klimaatinformatie per bestemming alles over weer & klimaat reisperiode advies contact

Het klimaat van Dubai (Verenigde Arabische Emiraten)
Dubai is een emiraat van de Verenigde Arabische Emiraten. Een groot deel van het emiraat bestaat uit de gelijknamige stad Dubai. Sinds men besefte dat de inkomsten uit handel en olie onvoldoende zouden zijn om ook in de toekomst een vrij hoge levensstandaard te kunnen blijven houden voor de locals, is men eind vorige eeuw begonnen in te zetten op het toerisme. Binnen een tijdsbestek van zo'n 15 jaar is Dubai uitgegroeid tot één van de meest opmerkelijke en populaire bestemmingen ter wereld. Wie kijkt wat men er aan hotels en indrukwekkende projecten weggezet heeft die zal zich daar niet over verbazen. Dubai telt tientallen zeer luxe hotels, vele kilometers aan heerlijk zandstrand en is de ultieme bestemming voor wie van winkelen houdt. Wie van luxe, de sfeer van 'Duizend-en-één-nacht', architectuur en zon houdt die is in Dubai aan het juiste adres.

In Dubai schijnt vrijwel altijd de zon, regent het zelden en is het altijd warm. In de wintermaanden aangenaam warm, waardoor Dubai een ideale winterzonbestemming is, maar in de zomer extreem warm waardoor de meeste rijke inwoners dit emiraat  voor kortere of langere tijd ontvluchten. Wie ooit in de maanden juli of augustus in Dubai is geweest, weet hoe extreem warm het op dat moment is. Niet te vergelijken met populaire badplaatsen aan de Middellandse Zee, maar heter en benauwder dan je lief is. De enige plekken waar het dan uit te houden is, is op plekken waar airconditioning de ruimte koelt, in de zee of in het zwembad. Wie zich overdag op straat waagt wordt zeer snel nat van het zweten.

Dubai kent een woestijnklimaat met warme droge winters en nog warmere en drogere zomers. Omdat de stad aan zee ligt met een hoge zeewatertemperatuur koelt het in tegenstelling tot binnenlandse woestijngebieden minder snel af 's nachts waardoor ook de minimum temperatuur op een redelijk hoog niveau blijft. In de zomermaanden komt de temperatuur binnen een etmaal amper onder de 30 graden.

Betaal niet teveel voor je hotel
De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Dubai. Wil je in één keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Dubai. Daar kun je per hotel meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kun boeken voor jouw reisdata!

Vakantie in Dubai
Wil je een vakantie naar Dubai boeken? Je kunt zelf een vliegticket naar Dubai kopen (bijvoorbeeld met Emirates of KLM) en bij booking.com een hotel in Dubai reserveren. Je kunt er ook voor kiezen om een pakketreis te boeken waarbij vlucht, hotel en transport van/naar het hotel inbegrepen zijn. Deze Dubai vakanties kun je vaak al vrij voordelig boeken. Wie een beetje geluk heeft die boekt al een goedkope Dubai vakantie vanaf zo'n 400-500 euro per persoon. Dat is soms voordeliger dan een los vliegticket.
Bekijk de Dubai aanbiedingen van TUI
Bekijk de Dubai aanbiedingen van Sunweb

TIP: Dubai voor beginners
Goede reisinformatie is essentieel voor het maken van een reis. Wil je binnenkort op vakantie naar Dubai dan kun je op de website Dubai voor beginners enorm veel goede informatie over Dubai halen. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere het weer in Dubai, vliegen naar Dubai, de bezienswaardigheden van Dubai, excursies die je kunt maken vanuit Dubai, winkelen in Dubai en de beste plekken om te overnachten in Dubai.

Klimaatcijfers
De onderstaande cijfers zijn op basis van geregistreerde langjarige weergegevens en gelden voor de plaats Dubai:

gemiddelde maximum
temperatuur (°C)

gemiddelde
minimum

temperatuur (°C)
gemiddeld aantal uren zon
per dag
gemiddeld aantal dagen neerslag
per maand
gemiddeld aantal
mm
neerslag
per maand
gemiddelde
zee
temperatuur (°C)
januari 24 14 8 2 23
februari 25 15 8 3 23
maart 28 17 8 3 24
april 33 20 10 2 25
mei 37 23 11 0 29
juni 39 26 11 0 31
juli 41 29 10 0 32
augustus 42 30 10 0 33
september 40 26 10 0 32
oktober 35 23 10 0 31
november 31 18 9 0 28
december 26 15 8 2 25
= 0-5 mm ● = 6-30 mm ● = 31-60 mm ● = 61-100 mm ● = 101-200 mm ● = meer dan 200 mm
 

 

Meer klimaatinformatie
Klimaatcijfers zijn handig, maar bieden geen totaal beeld van het klimaat en de mogelijke weersomstandigheden binnen een bepaalde periode. Hoe groot de kans op winters weer, (extreme) hitte of orkanen is vind je vaak niet terug in cijfers.
Daarom bieden wij per maand handige extra klimaatinfo:

 

kans op
(zeer) warm
w
eer

kans op
winters
weer
kans op
langdurige
neerslag
kans op
orkanen
(cyclonen)
zonzekerheid

UV-index

januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
klik hier voor uitleg van de symbolen

Disclaimer
De informatie op deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld uit klimaatgegevens van meteorologische instituten, weerkundigen en andere bronnen. De rubriek "méér klimaatinformatie" is door ervaringsdeskundigen gemaakt op basis van statistieken en ervaringen.
Aan alle gegevens op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. Het weer heeft geen geheugen en biedt geen garanties. Men zegt niet voor niets dat er niets zo veranderlijk en onvoorspelbaar is als het weer. De samenstellers van deze site voelen zich dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade in wat voor vorm dan ook die mogelijkerwijs ontstaan zou zijn door beslissingen van derden op basis van door ons beschikbaar gestelde informatie.


 

Beste reisperiode
Wil je weten wanneer je het beste naar deze bestemming kunt reizen?
Bekijk hier de beste reisperiodes

 
Actueel weer
De weersverwachtingen voor de komende dagen en het actuele weer op dit moment van deze bestemming zien?
Bekijk hier de weersverwachtingen

 
Meer over Dubai
5x zien & doen in Dubai
alles over Dubai
stranden in Dubai
bijzondere plaatsen in Dubai
Burj Khalifa informatie
Dubai bezienswaardigheden top 10
Dubai in één dag
Dubai informatie
Dubai informatie
Dubai nieuws & tips
Dubai pagina
Dubai startpagina
Dubai tips
Dubai top 10
Dubai vakantie
Dubai voor beginners
reisadvies Dubai & Emiraten
The Walk Dubai
vijfdaagse vakantie Dubai
winterzon in Dubai
zomerzon in Dubai
zonkalender Dubai
... meer Dubai

climate of Dubai

Aangepast zoeken
 

vakantie startpagina klimaatinformatie van alle landen alles over weer & klimaat reisperiodes ● cookies links contact