klimaatinformatie per bestemming alles over weer & klimaat reisperiode advies contact

Het klimaat van Delaware (Verenigde Staten van Amerika)
Delaware is een staat behorende tot de Verenigde Staten. Delaware ligt aan de oostkust van de V.S., grenzend aan de staten Pennsylvania, Maryland en New Jersey. Het oostelijke deel van Delaware ligt geheel aan het water: in het noorden aan Delaware River, die meteen de grens vormt tussen Delaware en New Jersey, het centrale deel ligt aan Delaware Bay en het zuidoosten ligt aan de Atlantische Oceaan. Dankzij de aanwezigheid van het vele water in de nabijheid heeft Delaware een warm zeeklimaat (type Cfa volgens de Kppen klimaatclassificatie) met in het noorden een microklimaat dat zich in laat delen bij de gematigde zeeklimaten met een lichte neiging naar een continentaal klimaattype.
Ondanks het feit dat Delaware tot de kleinste staten van Amerika behoort zijn er soms aanzienlijke verschillen in temperatuur en in de wintermaanden vooral ook in sneeuwval. In het zuiden komt sneeuw relatief weinig voor terwijl in het noorden van Delaware de kans op sneeuw in de periode december tot en met februari aanzienlijk groter is. Ook wat betreft de minimumtemperaturen zie je soms binnen een redelijk kleine afstand best grote temperatuurverschillen. In de zomerperiode, die loopt van juni tot en met september, is het warm in heel Delaware. De gemiddelde maximumtemperatuur ligt in deze periode tussen de 25 en 31 graden Celsius, waarbij het kwik regelmatig uit kan schieten richting de 35 graden. Delaware kent een najaar van ongeveer twee maanden voordat in december de klimatologische winter aanbreekt, die duurt tot en met februari. Neerslag valt er gedurende het hele jaar, waarbij er tussen de maanden onderling weinig significante verschillen te zien zijn.

Klimaatinformatie van plaatsen in Delaware
De klimaatinfo op deze pagina is slechts beknopte informatie. Specifieke info over weer en klimaat is te vinden op de klimaatpagina's per streek of stad. Voor Delaware is de volgende klimaatinformatie beschikbaar:
 
Dover
Newark
Wilmington
     

 

Klimaatcijfers
Verspreid over de staat Delaware vind je verschillende klimaatgegevens en temperaturen.
De gegevens in onderstaande tabel gelden voor de stad Dover en kunnen niet als gemiddelde voor de staat gezien worden. Bezoek de individuele klimaatinformatie pagina's voor de klimaatgegevens van andere plekken in Delaware.

gemiddelde maximum
temperatuur (C)

gemiddelde
minimum

temperatuur (C)
gemiddeld aantal uren zon
per dag
gemiddeld aantal dagen neerslag
per maand
gemiddeld aantal
mm
neerslag
per maand
gemiddelde
zee
temperatuur (C)
januari 6 -5 5 11 4
februari 7 -3 6 9 1
maart 13 1 7 11 2
april 18 5 8 11 5
mei 24 11 8 11 10
juni 29 16 9 9 16
juli 31 19 9 10 21
augustus 30 18 8 8 23
september 27 14 8 8 21
oktober 21 8 7 8 16
november 15 3 6 8 11
december 8 -2 5 10 7
= 0-5 mm ● = 6-30 mm ● = 31-60 mm ● = 61-100 mm ● = 101-200 mm ● = meer dan 200 mm
 

Meer klimaatinformatie
Klimaatcijfers zijn handig, maar bieden geen totaal beeld van het klimaat en de mogelijke weersomstandigheden binnen een bepaalde periode. Hoe groot de kans op winters weer, (extreme) hitte of orkanen is vind je vaak niet terug in cijfers.
Daarom bieden wij per maand handige extra klimaatinfo. Onderstaande info is geldig voor de stad Dover. Raadpleeg voor meer nauwkeurige klimaatinfo de pagina's over specifieke bestemmingen in Delaware.

 

kans op
(zeer) warm
w
eer

kans op
winters
weer
kans op
langdurige
neerslag
kans op
orkanen
(cyclonen)
zonzekerheid

UV-index

januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
klik hier voor uitleg van de symbolen

Disclaimer
De informatie op deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld uit klimaatgegevens van meteorologische instituten, weerkundigen en andere bronnen. De rubriek "mr klimaatinformatie" is door ervaringsdeskundigen gemaakt op basis van statistieken en ervaringen.
Aan alle gegevens op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. Het weer heeft geen geheugen en biedt geen garanties. Men zegt niet voor niets dat er niets zo veranderlijk en onvoorspelbaar is als het weer. De samenstellers van deze site voelen zich dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade in wat voor vorm dan ook die mogelijkerwijs ontstaan zou zijn door beslissingen van derden op basis van door ons beschikbaar gestelde informatie.

 

beste reisperiode
Wil je weten wanneer je het beste naar deze bestemming kunt reizen?
bekijk hier de beste reisperiodes

 
actueel weer
De weersverwachtingen voor de komende dagen en het actuele weer op dit moment van deze bestemming zien?
bekijk hier de weersverwachtingen

 
meer over Delaware
de officile site van Delaware
Delaware toerisme
startpagina Amerika
wikipedia
... meer Delaware

climate of Delaware

Aangepast zoeken
 

vakantie startpagina klimaatinformatie van alle landen alles over weer & klimaat reisperiodes ● cookies links contact