klimaatinformatie per bestemming alles over weer & klimaat reisperiode advies contact

Het klimaat van Zuid GeorgiŽ en de Zuidelijke Sandwicheilanden (Britse Overzeese Gebieden - Verenigd Koninkrijk)
Zuid-GeorgiŽ en de Zuidelijke Sandwicheilanden ligt in het zuidelijke deel van de Atlantische oceaan en valt onder de bestuurlijke regio van de Falklandeilanden. Zuid-GeorgiŽ en de Zuidelijke Sandwicheilanden behoren tot de Scotiarug die het hooggebergte van de Andes met het Antarctisch schiereiland verbindt. Zuid-GeorgiŽ bestaat uit 8 eilanden en drie rotsformaties die de zee uitkomen. De Zuidelijke Sandwicheilanden bestaan uit 13 eilanden waarvan er een aantal in groepen te verdelen zijn. De eilandengroep behorend tot Zuid-GeorgiŽ is de aanleiding geweest van de Falklandoorlog tussen het Verenigd Koninkrijk en ArgentiniŽ in 1982. In deze oorlog, die meer weg had van een politiek steekspel zijn in totaal bijna 1000 doden gevallen en een aantal schepen tot zinken gebracht. Tegenwoordig zijn de eilanden zo goed als onbewoond alleen een aantal onderzoekers wonen er nog maar zelfs deze niet permanent. In de Grytviken ligt een klein gehucht met een kerk en een kleine haven en op het vogeleiland staat nog een onderzoeksbasis.
Zuid-GeorgiŽ en de Zuidelijke Sandwicheilanden hebben een toendra klimaat dat door zijn ligging er onder invloed staat van de Atlantische oceaan. Aan de noordzijde van het eilanden is het klimaat het zachtst omdat de zuidelijke winden van de Zuidpool op dit gedeelte het minste vat hebben op dit gedeelte. Verder kan je over het klimaat hier kort zijn het is hier altijd koud met temperaturen die zo goed als altijd rond het vriespunt liggen en dan moet je er vanuit gaan dat de zuidzijde van het eiland nog een stuk kouder is. De neerslag die hier valt zal zo goed als altijd als sneeuw naar beneden komen.

Klimaatcijfers
De onderstaande cijfers zijn op basis van geregistreerde langjarige weergegevens en zijn een gemiddelde voor Zuid GeorgiŽ en de Zuidelijke Sandwicheilanden:

gemiddelde maximum
temperatuur (įC)

gemiddelde
minimum

temperatuur (įC)
gemiddeld aantal uren zon
per dag
gemiddeld aantal dagen neerslag
per maand
gemiddeld aantal
mm
neerslag
per maand
gemiddelde
zee
temperatuur (įC)
januari 7 1 3 28 3
februari 8 1 2 19 3
maart 7 0 2 21 3
april 4 -2 1 19 3
mei 2 -4 1 18 2
juni 1 -5 1 18 1
juli 0 -6 1 18 1
augustus 1 -5 2 16 0
september 3 -4 2 17 0
oktober 4 -2 2 22 0
november 5 -1 3 26 1
december 6 0 3 28 2
= 0-5 mm ● = 6-30 mm ● = 31-60 mm ● = 61-100 mm ● = 101-200 mm ● = meer dan 200 mm
 

Meer klimaatinformatie
Klimaatcijfers zijn handig, maar bieden geen totaal beeld van het klimaat en de mogelijke weersomstandigheden binnen een bepaalde periode. Hoe groot de kans op winters weer, (extreme) hitte of orkanen is vind je vaak niet terug in cijfers.
Daarom bieden wij per maand handige extra klimaatinfo, die een gemiddelde vormen voor Zuid GeorgiŽ en de Zuidelijke Sandwicheilanden. Er kunnen lokale afwijkingen voorkomen.

 

kans op
(zeer) warm
w
eer

kans op
winters
weer
kans op
langdurige
neerslag
kans op
orkanen
(cyclonen)
zonzekerheid

UV-index

januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
klik hier voor uitleg van de symbolen

Disclaimer
De informatie op deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld uit klimaatgegevens van meteorologische instituten, weerkundigen en andere bronnen. De rubriek "mťťr klimaatinformatie" is door ervaringsdeskundigen gemaakt op basis van statistieken en ervaringen.
Aan alle gegevens op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. Het weer heeft geen geheugen en biedt geen garanties. Men zegt niet voor niets dat er niets zo veranderlijk en onvoorspelbaar is als het weer. De samenstellers van deze site voelen zich dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade in wat voor vorm dan ook die mogelijkerwijs ontstaan zou zijn door beslissingen van derden op basis van door ons beschikbaar gestelde informatie.

 

beste reisperiode
Wil je weten wanneer je het beste naar deze bestemming kunt reizen?
bekijk hier de beste reisperiodes

 
actueel weer
De weersverwachtingen voor de komende dagen en het actuele weer op dit moment van deze bestemming zien?
bekijk hier de weersverwachtingen

 
meer over Zuid GeorgiŽ
South Georgia officiŽle site
Zuid GeorgiŽ reisinformatie
wikipedia
world factbook
... meer Zuid GeorgiŽ

climate of South Georgia

Aangepast zoeken
 

vakantie startpagina klimaatinformatie van alle landen alles over weer & klimaat reisperiodes ● cookies links contact