klimaatinformatie per bestemming alles over weer & klimaat reisperiode advies contact

Het klimaat van Montserrat (Britse Overzeese Gebieden - Verenigd Koninkrijk)
Montserrat ligt in de Caribische Zee en behoord tot de bovenwindse eilandengroep. Montserrat is een overzees territorium van het Verenigd Koninkrijk. In totaal wonen er ongeveer 6000 mensen op het eiland. De hoofdstad van Montserrat is Plymouth maar is door de vele vulkaan uitbarstingen de laatste jaren onbewoonbaar en tegenwoordig doet Brades al jaren dienst als surrogaat hoofdstad. In de jaren voor de uitbarstingen woonde in Montserrat bijna 15.000 inwoners maar de meeste zijn gevlucht. Het vliegveld dat bij de hoofdstad lag in het zuiden van het eiland en verwoest is door de lavastroom is vervangen door een nieuw vliegveld in het noorden van het eiland.
Montserrat heeft heeft een vochtig tropisch klimaat dat onder de invloed staat van zijn ligging in de Caribische zee. Op het eiland kun je het jaar in tween opdelen, een natte hete periode en een net iets minder natte en net iets koelere periode. In de maanden februari tot en met mei ligt de gemiddelde neerslag lager dan de rest van het jaar en de gemiddelde temperatuur een aantal graden lager. Over het algemeen kun je duidelijk zijn over het klimaat hier, het is er warm en erg nat. De zeewind die hier meestal heerst, kan voor de nodige verkoeling zorgen en zorgt er ook voor dat de gemiddelde luchtvochtigheid wat naar beneden gaat. In de tweede helft van het jaar kunnen hier tropische stormen en cyclonen voorkomen. Een bijkomend aandachtspunt op Montserrat is dat er al jaren met regelmaat vulkaanuitbarstingen zijn.

Klimaatcijfers
De onderstaande cijfers zijn op basis van geregistreerde langjarige weergegevens en zijn een gemiddelde voor Montserrat:

gemiddelde maximum
temperatuur (C)

gemiddelde
minimum

temperatuur (C)
gemiddeld aantal uren zon
per dag
gemiddeld aantal dagen neerslag
per maand
gemiddeld aantal
mm
neerslag
per maand
gemiddelde
zee
temperatuur (C)
januari 27 20 8 16 27
februari 27 20 8 12 26
maart 27 20 8 13 26
april 28 21 8 12 27
mei 29 22 8 15 28
juni 29 23 8 15 28
juli 30 23 8 17 28
augustus 30 23 8 18 28
september 30 23 7 18 29
oktober 29 23 7 19 29
november 29 22 7 17 28
december 28 21 7 17 27
= 0-5 mm ● = 6-30 mm ● = 31-60 mm ● = 61-100 mm ● = 101-200 mm ● = meer dan 200 mm
 

Meer klimaatinformatie
Klimaatcijfers zijn handig, maar bieden geen totaal beeld van het klimaat en de mogelijke weersomstandigheden binnen een bepaalde periode. Hoe groot de kans op winters weer, (extreme) hitte of orkanen is vind je vaak niet terug in cijfers.
Daarom bieden wij per maand handige extra klimaatinfo, die een gemiddelde vormen voor Montserrat. Er kunnen lokale afwijkingen voorkomen.

 

kans op
(zeer) warm
w
eer

kans op
winters
weer
kans op
langdurige
neerslag
kans op
orkanen
(cyclonen)
zonzekerheid

UV-index

januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
klik hier voor uitleg van de symbolen

Disclaimer
De informatie op deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld uit klimaatgegevens van meteorologische instituten, weerkundigen en andere bronnen. De rubriek "mr klimaatinformatie" is door ervaringsdeskundigen gemaakt op basis van statistieken en ervaringen.
Aan alle gegevens op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. Het weer heeft geen geheugen en biedt geen garanties. Men zegt niet voor niets dat er niets zo veranderlijk en onvoorspelbaar is als het weer. De samenstellers van deze site voelen zich dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade in wat voor vorm dan ook die mogelijkerwijs ontstaan zou zijn door beslissingen van derden op basis van door ons beschikbaar gestelde informatie.

 

beste reisperiode
Wil je weten wanneer je het beste naar deze bestemming kunt reizen?
bekijk hier de beste reisperiodes

 
actueel weer
De weersverwachtingen voor de komende dagen en het actuele weer op dit moment van deze bestemming zien?
bekijk hier de weersverwachtingen

 
meer over Montserrat
Montserrat toerisme
Montserrat overheid
Montserrat reisinformatie
wikipedia
... meer Montserrat

climate of Montserrat

Aangepast zoeken
 

vakantie startpagina klimaatinformatie van alle landen alles over weer & klimaat reisperiodes ● cookies links contact