klimaatinformatie per bestemming alles over weer & klimaat reisperiode advies contact

Het klimaat van San Diego (Californië - Verenigde Staten)
San Diego ligt in de gelijknamige county aan de westkust van de staat Californië. San Diego hoort bij de top vijf van rijkste steden van Amerika. San Diego is rijk aan een groot aantal museums waarvan de belangrijkste samen te vinden zijn in het Balboa Park. Ook heeft San Diego een rijke sport cultuur en is bijna in tak van sport vertegenwoordigd op het hoogste niveau. San Diego staat ook bekend om zijn skate en surf cultuur in de stad. San Diego is ook erg populair bij toeristen dit vooral om zijn vele dier- en pretparken, zoals Seaworld en Legoland.
Volgens het Köppen systeem, heeft San Diego en het gebied rond deze plaats een Middellandse Zee klimaat in het noorden en warm steppe klimaat in het zuiden en oosten. Het klimaat van San Diego wordt gekenmerkt door warme, droge zomers en milde winters, de meeste van de jaarlijkse neerslag valt tussen november en maart. Het klimaat in het San Diego gebied, zoals in veel van de gebieden in Californië, varieert vaak sterk over korte geografische afstanden dit resulteert in microklimaten. In het geval van San Diego is dit voornamelijk te wijten aan de topografie van de stad (de baai, en de vele heuvels, bergen en ravijnen). Een dik wolkendek houdt de lucht koel en vochtig een paar mijl van de kust, maar zal de regen pas loslaten een kleine tien kilometer in het binnenland.

Betaal niet teveel voor je hotel
De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals San Diego. Wil je in één keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago San Diego. Daar kun je per hotel meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kun boeken voor jouw reisdata!

Klimaatcijfers
De onderstaande cijfers zijn op basis van geregistreerde langjarige weergegevens en gelden voor de plaats San Diego:

gemiddelde maximum
temperatuur (°C)

gemiddelde
minimum

temperatuur (°C)
gemiddeld aantal uren zon
per dag
gemiddeld aantal dagen neerslag
per maand
gemiddeld aantal
mm
neerslag
per maand
gemiddelde
zee
temperatuur (°C)
januari 19 6 7 5 15
februari 19 7 8 5 15
maart 19 8 9 5 15
april 21 9 10 3 15
mei 22 12 9 1 16
juni 23 14 9 1 17
juli 26 16 11 0 19
augustus 27 16 11 1 20
september 26 15 9 2 20
oktober 24 13 8 2 19
november 21 9 7 4 17
december 18 6 7 5 16
= 0-5 mm ● = 6-30 mm ● = 31-60 mm ● = 61-100 mm ● = 101-200 mm ● = meer dan 200 mm
 

Meer klimaatinformatie
Klimaatcijfers zijn handig, maar bieden geen totaal beeld van het klimaat en de mogelijke weersomstandigheden binnen een bepaalde periode. Hoe groot de kans op winters weer, (extreme) hitte of orkanen is vind je vaak niet terug in cijfers.
Daarom bieden wij per maand handige extra klimaatinfo:

 

kans op
(zeer) warm
w
eer

kans op
winters
weer
kans op
langdurige
neerslag
kans op
orkanen
(cyclonen)
zonzekerheid

UV-index

januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
klik hier voor uitleg van de symbolen

Disclaimer
De informatie op deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld uit klimaatgegevens van meteorologische instituten, weerkundigen en andere bronnen. De rubriek "méér klimaatinformatie" is door ervaringsdeskundigen gemaakt op basis van statistieken en ervaringen.
Aan alle gegevens op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. Het weer heeft geen geheugen en biedt geen garanties. Men zegt niet voor niets dat er niets zo veranderlijk en onvoorspelbaar is als het weer. De samenstellers van deze site voelen zich dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade in wat voor vorm dan ook die mogelijkerwijs ontstaan zou zijn door beslissingen van derden op basis van door ons beschikbaar gestelde informatie.

 

Beste reisperiode
Wil je weten wanneer je het beste naar deze bestemming kunt reizen?
Bekijk hier de beste reisperiodes

 
Actueel weer
De weersverwachtingen voor de komende dagen en het actuele weer op dit moment van deze bestemming zien?
Bekijk hier de weersverwachtingen

 
Meer over San Diego
San Diego info
San Diego info
winterzon in San Diego
... meer San Diego

climate of San Diego

Aangepast zoeken
 

vakantie startpagina klimaatinformatie van alle landen alles over weer & klimaat reisperiodes ● cookies links contact