klimaatinformatie per bestemming alles over weer & klimaat reisperiode advies contact

Het klimaat van Long Beach (Californië - Verenigde Staten)
Long Beach ligt in het zuiden van de staat Californië aan de Stille Oceaan in de county Los Angeles. Long Beach heeft één van de grootste havens van de wereld en is één van de belangrijkste van Amerika. De eerste bewoners van deze streek waren de Tongva Indianen die hier tot de 19de eeuw gewoond hebben. Er is hier één maal een tropische storm aan land geweest in de vorige eeuw namelijk de Long Beach Tropical Storm. Deze storm heeft flink wat schade in Long Beach en de achterliggende plaatsen aangericht, er zijn tijdens deze tropische storm ook meerdere doden te betreuren geweest.
Vanwege de nabijheid van de Stille Oceaan, zijn de temperaturen in Long Beach het gehele jaar gematigd. Tijdens de zomermaanden kunnen lage wolken en mist vaak voorkomen, de ontwikkeling hiervan gebeurt 's nachts en werpt een deken over het gebied. Deze mist verdwijnt meestal in de middag. Door de westelijke zeewind die hier waait komen hoge temperaturen en neerslag maar zelden samen voor en dit zorgt ervoor dat de luchtvochtigheid laag blijft en de vele hittegolven in Long Beach dragelijk. De Palos Verdes heuvels blokken de luchtstroom van oost naar west en houd hierdoor ook de regen veelal uit Long Beach waar andere kustplaatsen in de Los Angeles County zoals Manhattan Beach en Santa Monica wel last van hebben. Zoals in de meeste plaatsen in het zuiden van Californië, valt de regenval voor her merendeel tijdens de wintermaanden. Stormen gaan hier vaak gepaard met zware regenval, maar Long Beach krijgt minder neerslag dan plaatsen grenzend aan de San Gabriel of San Bernardino bergen verder landinwaarts, waarvan de neerslag wordt versterkt door een orografische lift.

Klimaatcijfers
De onderstaande cijfers zijn op basis van geregistreerde langjarige weergegevens en gelden voor de plaats Long Beach:

gemiddelde maximum
temperatuur (°C)

gemiddelde
minimum

temperatuur (°C)
gemiddeld aantal uren zon
per dag
gemiddeld aantal dagen neerslag
per maand
gemiddeld aantal
mm
neerslag
per maand
gemiddelde
zee
temperatuur (°C)
januari 19 7 7 5 15
februari 19 7 8 5 15
maart 20 8 9 4 15
april 21 9 10 3 15
mei 22 12 9 1 16
juni 23 14 9 1 17
juli 26 16 11 0 19
augustus 27 16 11 1 20
september 26 15 9 2 20
oktober 24 13 8 3 19
november 21 9 7 4 17
december 18 6 7 5 16
= 0-5 mm ● = 6-30 mm ● = 31-60 mm ● = 61-100 mm ● = 101-200 mm ● = meer dan 200 mm
 

Meer klimaatinformatie
Klimaatcijfers zijn handig, maar bieden geen totaal beeld van het klimaat en de mogelijke weersomstandigheden binnen een bepaalde periode. Hoe groot de kans op winters weer, (extreme) hitte of orkanen is vind je vaak niet terug in cijfers.
Daarom bieden wij per maand handige extra klimaatinfo:

 

kans op
(zeer) warm
w
eer

kans op
winters
weer
kans op
langdurige
neerslag
kans op
orkanen
(cyclonen)
zonzekerheid

UV-index

januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
klik hier voor uitleg van de symbolen

Disclaimer
De informatie op deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld uit klimaatgegevens van meteorologische instituten, weerkundigen en andere bronnen. De rubriek "méér klimaatinformatie" is door ervaringsdeskundigen gemaakt op basis van statistieken en ervaringen.
Aan alle gegevens op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. Het weer heeft geen geheugen en biedt geen garanties. Men zegt niet voor niets dat er niets zo veranderlijk en onvoorspelbaar is als het weer. De samenstellers van deze site voelen zich dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade in wat voor vorm dan ook die mogelijkerwijs ontstaan zou zijn door beslissingen van derden op basis van door ons beschikbaar gestelde informatie.

 

Beste reisperiode
Wil je weten wanneer je het beste naar deze bestemming kunt reizen?
Bekijk hier de beste reisperiodes

 
Actueel weer
De weersverwachtingen voor de komende dagen en het actuele weer op dit moment van deze bestemming zien?
Bekijk hier de weersverwachtingen

 
Meer over Long Beach
Long Beach info
Long Beach info
winterzon in Long Beach
... meer Long Beach

climate of Long Beach

Aangepast zoeken
 

vakantie startpagina klimaatinformatie van alle landen alles over weer & klimaat reisperiodes ● cookies links contact