klimaatinformatie per bestemming alles over weer & klimaat reisperiode advies contact

Het klimaat van Key West (Florida - Verenigde Staten)
Key West is de meest zuidelijke stad van het vasteland van de Verenigde Staten en heeft voor zonliefhebbers n van de meest gunstige klimaten van Amerika. De sfeer en de bebouwing is hier ook duidelijk anders dan in andere Amerikaanse steden. Relaxed, hippie-achtig en sfeervol is wat men over deze stad veelal schrijft.
Hier heerst een subtropisch klimaat met temperaturen die 's winters nauwelijks onder de 13-14 graden dalen 's nachts en overdag is het dan aangenaam warm met zo'n 22 tot 26 graden gemiddeld. Het aantal dagen met regen is in de winter bijna op n hand te tellen, gemiddeld is er per maand dan zo'n 6 dagen met enige neerslag te noteren. Ook wat betreft zonneschijn is Key West een zeer aangename bestemming. In de periode januari tot en met april is er gemiddeld op 40% van de dagen geen enkel wolkje aan de lucht, ongeveer 40% van de dagen is de lucht minimaal een deel van de dag voor een deel bewolkt en ongeveer 20% van de dagen kunnen als bewolkt aangeduid worden.
De maand april is het zonnigste waarbij overdag gemiddeld 84% van de tijd zonnig is. Het somberste zijn de maanden oktober, november en december met gemiddeld "slechts" zeventig procent zonnig weer.

Regen
Er is in Key West een relatief droge periode die loopt van november tot en met half mei. In deze periode zit de stad met gemiddeld zo'n 50 mm neerslag zo'n 35 procent onder het landelijk gemiddelde van zo'n 75 millimeter per maand. Vanaf half mei nemen de neerslagkansen vrij snel toe en zijn ook de hoeveelheden die binnen korte termijn kunnen vallen een stuk groter. Half augustus tot eind september is overduidelijk de natste periode met op maandbasis zo'n 150 tot 180 millimeter regen. Daarmee is Key West ongeveer twee keer zo nat dan Nederland in diezelfde periode.

Wind
De gemiddelde windsnelheid ligt het hoogste in de drogere periode van november tot en met april. Gemiddeld is de windsnelheid dan ongeveer 18 tot 20 kilometer per uur. In de maanden mei tot en met oktober is de gemiddeld gemeten windsnelheid met 14 tot 18 kilometer per uur een stukje lager. Dit is vrij verrassend te noemen, omdat het orkaanseizoen van juni tot en met november loopt. In deze periode trekken tropische depressies over het Caribische gebied en is er kans op orkanen of tropische stormen. De kans dat Key West vol getroffen wordt door een orkaan is niet zo groot als het lijkt, maar het weer wordt toch zeker enkele keren per jaar duidelijk benvloed door stormactiviteit in de directe omgeving.

Luchtvochtigheid
De gemiddelde relatieve luchtvochtigheid licht vrijwel het gehele jaar zo rond de 75%. In de ochtend iets hoger en in de middaguren iets lager. Hiermee scoort Key West vooral met de middagwaardes iets hoger dan de rest van Amerika. In de zomer kan het in combinatie met hoge temperaturen wel benauwd aanvoelen.

Betaal niet teveel voor je hotel
De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Key West. Wil je in n keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Key West. Daar kun je per hotel meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kun boeken voor jouw reisdata!

Klimaatcijfers
De onderstaande cijfers zijn op basis van geregistreerde langjarige weergegevens en gelden voor de plaats Key West:

gemiddelde maximum
temperatuur (C)

gemiddelde
minimum

temperatuur (C)
gemiddeld aantal uren zon
per dag
gemiddeld aantal dagen neerslag
per maand
gemiddeld aantal
mm
neerslag
per maand
gemiddelde
zee
temperatuur (C)
januari 24 17 8 7 24
februari 24 17 9 6 24
maart 26 20 10 6 24
april 28 21 11 5 25
mei 29 23 11 9 27
juni 31 25 10 13 28
juli 32 26 10 13 29
augustus 32 26 10 15 30
september 31 25 9 14 29
oktober 29 23 8 10 28
november 27 21 8 7 27
december 24 18 7 7 25
= 0-5 mm ● = 6-30 mm ● = 31-60 mm ● = 61-100 mm ● = 101-200 mm ● = meer dan 200 mm
 

Meer klimaatinformatie
Klimaatcijfers zijn handig, maar bieden geen totaal beeld van het klimaat en de mogelijke weersomstandigheden binnen een bepaalde periode. Hoe groot de kans op winters weer, (extreme) hitte of orkanen is vind je vaak niet terug in cijfers.
Daarom bieden wij per maand handige extra klimaatinfo:

 

kans op
(zeer) warm
w
eer

kans op
winters
weer
kans op
langdurige
neerslag
kans op
orkanen
(cyclonen)
zonzekerheid

UV-index

januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
klik hier voor uitleg van de symbolen

Disclaimer
De informatie op deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld uit klimaatgegevens van meteorologische instituten, weerkundigen en andere bronnen. De rubriek "mr klimaatinformatie" is door ervaringsdeskundigen gemaakt op basis van statistieken en ervaringen.
Aan alle gegevens op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. Het weer heeft geen geheugen en biedt geen garanties. Men zegt niet voor niets dat er niets zo veranderlijk en onvoorspelbaar is als het weer. De samenstellers van deze site voelen zich dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade in wat voor vorm dan ook die mogelijkerwijs ontstaan zou zijn door beslissingen van derden op basis van door ons beschikbaar gestelde informatie.

 

Beste reisperiode
Wil je weten wanneer je het beste naar deze bestemming kunt reizen?
Bekijk hier de beste reisperiodes

 
Actueel weer
De weersverwachtingen voor de komende dagen en het actuele weer op dit moment van deze bestemming zien?
Bekijk hier de weersverwachtingen

 
Meer over Key West
alles over Key West
alles over Key West
Key West
Key West
Key West startpagina
Key West zonkalender
winterzon in Key West
zomerzon informatie
... meer Key West

climate of Key West

Aangepast zoeken
 

vakantie startpagina klimaatinformatie van alle landen alles over weer & klimaat reisperiodes ● cookies links contact