klimaatinformatie per bestemming alles over weer & klimaat reisperiode advies contact

Het klimaat van Death Valley (Californië - Verenigde Staten)
Death Valley is een vallei dat op een diepte van 85,5 meter onder de zeespiegel ligt in het gelijknamige nationaal park in het oosten van de staat California. De beschutte ligging tussen de bergen zorgen voor een extreem droog en heet klimaat. Death Valley behoort tot de heetste plekken op aarde en heeft een warm woestijnklimaat (type Bwh volgens de Köppen-Geigerclassificatie). Temperaturen overdag in de zomermaanden van 45 tot 50 graden in de schaduw zorgen ervoor dat het buiten je huurauto met airconditioning bijna niet uit te houden is. Wie foto's wil maken of wil filmen in de zomer zal er rekening mee moeten houden dat de lens vrijwel direct zal beslaan zodra je de camera uit de auto haalt. Afhankelijk van de vochtigheid en het tijdstip zul je zo'n 10 tot 25 minuten nodig hebben voordat je camera geacclimatiseerd is. Bij de hoogste temperaturen kan het zelfs zo zijn dat je toestel dienst weigert.
Een zeer apart verschijnsel dat voorkomt op de racetrack vlakte in Death Valley zijn de wandelende stenen. Deze zogenaamde Mysterious Sailing Stones van soms wel enkele honderden kilo's zwaar bewegen over de grond van de vlakte. Elke steen volgt zijn eigen pad en voor de manier waarop de stenen zich bewegen is geen wetenschappelijke verklaring. Er zijn diverse theorieën over hoe het mogelijk is, maar tot heden geen enkel wetenschappelijk bewijs.

De hoeveelheid neerslag die hier valt blijft beperkt tot ongeveer 40 tot 50 millimeter op jaarbasis, waarvan het grootste deel in de wintermaanden valt. In de hete zomers is de kans op neerslag zeer klein. Hoe raar het ook lijkt, in de wintermaanden kun je een witte laag zien in Death Valley. Hoewel wintersport in deze regio absoluut geen optie is, is sneeuwval in de koelere maanden december, januari en in iets mindere mate november en februari zeker mogelijk. In de winter duikt de temperatuur 's nachts geregeld onder het vriespunt.

Klimaatcijfers
De onderstaande cijfers zijn op basis van geregistreerde langjarige weergegevens en gelden voor Death Valley:

gemiddelde maximum
temperatuur (°C)

gemiddelde
minimum

temperatuur (°C)
gemiddeld aantal uren zon
per dag
gemiddeld aantal dagen neerslag
per maand
gemiddeld aantal
mm
neerslag
per maand
gemiddelde
zee
temperatuur (°C)
januari 18 3 7 5 n.v.t.
februari 23 8 8 4 n.v.t.
maart 27 12 9 5 n.v.t.
april 31 16 11 3 n.v.t.
mei 37 21 12 2 n.v.t.
juni 43 27 13 1 n.v.t.
juli 47 30 13 1 n.v.t.
augustus 45 29 12 1 n.v.t.
september 40 24 11 1 n.v.t.
oktober 33 16 10 2 n.v.t.
november 24 9 7 2 n.v.t.
december 18 2 6 4 n.v.t.
= 0-5 mm ● = 6-30 mm ● = 31-60 mm ● = 61-100 mm ● = 101-200 mm ● = meer dan 200 mm
 

Meer klimaatinformatie
Klimaatcijfers zijn handig, maar bieden geen totaal beeld van het klimaat en de mogelijke weersomstandigheden binnen een bepaalde periode. Hoe groot de kans op winters weer, (extreme) hitte of orkanen is vind je vaak niet terug in cijfers.
Daarom bieden wij per maand handige extra klimaatinfo:

 

kans op
(zeer) warm
w
eer

kans op
winters
weer
kans op
langdurige
neerslag
kans op
orkanen
(cyclonen)
zonzekerheid

UV-index

januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
klik hier voor uitleg van de symbolen

Disclaimer
De informatie op deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld uit klimaatgegevens van meteorologische instituten, weerkundigen en andere bronnen. De rubriek "méér klimaatinformatie" is door ervaringsdeskundigen gemaakt op basis van statistieken en ervaringen.
Aan alle gegevens op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. Het weer heeft geen geheugen en biedt geen garanties. Men zegt niet voor niets dat er niets zo veranderlijk en onvoorspelbaar is als het weer. De samenstellers van deze site voelen zich dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade in wat voor vorm dan ook die mogelijkerwijs ontstaan zou zijn door beslissingen van derden op basis van door ons beschikbaar gestelde informatie.

 

Beste reisperiode
Wil je weten wanneer je het beste naar deze bestemming kunt reizen?
Bekijk hier de beste reisperiodes

 
Actueel weer
De weersverwachtingen voor de komende dagen en het actuele weer op dit moment van deze bestemming zien?
Bekijk hier de weersverwachtingen

 
Meer over Death Valley
bezienswaardigheden top 10
Death Valley info
nationaal park info
wikipedia
winterzon in Death Valley
... meer Death Valley

climate of Death Valley

Aangepast zoeken
 

vakantie startpagina klimaatinformatie van alle landen alles over weer & klimaat reisperiodes ● cookies links contact