klimaatinformatie per bestemming alles over weer & klimaat reisperiode advies contact

Het klimaat van San Francisco (Californië - Verenigde Staten)
San Francisco ligt aan de Westkust van de Verenigde Staten en wordt volgens velen als één van de mooiste steden van Amerika gezien. Het eiland Alcatraz, de Golden Gate Bridge, de cable trams en de heuvels zijn kenmerkende symbolen voor deze homovriendelijke stad. Tot de agglomeratie San Francisco behoren de steden San Francisco, San José, Oakland en Berkeley. Dit stedelijk gebied wordt ook vaak aangeduid met de San Francisco Bay Area.
San Francisco heeft een gematigd zeeklimaat met milde winters en vrij koele zomers als gevolg van het koude zeewater dat de temperatuur tempert in de zomer. Het koude zeewater wordt veroorzaakt door de aanvoer van het water door de Californische Golfstroom. San Francisco is een geweldige stad, maar als strandbestemming alleen maar geschikt voor bikkels en stoere meiden die zeewatertemperaturen van maximaal 15 graden durven te trotseren.

Opvallend aan het klimaat van San Francisco is het feit dat de temperatuursverschillen tussen winter en zomer vrij klein zijn en deze ook zeer geleidelijk oplopen naar de warmste maand september toe. Dat september de warmste maand is en niet juli of augustus wat gebruikelijk is bij soortgelijke klimaten op het noordelijk halfrond is één van de typische trekjes van het weer in de Bay Area. Ook kenmerkend is dat gedurende de zomer de kans op regen zeer laag is en de zon gedurende de maanden juli, augustus en september maar liefst gemiddeld 95% van de theoretisch mogelijke tijd schijnt. Het aantal zonne-uren ligt hier in de zomermaanden dan ook op een voor Amerikaanse begrippen zeer hoog niveau en overtreft zelfs een redelijk groot  aantal zonbestemmingen aan onze eigen Middellandse Zee.

De winterperiode is een stukje minder zonnig. In de maanden december en januari is de lucht boven San Francisco de helft van de tijd helemaal bewolkt. In de lente en het najaar is er veel kans op mist die vanaf zee het land optrekt. Dit verschijnsel is iets typisch voor deze regio en wordt veroorzaakt door de temperatuurverschillen tussen het koele zeewater en de warmte verder landinwaarts. In de zomermaanden maak je dit vooral in de ochtenduren mee, daarna klaart het snel op en daalt de relatieve luchtvochtigheid naar voor deze tijd van het jaar in Amerika zeer lage waardes van rond de 30 procent.

Betaal niet teveel voor je hotel
De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals San Francisco. Wil je in één keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago San Francisco. Daar kun je per hotel meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kun boeken voor jouw reisdata!

TIP: San Francisco voor beginners
Goede reisinformatie is essentieel voor het maken van een reis. Wil je binnenkort op vakantie naar San Francisco gaan dan kun je op de website San Francisco voor beginners enorm veel goede informatie lezen over San Francisco. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere de leukste excursies in San Francisco, winkelen in San Francisco, vervoer in de stad, de bezienswaardigheden van San Francisco, het weer in San Francisco en alles over San Francisco bezoeken.

Klimaatcijfers
De onderstaande cijfers zijn op basis van geregistreerde langjarige weergegevens en gelden voor de plaats San Francisco:

gemiddelde maximum
temperatuur (°C)

gemiddelde
minimum

temperatuur (°C)
gemiddeld aantal uren zon
per dag
gemiddeld aantal dagen neerslag
per maand
gemiddeld aantal
mm
neerslag
per maand
gemiddelde
zee
temperatuur (°C)
januari 13 7 6 10 12
februari 16 8 7 9 12
maart 16 8 9 10 12
april 17 9 10 6 12
mei 18 10 11 3 12
juni 19 11 11 1 12
juli 20 12 10 1 13
augustus 20 13 10 1 14
september 22 13 9 2 14
oktober 21 12 8 4 14
november 17 10 6 8 14
december 14 7 5 9 13
= 0-5 mm ● = 6-30 mm ● = 31-60 mm ● = 61-100 mm ● = 101-200 mm ● = meer dan 200 mm
 

Meer klimaatinformatie
Klimaatcijfers zijn handig, maar bieden geen totaal beeld van het klimaat en de mogelijke weersomstandigheden binnen een bepaalde periode. Hoe groot de kans op winters weer, (extreme) hitte of orkanen is vind je vaak niet terug in cijfers.
Daarom bieden wij per maand handige extra klimaatinfo:

 

kans op
(zeer) warm
w
eer

kans op
winters
weer
kans op
langdurige
neerslag
kans op
orkanen
(cyclonen)
zonzekerheid

UV-index

januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
klik hier voor uitleg van de symbolen

Disclaimer
De informatie op deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld uit klimaatgegevens van meteorologische instituten, weerkundigen en andere bronnen. De rubriek "méér klimaatinformatie" is door ervaringsdeskundigen gemaakt op basis van statistieken en ervaringen.
Aan alle gegevens op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. Het weer heeft geen geheugen en biedt geen garanties. Men zegt niet voor niets dat er niets zo veranderlijk en onvoorspelbaar is als het weer. De samenstellers van deze site voelen zich dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade in wat voor vorm dan ook die mogelijkerwijs ontstaan zou zijn door beslissingen van derden op basis van door ons beschikbaar gestelde informatie.

 

Beste reisperiode
Wil je weten wanneer je het beste naar deze bestemming kunt reizen?
Bekijk hier de beste reisperiodes

 
Actueel weer
De weersverwachtingen voor de komende dagen en het actuele weer op dit moment van deze bestemming zien?
Bekijk hier de weersverwachtingen

 
Meer over San Francisco
bezienswaardigheden top 10
bijzondere plaatsen in San Francisco
San Francisco fotoreportage
San Francisco in 1 dag
San Francisco informatie
San Francisco startpagina
San Francisco toerisme
San Francisco voor beginners
winterzon in San Francisco
zomervakantie in San Francisco
... meer San Francisco

climate of San Francisco

Aangepast zoeken
 

vakantie startpagina klimaatinformatie van alle landen alles over weer & klimaat reisperiodes ● cookies links contact