klimaatinformatie per bestemming alles over weer & klimaat reisperiode advies contact

Het klimaat van Arkansas (Verenigde Staten van Amerika)
Arkansas is een staat in het zuidoosten van de Verenigde Staten van Amerika. Binnen Arkansas stromen twee belangrijke rivieren: de Mississippi en de Arkansas. Geografisch gezien is de staat in twee zones in te delen: het bergachtige westen en noorden en de laaglanden in het zuiden en oosten. Het hoogste punt van Arkansas is Magazine Mountain met een top die tot 839 meter boven de zeespiegel reikt. Arkansas is de geboortestaat van Bill Clinton, die van 20 januari 1993 tot 20 januari 2001 de 42e president van de Verenigde Staten van Amerika was.
Arkansas ligt in de overgangszone van een warm zeeklimaat (type Cfa) in de laaglanden dat in het hoogland overgaat in een wispelturiger warm landklimaat. In het algemeen geldt dat Arkansas hete vochtige zomers kent en wat drogere koele winters. Het zuiden en oosten van Arkansas hebben dankzij de invloed van de Golf van Mexico te maken met wat mildere winters waarbij er onder invloed van noordelijke stromingen wel ruimte is voor serieuze afkoeling, ijsregens en sneeuwval. Arkansas staat bekend vanwege de kans op extreme weersomstandigheden. Zo ligt Arkansas in de zogenaamde Tornado Alley, een gebied in de VS waar redelijk frequent wervelwinden voor kunnen komen. Ook is er kans op zware regenval als gevolg van de overblijfselen van een orkaan die in noordelijke richting als zware depressie verdergaat. Andere verschijnselen die je in Arkansas ziet zijn sneeuwstormen, ijzel, soms zware sneeuwval en zeer zware onweersbuien.

Klimaatinformatie van plaatsen in Arkansas
De klimaatinfo op deze pagina is slechts beknopte informatie. Specifieke info over weer en klimaat is te vinden op de klimaatpagina's per streek of stad. Voor Arkansas is de volgende klimaatinformatie beschikbaar:
 
Fayetteville
Fort Smith
Jonesboro
Little Rock
Texarkana
     

 

Klimaatcijfers
Verspreid over de staat Arkansas vind je verschillende klimaatgegevens en temperaturen.
De gegevens in onderstaande tabel gelden voor de stad Little Rock en kunnen niet als gemiddelde voor de staat gezien worden. Bezoek de individuele klimaatinformatie pagina's voor de klimaatgegevens van andere plekken in Arkansas.

gemiddelde maximum
temperatuur (°C)

gemiddelde
minimum

temperatuur (°C)
gemiddeld aantal uren zon
per dag
gemiddeld aantal dagen neerslag
per maand
gemiddeld aantal
mm
neerslag
per maand
gemiddelde
zee
temperatuur (°C)
januari 10 -2 6 9 n.v.t.
februari 12 1 7 9 n.v.t.
maart 18 6 8 10 n.v.t.
april 23 10 9 9 n.v.t.
mei 28 15 10 10 n.v.t.
juni 32 20 11 9 n.v.t.
juli 34 22 11 8 n.v.t.
augustus 33 21 10 8 n.v.t.
september 29 18 9 8 n.v.t.
oktober 24 11 8 7 n.v.t.
november 17 5 6 8 n.v.t.
december 11 1 5 9 n.v.t.
= 0-5 mm ● = 6-30 mm ● = 31-60 mm ● = 61-100 mm ● = 101-200 mm ● = meer dan 200 mm
 

Meer klimaatinformatie
Klimaatcijfers zijn handig, maar bieden geen totaal beeld van het klimaat en de mogelijke weersomstandigheden binnen een bepaalde periode. Hoe groot de kans op winters weer, (extreme) hitte of orkanen is vind je vaak niet terug in cijfers.
Daarom bieden wij per maand handige extra klimaatinfo. Onderstaande info is geldig voor de stad Little Rock. Raadpleeg voor meer nauwkeurige klimaatinfo de pagina's over specifieke bestemmingen in Arkansas.

 

kans op
(zeer) warm
w
eer

kans op
winters
weer
kans op
langdurige
neerslag
kans op
orkanen
(cyclonen)
zonzekerheid

UV-index

januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
klik hier voor uitleg van de symbolen

Disclaimer
De informatie op deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld uit klimaatgegevens van meteorologische instituten, weerkundigen en andere bronnen. De rubriek "méér klimaatinformatie" is door ervaringsdeskundigen gemaakt op basis van statistieken en ervaringen.
Aan alle gegevens op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. Het weer heeft geen geheugen en biedt geen garanties. Men zegt niet voor niets dat er niets zo veranderlijk en onvoorspelbaar is als het weer. De samenstellers van deze site voelen zich dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade in wat voor vorm dan ook die mogelijkerwijs ontstaan zou zijn door beslissingen van derden op basis van door ons beschikbaar gestelde informatie.

 

beste reisperiode
Wil je weten wanneer je het beste naar deze bestemming kunt reizen?
bekijk hier de beste reisperiodes

 
actueel weer
De weersverwachtingen voor de komende dagen en het actuele weer op dit moment van deze bestemming zien?
bekijk hier de weersverwachtingen

 
meer over Arkansas
de officiële site van Arkansas
Arkansas toerisme
wikipedia
... meer Arkansas

climate of Arkansas

Aangepast zoeken
 

vakantie startpagina klimaatinformatie van alle landen alles over weer & klimaat reisperiodes ● cookies links contact