klimaatinformatie per bestemming alles over weer & klimaat reisperiode advies contact

Het klimaat van Pitcairneilanden (Britse Overzeese Gebieden - Verenigd Koninkrijk)
De Pitcairneilanden vormen een land met het laagste inwoneraantal ter wereld. De redelijk grote hoeveelheden regen op jaarbasis (gemiddeld 1670 millimeter neerslag per jaar) en het aangename subtropische klimaat zorgen voor uitstekende omstandigheden voor de ontplooiing van de flora en fauna op de vruchtbare vulkanische grond. Door het lage inwonersaantal van het eiland Pitcairn (50 geregistreerde inwoners in het jaar 2008) kan de natuur vrijwel ongestoord haar gang gaan, op Pitcairn is er een uitstekende balans tussen mens en natuur. Wie Pitcairn wil bezoeken zal daar een redelijk lange reis voor over moeten hebben, want aangezien de Pitcairneilanden geen vliegveld hebben moet je per boot naar Pitcairn varen.
De Pitcairneilanden hebben een warm zeeklimaat met neerslag gedurende het hele jaar en relatief kleine verschillen in de gemiddelde temperatuur per maand. In absolute temperaturen kunnen er wel redelijk grote verschillen voorkomen, want tijdens de lokale zomermaanden (december-maart) kan de temperatuur oplopen tot boven de dertig graden terwijl het tijdens de winter kan dalen tot net boven de tien graden. De Pitcairneilanden liggen binnen de zone waar in de Grote Oceaan de orkanen ontstaan. Er is dus altijd een (vrij kleine) kans dat een verse typhoon of tropische depressie over de Pitcairneilanden trekt.

Klimaatcijfers
De onderstaande cijfers zijn op basis van geregistreerde langjarige weergegevens en zijn een gemiddelde voor de Pitcairneilanden:

gemiddelde maximum
temperatuur (C)

gemiddelde
minimum

temperatuur (C)
gemiddeld aantal uren zon
per dag
gemiddeld aantal dagen neerslag
per maand
gemiddeld aantal
mm
neerslag
per maand
gemiddelde
zee
temperatuur (C)
januari 28 18 7 16 24
februari 28 19 8 17 25
maart 27 18 8 19 24
april 27 17 8 16 23
mei 26 17 7 15 23
juni 25 16 7 16 22
juli 24 15 7 15 22
augustus 24 16 7 15 22
september 25 17 8 15 22
oktober 26 17 7 17 23
november 27 18 6 20 24
december 28 18 7 18 24
= 0-5 mm ● = 6-30 mm ● = 31-60 mm ● = 61-100 mm ● = 101-200 mm ● = meer dan 200 mm
 

Meer klimaatinformatie
Klimaatcijfers zijn handig, maar bieden geen totaal beeld van het klimaat en de mogelijke weersomstandigheden binnen een bepaalde periode. Hoe groot de kans op winters weer, (extreme) hitte of orkanen is vind je vaak niet terug in cijfers.
Daarom bieden wij per maand handige extra klimaatinfo, die een gemiddelde vormen voor de Pitcairneilanden. Er kunnen lokale afwijkingen voorkomen.

 

kans op
(zeer) warm
w
eer

kans op
winters
weer
kans op
langdurige
neerslag
kans op
orkanen
(cyclonen)
zonzekerheid

UV-index

januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
klik hier voor uitleg van de symbolen

Disclaimer
De informatie op deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld uit klimaatgegevens van meteorologische instituten, weerkundigen en andere bronnen. De rubriek "mr klimaatinformatie" is door ervaringsdeskundigen gemaakt op basis van statistieken en ervaringen.
Aan alle gegevens op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. Het weer heeft geen geheugen en biedt geen garanties. Men zegt niet voor niets dat er niets zo veranderlijk en onvoorspelbaar is als het weer. De samenstellers van deze site voelen zich dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade in wat voor vorm dan ook die mogelijkerwijs ontstaan zou zijn door beslissingen van derden op basis van door ons beschikbaar gestelde informatie.

 

beste reisperiode
Wil je weten wanneer je het beste naar deze bestemming kunt reizen?
bekijk hier de beste reisperiodes

 
actueel weer
De weersverwachtingen voor de komende dagen en het actuele weer op dit moment van deze bestemming zien?
bekijk hier de weersverwachtingen

 
meer over de Pitcairneilanden
Pitcairneilanden overheid
Pitcairneilanden reisinformatie
wikipedia
world factbook
... meer Pitcairneilanden

climate of Pitcairn Islands

Aangepast zoeken
 

vakantie startpagina klimaatinformatie van alle landen alles over weer & klimaat reisperiodes ● cookies links contact