klimaatinformatie per bestemming alles over weer & klimaat reisperiode advies contact

Het klimaat van de Verenigde Staten van Amerika
De Verenigde Staten is een zeer groot land met niet alleen heel veel verschillende staten, maar ook een groot aantal verschillende klimaatsystemen. De klimaten in Amerika lopen uiteen van een koud toendraklimaat tot een tropisch regenwoudklimaat en vrijwel elke variant die er bestaat zit er wel tussen in. Ook wat betreft temperaturen en neerslag zijn er erg grote verschillen. Het noordwesten is nat, het zuidoosten redelijk nat en het centrale deel van Amerika is juist erg droog.
Omdat het land zo groot is hebben we ervoor gekozen om de informatie per staat weer te geven en voor een aantal steden en streken specifieke klimaatinformatie te plaatsen.

Op vakantie naar Amerika
Een land als de Verenigde Staten van Amerika leent zich uitstekend voor allerlei soorten vakanties. Of je nu van avontuur, sport, relaxen, strand, cultuur, steden of natuur houdt…. de Verenigde Staten heeft het allemaal te bieden. Je kunt er voor kiezen om naar één bestemming te gaan zoals New York City of Orlando. Redelijk veel Nederlandse Amerika-gangers kiezen voor een rondreis. Dat kan een volledig uitgestippelde rondreis zijn waarbij de route vooraf bepaald is. Je kunt ook een Fly&Drive boeken waarbij de vluchten, de huurauto en vaak de eerste overnachting inbegrepen zijn. Daarna bepaal je je eigen route. Hoe je ook rijdt; een reis door Amerika is altijd boeiend.
Je kunt Amerika-vakanties boeken bij verschillende reisorganisaties zoals bijvoorbeeld TUI, waar je zowel rondreizen door delen van Amerika kunt vinden als stedentrips naar leuke Amerikaanse steden en strandvakanties naar Florida. Bij Fox kun je een groot aantal rondreizen door Amerika boeken. Ontdek de Grand Canyon, het Yellowstone National Park of de Niagara watervallen met Fox. Vergeet overigens niet om tenminste 72 uur voor vertrek je ESTA aan te vragen om visumvrij naar Amerika te kunnen reizen. Start je ESTA aanvraag eenvoudig in het Nederlands.

Wil je zien wat voor Amerika vakanties TUI en Fox aanbieden? Kijk dan hier:
Verenigde Staten vakanties bij TUI
Verenigde Staten vakanties bij Fox Verre Reizen

Een overzicht van een aantal belangrijke en populaire steden in Amerika waar klimaatinformatie over beschikbaar is:
 
Las Vegas
Los Angeles
Miami
Miami Beach
Orlando
New York City
San Francisco
Washington D.C.

Een overzicht van alle Amerikaanse staten waar klimaatinformatie over beschikbaar is:
 
Alabama
Alaska
Arizona
Arkansas
Californië
Colorado
Connecticut
Delaware
Florida
Georgia
Hawaii
Idaho
Illinois
Indiana
Iowa
Kansas
Kentucky
Louisiana
Maine
Maryland
Massachusetts
Michigan
Minnesota
Mississippi
Missouri
Montana
Nebraska
Nevada
New Hampshire
New Jersey
New Mexico
New York
North Carolina
North Dakota
Ohio
Oklahoma
Oregon
Pennsylvania
Rhode Island
South Carolina
South Dakota
Tennessee
Texas
Utah
Vermont
Virginia
Washington
Washington D.C.
West Virginia
Wisconsin
Wyoming

 

Tornado's
Wervelwinden ofwel tornado's komen in Amerika relatief veel voor. Het gebied dat het meeste geteisterd wordt door dit natuurverschijnsel is het centrale deel van de Verenigde Staten (Texas, Oklahoma, Kansas, Iowa, Nebraska) dat ten oosten van de Rocky Mountains ligt. Per jaar is het in dit gebied ongeveer duizend keer raak en slaan tornado's verwoestend toe.

Orkanen
Vrijwel de gehele oostkust en het zuidoosten heeft kans om door orkanen (hurricanes) getroffen te worden. De meeste activiteit wordt vooral gemeten in Florida, South Carolina, North Carolina en Louisiana. Het orkaanseizoen duurt vanaf juni tot en met november en per jaar worden er in het Caribisch gebied zo'n 5 tot 10 orkanen, die soms desastreuze gevolgen kunnen hebben. Omdat orkanen zich dagen van te voren aankondigen en het pad dat de orkaan volgt vaak redelijk goed te voorspellen is kunnen er vrijwel altijd op tijd maatregelen genomen worden van het dichttimmeren van ramen tot indien nodig evacuaties van inwoners en toeristen.

TIP: Amerika voor beginners
Goede reisinformatie is essentieel voor het maken van een reis. Wil je binnenkort op vakantie naar de Verenigde Staten van Amerika of meer weten over Amerika dan kun je op de website Amerika voor beginners enorm veel goede informatie over de Verenigde Staten halen. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere reizen naar Amerika, van alles wat je als typisch Amerikaans mag beschouwen, de indrukwekkende steden in Amerika, de bezienswaardigheden van Amerika inclusief de vele mooie natuurparken die Amerika telt, een stukje over de geschiedenis van het land en alles over het bezoeken van Amerika.

Disclaimer
De informatie op deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld uit klimaatgegevens van meteorologische instituten, weerkundigen en andere bronnen. De rubriek "méér klimaatinformatie" is door ervaringsdeskundigen gemaakt op basis van statistieken en ervaringen.
Aan alle gegevens op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. Het weer heeft geen geheugen en biedt geen garanties. Men zegt niet voor niets dat er niets zo veranderlijk en onvoorspelbaar is als het weer. De samenstellers van deze site voelen zich dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade in wat voor vorm dan ook die mogelijkerwijs ontstaan zou zijn door beslissingen van derden op basis van door ons beschikbaar gestelde informatie.

 

Beste reisperiode
Wil je weten wanneer je het beste naar deze bestemming kunt reizen?
Bekijk hier de beste reisperiodes

 
Actueel weer
De weersverwachtingen voor de komende dagen en het actuele weer op dit moment van deze bestemming zien?
Bekijk hier de weersverwachtingen

 
Meer over de Verenigde Staten
Amerika tips
Amerika voor beginners
bezienswaardigheden Amerika
bijzondere plaatsen in Amerika
ESTA aanvragen
ESTA Amerika
mooiste dorpjes in Amerika
online ESTA aanvragen
reisstekkers voor Amerika
Rondreis Amerika
steden in Amerika
Verenigde Staten informatie
Verenigde Staten informatie
Verenigde Staten reisinformatie
Verenigde Staten reviews & tips
... meer Verenigde Staten van Amerika

Aangepast zoeken
 

vakantie startpagina klimaatinformatie van alle landen alles over weer & klimaat reisperiodes ● cookies links contact