klimaatinformatie per bestemming alles over weer & klimaat reisperiode advies contact

Het klimaat van Kaaimaneilanden (Britse Overzeese Gebieden - Verenigd Koninkrijk)
Kaaimaneilanden ook wel de Caymaneilanden genoemd liggen ten zuiden van Cuba in de Caribische zee. Deze eilanden werden in de 17de eeuw al door het Verenigd Koninkrijk geannexeerd en behoorden toen tot de kolonie Jamaica. Nadat Jamaica onafhankelijk werd zijn de Kaaimaneilanden een Brits overzees gebied geworden. De Kaaimaneilanden staan in de rest van de wereld bekend als belastingparadijs. Zo ongeveer in iedere Hollywood film waar er geld verdwijnt wordt dit naar de Kaaimaneilanden geloodst. De Kaaimaneilanden bestaan uit drie eilanden, te weten Grand Cayman, Cayman Brac en Little Cayman. In totaal wonen er ongeveer 50.000 mensen op de eilanden waarvan verreweg de meeste op Grand Cayman. Op dit eiland ligt ook de hoofdstad George Town. In de hoofdstad staan meer dan 270 banken, om aan te geven hoe groot het belastingparadijs de Kaaimaneilanden is. In de hoofdstad woont meer dan de helft van de totale inwoners van de Kaaimaneilanden. De eilanden zijn ook erg in trek bij de toeristen die hier vooral komen voor de mooie stranden en het schitterende onderwaterleven.
De Kaaimaneilanden hebben een tropisch zeeklimaat met droge en een regenperiode. De regenperiode duurt hier ongeveer van mei tot oktober. In deze periode kunnen er tropische stormen en orkanen voorkomen. Tijdens één van deze stormen is er een keer ongeveer 70 procent van de gebouwen op Grand Cayman verwoest. De drogere periode duurt hier van november tot april. In deze periode ligt de gemiddelde temperatuur iets lager evenals de gemiddelde luchtvochtigheid. De Kaaimaneilanden hebben ongeveer 130 dagen met neerslag per jaar, waarbij de regen op de meeste dagen uit een korte tropische bui valt.

Klimaatcijfers
De onderstaande cijfers zijn op basis van geregistreerde langjarige weergegevens en zijn een gemiddelde voor de Kaaimaneilanden:

gemiddelde maximum
temperatuur (°C)

gemiddelde
minimum

temperatuur (°C)
gemiddeld aantal uren zon
per dag
gemiddeld aantal dagen neerslag
per maand
gemiddeld aantal
mm
neerslag
per maand
gemiddelde
zee
temperatuur (°C)
januari 29 22 8 8 27
februari 29 22 8 7 27
maart 30 22 9 6 27
april 31 23 10 6 27
mei 31 24 9 11 28
juni 32 25 8 14 29
juli 32 25 9 15 29
augustus 32 25 8 15 29
september 32 25 8 16 29
oktober 31 25 8 16 29
november 30 24 7 11 28
december 29 23 7 9 28
= 0-5 mm ● = 6-30 mm ● = 31-60 mm ● = 61-100 mm ● = 101-200 mm ● = meer dan 200 mm
 

Meer klimaatinformatie
Klimaatcijfers zijn handig, maar bieden geen totaal beeld van het klimaat en de mogelijke weersomstandigheden binnen een bepaalde periode. Hoe groot de kans op winters weer, (extreme) hitte of orkanen is vind je vaak niet terug in cijfers.
Daarom bieden wij per maand handige extra klimaatinfo, die een gemiddelde vormen voor de Kaaimaneilanden. Er kunnen lokale afwijkingen voorkomen.

 

kans op
(zeer) warm
w
eer

kans op
winters
weer
kans op
langdurige
neerslag
kans op
orkanen
(cyclonen)
zonzekerheid

UV-index

januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
klik hier voor uitleg van de symbolen

Disclaimer
De informatie op deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld uit klimaatgegevens van meteorologische instituten, weerkundigen en andere bronnen. De rubriek "méér klimaatinformatie" is door ervaringsdeskundigen gemaakt op basis van statistieken en ervaringen.
Aan alle gegevens op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. Het weer heeft geen geheugen en biedt geen garanties. Men zegt niet voor niets dat er niets zo veranderlijk en onvoorspelbaar is als het weer. De samenstellers van deze site voelen zich dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade in wat voor vorm dan ook die mogelijkerwijs ontstaan zou zijn door beslissingen van derden op basis van door ons beschikbaar gestelde informatie.

 

beste reisperiode
Wil je weten wanneer je het beste naar deze bestemming kunt reizen?
bekijk hier de beste reisperiodes

 
actueel weer
De weersverwachtingen voor de komende dagen en het actuele weer op dit moment van deze bestemming zien?
bekijk hier de weersverwachtingen

 
meer over Kaaimaneilanden
bezienswaardigheden top 10
Kaaimaneilanden informatie
Kaaimaneilanden overheid
Kaaimaneilanden reisinformatie
startpagina Cayman Eilanden
wikipedia
winterzon info Cayman Islands
... meer Kaaimaneilanden

climate of Cayman Islands

Aangepast zoeken
 

vakantie startpagina klimaatinformatie van alle landen alles over weer & klimaat reisperiodes ● cookies links contact