klimaatinformatie per bestemming alles over weer & klimaat reisperiode advies contact

Het klimaat van de Turks en Caicos eilanden (Britse Overzeese Gebieden - Verenigd Koninkrijk)
De Turks en Caicos eilanden zijn een eilandengroep die voor de kust van Hati en de Dominicaanse republiek liggen en behoorde vroeger tot Jamaica en is nog steeds een onderdeel van het Verenigd Koninkrijk. De hoofdstad van de Turks en Caicoseilanden is Cockburn Town en in totaal wonen er meer dan 36.000 mensen op deze eilandengroep. Deze eilandengroep bestaat uit 8 eilanden waarvan er twee onbewoond zijn. Meer dan 22.000 van inwoners van de Turks en de Caicoseilanden wonen op het eiland Providenciales dat ook zijn eigen internationale luchthaven heeft. Dit is ook het gedeelte wat de meeste toeristen trekt en aan de Grace baai liggen dan ook een aantal prachtige resorts met hagelwitte stranden en prachtige palmbomen. Het zwemmen met dolfijnen is hier erg populair.
De Turks en Caicoseilanden hebben een tropisch klimaat dat zich grofweg laat opdelen in twee seizoenen een natte periode en een drogere periode. In de laatste maanden van het jaar valt hier de meeste regen en de rest van het jaar valt de regenval mee, voor eilanden in het Caribische gebied. In de natte periode zal de luchtvochtigheid hier ook flink kunnen oplopen. De temperaturen zijn hier het gehele jaar min of meer gelijk alleen de dag en nacht temperatuur kunnen hier meer dan 10 graden schelen. Van juli tot december kunnen hier tropische stormen en cyclonen voorkomen.

Klimaatcijfers
De onderstaande cijfers zijn op basis van geregistreerde langjarige weergegevens en zijn een gemiddelde voor de Turks- en Caicoseilanden:

gemiddelde maximum
temperatuur (C)

gemiddelde
minimum

temperatuur (C)
gemiddeld aantal uren zon
per dag
gemiddeld aantal dagen neerslag
per maand
gemiddeld aantal
mm
neerslag
per maand
gemiddelde
zee
temperatuur (C)
januari 27 20 7 8 26
februari 27 20 7 6 26
maart 28 20 7 7 26
april 29 21 7 8 26
mei 30 22 7 11 27
juni 31 23 7 11 28
juli 32 24 8 11 28
augustus 32 24 8 12 29
september 32 23 7 13 29
oktober 31 23 7 14 29
november 29 22 6 10 28
december 27 21 6 8 27
= 0-5 mm ● = 6-30 mm ● = 31-60 mm ● = 61-100 mm ● = 101-200 mm ● = meer dan 200 mm
 

Meer klimaatinformatie
Klimaatcijfers zijn handig, maar bieden geen totaal beeld van het klimaat en de mogelijke weersomstandigheden binnen een bepaalde periode. Hoe groot de kans op winters weer, (extreme) hitte of orkanen is vind je vaak niet terug in cijfers.
Daarom bieden wij per maand handige extra klimaatinfo, die een gemiddelde vormen voor de Turks- en Caicoseilanden. Er kunnen lokale afwijkingen voorkomen.

 

kans op
(zeer) warm
w
eer

kans op
winters
weer
kans op
langdurige
neerslag
kans op
orkanen
(cyclonen)
zonzekerheid

UV-index

januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
klik hier voor uitleg van de symbolen

Disclaimer
De informatie op deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld uit klimaatgegevens van meteorologische instituten, weerkundigen en andere bronnen. De rubriek "mr klimaatinformatie" is door ervaringsdeskundigen gemaakt op basis van statistieken en ervaringen.
Aan alle gegevens op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. Het weer heeft geen geheugen en biedt geen garanties. Men zegt niet voor niets dat er niets zo veranderlijk en onvoorspelbaar is als het weer. De samenstellers van deze site voelen zich dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade in wat voor vorm dan ook die mogelijkerwijs ontstaan zou zijn door beslissingen van derden op basis van door ons beschikbaar gestelde informatie.

 

beste reisperiode
Wil je weten wanneer je het beste naar deze bestemming kunt reizen?
bekijk hier de beste reisperiodes

 
actueel weer
De weersverwachtingen voor de komende dagen en het actuele weer op dit moment van deze bestemming zien?
bekijk hier de weersverwachtingen

 
meer over Turks en Caicos eilanden
Turks en Caicos informatie
Turks en Caicos reisinformatie
Turks en Caicos toerisme
wikipedia
... meer Turks en Caicoseilanden

climate of Turks & Caicos

Aangepast zoeken
 

vakantie startpagina klimaatinformatie van alle landen alles over weer & klimaat reisperiodes ● cookies links contact