = 101-200 mm ● = meer dan 200 mm
 

Meer klimaatinformatie
Klimaatcijfers zijn handig, maar bieden geen totaal beeld van het klimaat en de mogelijke weersomstandigheden binnen een bepaalde periode. Hoe groot de kans op winters weer, (extreme) hitte of orkanen is vind je vaak niet terug in cijfers.
Daarom bieden wij per maand handige extra klimaatinfo, die een gemiddelde vormen voor de Falkland Eilanden. Er kunnen lokale afwijkingen voorkomen.

 

kans op
(zeer) warm
w
eer

kans op
winters
weer
kans op
langdurige
neerslag
kans op
orkanen
(cyclonen)
zonzekerheid

UV-index

januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
klik hier voor uitleg van de symbolen

Disclaimer
De informatie op deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld uit klimaatgegevens van meteorologische instituten, weerkundigen en andere bronnen. De rubriek "méér klimaatinformatie" is door ervaringsdeskundigen gemaakt op basis van statistieken en ervaringen.
Aan alle gegevens op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. Het weer heeft geen geheugen en biedt geen garanties. Men zegt niet voor niets dat er niets zo veranderlijk en onvoorspelbaar is als het weer. De samenstellers van deze site voelen zich dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade in wat voor vorm dan ook die mogelijkerwijs ontstaan zou zijn door beslissingen van derden op basis van door ons beschikbaar gestelde informatie.

 

beste reisperiode
Wil je weten wanneer je het beste naar deze bestemming kunt reizen?
bekijk hier de beste reisperiodes

 
actueel weer
De weersverwachtingen voor de komende dagen en het actuele weer op dit moment van deze bestemming zien?
bekijk hier de weersverwachtingen

 
meer over Falkland Eilanden
Falkland Eilanden informatie
Falkland Eilanden reisinformatie
Falkland Eilanden overheid
Falkland Eilanden startpagina
wikipedia
... meer Falkland Eilanden

climate of Falkland Islands

Aangepast zoeken
 

vakantie startpagina klimaatinformatie van alle landen alles over weer & klimaat reisperiodes ● cookies links contact