klimaatinformatie per bestemming alles over weer & klimaat reisperiode advies contact

Het klimaat van Colorado (Verenigde Staten van Amerika)
De Amerikaanse staat Colorado ligt in het westen van de Verenigde Staten. Colorado is al duizenden jaren het leefgebied van diverse indianenstammen die zowel in de bergdalen van de Rocky Mountains als de vlaktes binnen de High Plains bevolkten. Het landschap van Colorado bestaat voor een redelijk groot deel uit bergen die onderdeel uitmaken van de Rocky Mountains. Deze soms zeer onherbergzame bergen bepalen het gezicht van het westelijke deel van Colorado. De oostelijke helft wordt bepaalt door vlaktes die behoren tot de Great Plains. Steppes, prairies en grasvlaktes domineren hier het beeld binnen dit uitgestrekte gebied dat tussen de 1010 meter en bijna twee kilometer boven de zeespiegel ligt.
Colorado is een redelijk droge staat waar vooral het koude steppeklimaat voorkomt. Op de vele bergtoppen gaat dit over in een koel tot gematigd landklimaat. Veder komen er in het bergachtige westen een aantal microklimaten voor waaronder het vrij extreme hooggebergteklimaat. In de wintermaanden valt er in de bergen vooral poederachtige sneeuw. Deze sneeuw kan vrij lang blijven liggen. Eeuwige sneeuw komt echter niet voor in Colorado, medio augustus zijn de laatste restanten sneeuw van de bergtoppen verdwenen. De koude winters met voldoende sneeuwval zorgen ervoor dat er binnen de staat Colorado een aantal uitstekende skigebieden voorkomen. Wellicht de bekendste is het mondaine Aspen, waar vooral de jetset in de wintermaanden op de lange latten staat.
Colorado heeft nogal een reputatie als het aankomt op extreme weersomstandigheden en calamiteiten. Aanhoudend droge periodes zorgen er met name in de zomer voor dat er vrij gemakkelijk branden kunnen ontstaan, die niet zo eenvoudig te doven zijn. In het oosten kunnen ook tornado’s voorkomen net als zware onweersbuien waarin er soms enorme hagelstenen uit de hemel komen vallen.

Klimaatinformatie van plaatsen in Colorado
De klimaatinfo op deze pagina is slechts beknopte informatie. Specifieke info over weer en klimaat is te vinden op de klimaatpagina's per streek of stad. Voor Colorado is de volgende klimaatinformatie beschikbaar:
 
Alamosa
Aspen
Colorado Springs
Cortez
Denver
Durango
Fort Collins
Grand Junction
Gunnison
Loveland
Pueblo
Rocky Mountains
Telluride
Vail
 

 

Klimaatcijfers
Verspreid over de staat Colorado vind je verschillende klimaatgegevens en temperaturen.
De gegevens in onderstaande tabel gelden voor de stad Denver en kunnen niet als gemiddelde voor de staat gezien worden. Bezoek de individuele klimaatinformatie pagina's voor de klimaatgegevens van andere plekken in Colorado.

gemiddelde maximum
temperatuur (°C)

gemiddelde
minimum

temperatuur (°C)
gemiddeld aantal uren zon
per dag
gemiddeld aantal dagen neerslag
per maand
gemiddeld aantal
mm
neerslag
per maand
gemiddelde
zee
temperatuur (°C)
januari 7 -9 7 6 n.v.t.
februari 8 -7 8 5 n.v.t.
maart 11 -4 8 8 n.v.t.
april 16 1 9 8 n.v.t.
mei 21 5 10 10 n.v.t.
juni 27 10 11 9 n.v.t.
juli 31 13 11 11 n.v.t.
augustus 29 12 10 10 n.v.t.
september 24 8 9 8 n.v.t.
oktober 19 2 8 5 n.v.t.
november 11 -4 7 5 n.v.t.
december 7 -8 6 5 n.v.t.
= 0-5 mm ● = 6-30 mm ● = 31-60 mm ● = 61-100 mm ● = 101-200 mm ● = meer dan 200 mm
 

Meer klimaatinformatie
Klimaatcijfers zijn handig, maar bieden geen totaal beeld van het klimaat en de mogelijke weersomstandigheden binnen een bepaalde periode. Hoe groot de kans op winters weer, (extreme) hitte of orkanen is vind je vaak niet terug in cijfers.
Daarom bieden wij per maand handige extra klimaatinfo. Onderstaande info is geldig voor de stad Denver. Raadpleeg voor meer nauwkeurige klimaatinfo de pagina's over specifieke bestemmingen in Colorado.

 

kans op
(zeer) warm
w
eer

kans op
winters
weer
kans op
langdurige
neerslag
kans op
orkanen
(cyclonen)
zonzekerheid

UV-index

januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
klik hier voor uitleg van de symbolen

Disclaimer
De informatie op deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld uit klimaatgegevens van meteorologische instituten, weerkundigen en andere bronnen. De rubriek "méér klimaatinformatie" is door ervaringsdeskundigen gemaakt op basis van statistieken en ervaringen.
Aan alle gegevens op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. Het weer heeft geen geheugen en biedt geen garanties. Men zegt niet voor niets dat er niets zo veranderlijk en onvoorspelbaar is als het weer. De samenstellers van deze site voelen zich dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade in wat voor vorm dan ook die mogelijkerwijs ontstaan zou zijn door beslissingen van derden op basis van door ons beschikbaar gestelde informatie.

 

beste reisperiode
Wil je weten wanneer je het beste naar deze bestemming kunt reizen?
bekijk hier de beste reisperiodes

 
actueel weer
De weersverwachtingen voor de komende dagen en het actuele weer op dit moment van deze bestemming zien?
bekijk hier de weersverwachtingen

 
meer over Colorado
bijzondere plaatsen in Colorado
mooiste dorpjes in Colorado
Colorado bezienswaardigheden top 10
Colorado toerisme
wikipedia
... meer Colorado

climate of Colorado

Aangepast zoeken
 

vakantie startpagina klimaatinformatie van alle landen alles over weer & klimaat reisperiodes ● cookies links contact