klimaatinformatie per bestemming alles over weer & klimaat reisperiode advies contact

Het klimaat van Big Sur (Californië - Verenigde Staten)
Big Sur is een gebied centraal in Californië. De naam Big Sur is afgeleid van de Spaanse naam “el sur grande” wat zoveel betekent als het grote zuiden. De Big Sur is het oorspronkelijk leefgebied van de Ohlone, Esselen en de Salinan indianen. Tegenwoordig wonen de rijkere der aarde in dit gebied. De gemiddelde huizenprijs is hier 2 miljoen dollar. Een groot natuurgebied in deze regio is het Los Padres National Forest dat bijna geheel vrij te bezoeken is.
Het is onmogelijk om te generaliseren over het weer in Big Sur, omdat de grillige topografie vele afzonderlijke microklimaten veroorzaakt. Big Sur geniet doorgaans een mild klimaat het gehele jaar door, met een zonnige droge zomer en herfst, en een koele natte winter. De kusttemperaturen variëren maar weinig door het jaar heen. Verder landinwaarts, weg van de invloed van de oceaan, zijn temperaturen veel meer variabel. De gemiddelde jaarlijkse neerslag in het State Park is 42 centimeter, met meetbare neerslag dagen van 62 dagen per jaar. Het natste jaar was 1983 met 88,85 cm en de droogste jaar was 1990 met 17,9 centimeter. Meetbare sneeuwval is nog niet geregistreerd in kustgebieden van Big Sur, maar het is vrij normaal dat in de wintermaanden op de hogere ruggen van de Santa Lucia Mountains de sneeuw blijft liggen. In de wintermaanden kan de overvloedige regen rots, en modderstromen veroorzaken die de wegen door dit gebied kunnen afsnijdend. Samen met veel van de centrale en noordelijke kust van Californië, word ook Big Sur vaak in dichte mist gevangen in de zomer. De zomer mist en droge zomer hebben dezelfde oorzaak: een massief hoge druk gebied dat zich vormt boven de noordelijke Stille Oceaan.

Klimaatcijfers
De onderstaande cijfers zijn op basis van geregistreerde langjarige weergegevens en gelden voor de Big Sur:
Let op: plaatselijk kunnen er afwijkingen voorkomen

gemiddelde maximum
temperatuur (°C)

gemiddelde
minimum

temperatuur (°C)
gemiddeld aantal uren zon
per dag
gemiddeld aantal dagen neerslag
per maand
gemiddeld aantal
mm
neerslag
per maand
gemiddelde
zee
temperatuur (°C)
januari 14 2 6 8 13
februari 15 3 7 8 13
maart 14 3 9 9 12
april 16 4 10 5 12
mei 18 6 11 2 12
juni 21 8 11 1 13
juli 23 9 10 1 14
augustus 23 10 10 1 15
september 23 9 9 2 15
oktober 21 7 8 3 15
november 16 4 6 7 14
december 14 2 5 8 13
= 0-5 mm ● = 6-30 mm ● = 31-60 mm ● = 61-100 mm ● = 101-200 mm ● = meer dan 200 mm
 

Meer klimaatinformatie
Klimaatcijfers zijn handig, maar bieden geen totaal beeld van het klimaat en de mogelijke weersomstandigheden binnen een bepaalde periode. Hoe groot de kans op winters weer, (extreme) hitte of orkanen is vind je vaak niet terug in cijfers.
Daarom bieden wij per maand handige extra klimaatinfo:

 

kans op
(zeer) warm
w
eer

kans op
winters
weer
kans op
langdurige
neerslag
kans op
orkanen
(cyclonen)
zonzekerheid

UV-index

januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
klik hier voor uitleg van de symbolen

Disclaimer
De informatie op deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld uit klimaatgegevens van meteorologische instituten, weerkundigen en andere bronnen. De rubriek "méér klimaatinformatie" is door ervaringsdeskundigen gemaakt op basis van statistieken en ervaringen.
Aan alle gegevens op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. Het weer heeft geen geheugen en biedt geen garanties. Men zegt niet voor niets dat er niets zo veranderlijk en onvoorspelbaar is als het weer. De samenstellers van deze site voelen zich dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade in wat voor vorm dan ook die mogelijkerwijs ontstaan zou zijn door beslissingen van derden op basis van door ons beschikbaar gestelde informatie.

 

Beste reisperiode
Wil je weten wanneer je het beste naar deze bestemming kunt reizen?
Bekijk hier de beste reisperiodes

 
Actueel weer
De weersverwachtingen voor de komende dagen en het actuele weer op dit moment van deze bestemming zien?
Bekijk hier de weersverwachtingen

 
Meer over Big Sur
Big Sur info
Big Sur info
winterzon in Big Sur
... meer Big Sur

climate of Big Sur

Aangepast zoeken
 

vakantie startpagina klimaatinformatie van alle landen alles over weer & klimaat reisperiodes ● cookies links contact