klimaatinformatie per bestemming alles over weer & klimaat reisperiode advies contact

Het klimaat van Connecticut (Verenigde Staten van Amerika)
De staat Connecticut ligt in het noordoosten van de Verenigde Staten van Amerika en behoort tot de regio New England. Wat betreft oppervlakte behoort Connecticut tot de kleinste staten van Amerika, maar wat betreft bevolkingsdichtheid staat Connecticut op de vierde plaats van de ranglijst. Connecticut ligt op de scheidslijn van een warm zeeklimaat langs de zuidelijke kustgebieden en het warme landklimaat landinwaarts. De verschillen zijn vooral in de wintermaanden merkbaar, als de temperaturen in het binnenland vaak een stuk verder dalen dan direct langs de kust waar het zeewater van de Atlantische Oceaan de extreme kou bijna altijd wat tempert, tenzij wanneer er een duidelijke noordelijke stroming staat waarbij er zeer koude poollucht afdaalt richting dit gebied. De temperaturen liggen in de zomermaanden gemiddeld tegen de dertig graden. Uitschieters richting 35 tot 40 graden zijn echter zeer goed mogelijk, terwijl op regenachtige dagen de thermometer soms maar net boven de twintig graden uitkomt. In de winter is het gemiddeld niet zo koud, maar tijdens periodes waarin de poollucht kans ziet Connecticut te bereiken kunnen de temperaturen diepvrieswaardes bereiken. De meeste neerslag valt in de wintermaanden daarom dan ook in de vorm van sneeuw.

Klimaatinformatie van plaatsen in Connecticut
De klimaatinfo op deze pagina is slechts beknopte informatie. Specifieke info over weer en klimaat is te vinden op de klimaatpagina's per streek of stad. Voor Connecticut is de volgende klimaatinformatie beschikbaar:
 
Bridgeport
Hartford
New Haven
New London
Stamford
Waterbury
     

 

Klimaatcijfers
Verspreid over de staat Connecticut vind je verschillende klimaatgegevens en temperaturen.
De gegevens in onderstaande tabel gelden voor de stad Hartford en kunnen niet als gemiddelde voor de staat gezien worden. Bezoek de individuele klimaatinformatie pagina's voor de klimaatgegevens van andere plekken in Connecticut.

gemiddelde maximum
temperatuur (C)

gemiddelde
minimum

temperatuur (C)
gemiddeld aantal uren zon
per dag
gemiddeld aantal dagen neerslag
per maand
gemiddeld aantal
mm
neerslag
per maand
gemiddelde
zee
temperatuur (C)
januari 1 -9 6 11 n.v.t.
februari 2 -7 6 10 n.v.t.
maart 8 -2 7 12 n.v.t.
april 15 3 8 11 n.v.t.
mei 21 8 8 12 n.v.t.
juni 26 14 9 11 n.v.t.
juli 29 17 9 9 n.v.t.
augustus 28 16 9 10 n.v.t.
september 23 11 7 9 n.v.t.
oktober 18 5 6 8 n.v.t.
november 11 1 5 11 n.v.t.
december 3 -6 5 12 n.v.t.
= 0-5 mm ● = 6-30 mm ● = 31-60 mm ● = 61-100 mm ● = 101-200 mm ● = meer dan 200 mm
 

Meer klimaatinformatie
Klimaatcijfers zijn handig, maar bieden geen totaal beeld van het klimaat en de mogelijke weersomstandigheden binnen een bepaalde periode. Hoe groot de kans op winters weer, (extreme) hitte of orkanen is vind je vaak niet terug in cijfers.
Daarom bieden wij per maand handige extra klimaatinfo. Onderstaande info is geldig voor de stad Hartford. Raadpleeg voor meer nauwkeurige klimaatinfo de pagina's over specifieke bestemmingen in Connecticut.

 

kans op
(zeer) warm
w
eer

kans op
winters
weer
kans op
langdurige
neerslag
kans op
orkanen
(cyclonen)
zonzekerheid

UV-index

januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
klik hier voor uitleg van de symbolen

Disclaimer
De informatie op deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld uit klimaatgegevens van meteorologische instituten, weerkundigen en andere bronnen. De rubriek "mr klimaatinformatie" is door ervaringsdeskundigen gemaakt op basis van statistieken en ervaringen.
Aan alle gegevens op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. Het weer heeft geen geheugen en biedt geen garanties. Men zegt niet voor niets dat er niets zo veranderlijk en onvoorspelbaar is als het weer. De samenstellers van deze site voelen zich dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade in wat voor vorm dan ook die mogelijkerwijs ontstaan zou zijn door beslissingen van derden op basis van door ons beschikbaar gestelde informatie.

 

Beste reisperiode
Wil je weten wanneer je het beste naar deze bestemming kunt reizen?
Bekijk hier de beste reisperiodes

 
Actueel weer
De weersverwachtingen voor de komende dagen en het actuele weer op dit moment van deze bestemming zien?
Bekijk hier de weersverwachtingen

 
Meer over Connecticut
de officile site van Connecticut
Connecticut informatie
Connecticut toerisme
startpagina Amerika
wikipedia
... meer Connecticut

climate of Connecticut

Aangepast zoeken
 

vakantie startpagina klimaatinformatie van alle landen alles over weer & klimaat reisperiodes ● cookies links contact