klimaatinformatie per bestemming alles over weer & klimaat reisperiode advies contact

Het klimaat van Miami Beach (Florida - Verenigde Staten)
Miami Beach wordt vaak ten onrechte als onderdeel van de stad Miami gezien, maar officieel zijn het twee aparte steden met ieder hun eigen bestuur.  Het heerlijke subtropische klimaat zorgt voor warme winters vol zon en voor nog warmere zomers met op zijn tijd een verkoelende bui. Niet voor niets heeft deze miljoenenstad een Caribische uitstraling en heeft het strand het hele jaar door een enorme aantrekkingskracht op haar bezoekers. Het toerisme lijkt zich vooral te concentreren op South Beach, Ocean Drive en het Art Deco district, maar ook het centrale en noordelijke deel van  Miami Beach heeft de afgelopen jaren flink aan populariteit gewonnen wat zichtbaar is door de vele nieuwe en verbouwde appartementencomplexen waar veel Amerikanen een condo gekocht hebben als tweede woning.
De wintermaanden is het hoogseizoen voor Miami Beach. In de periode december tot en met maart zitten er veel overwinteraars in Miami en worden de meeste evenementen en beurzen gehouden. Het weer is dan vrijwel alle dagen zonnig met aangename temperaturen overdag van zo'n 20 tot 25 graden. Zelfs 's nachts daalt de temperatuur zelden onder de tien graden. Als het extreem koud is, dan betekent dat voor Miami Beach temperaturen van maar 10 tot 15 graden overdag. Dit kan af en toe voorkomen, maar de kans is vrij klein.

Vanaf mei gaan de neerslagkansen omhoog. De meeste neerslag valt in de vorm van buien, waarna de lucht snel weer opklaart en het de zon de temperaturen op kan drijven tot dertig graden en meer. In het geval er een tropische depressie overtrekt kan het enkele dagen achter elkaar nat en grijs zijn waarbij er soms grote hoeveelheden regen in korte tijd kunnen vallen. Een ander uiterste zijn zonnige dagen met temperaturen die soms wel oplopen tot maar liefst veertig graden. Met een hoge relatieve luchtvochtigheid voelt het dan warm en benauwd aan. Vanaf oktober/november wordt het minder benauwd, koelt het iets af en dalen de neerslagkansen.

In de periode juni tot en met november is het orkaanseizoen. Het hele Caribische gebied inclusief Miami kan dan te maken krijgen met orkanen, tropische stormen en depressies. De kans dat Miami Beach vol getroffen wordt is minder groot dan het lijkt. Gemiddeld gebeurt dat eens in de paar jaar en de schade is vooral afhankelijk van de kracht van de orkaan. De kans dat je in Miami Beach indirect last hebt van orkaanactiviteit in de nabije omgeving is groter. Als een orkaan op enkele honderden mijlen voorbijtrekt kun je dat in Miami ook merken in de vorm van wolken, regen en eventueel wat meer wind. Vooral op de stranden kan het af en toe flink tekeer kaan als er veel stormactiviteit is.

Betaal niet teveel voor je hotel
De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Miami Beach. Wil je in één keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Miami Beach. Daar kun je per hotel meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kun boeken voor jouw reisdata!

TIP: Miami voor beginners
Goede reisinformatie is essentieel voor het maken van een reis. Wil je binnenkort op vakantie naar Miami en/of Miami Beach dan kun je op de website Miami voor beginners enorm veel goede informatie lezen over Miami. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere de leukste wijken van Miami, eten in Miami, vervoer in de stad, de bezienswaardigheden van Miami, het weer in Miami en handige reisinfo voor Miami.

Klimaatcijfers
De onderstaande cijfers zijn op basis van geregistreerde langjarige weergegevens en gelden voor de plaats Miami Beach:

gemiddelde maximum
temperatuur (°C)

gemiddelde
minimum

temperatuur (°C)
gemiddeld aantal uren zon
per dag
gemiddeld aantal dagen neerslag
per maand
gemiddeld aantal
mm
neerslag
per maand
gemiddelde
zee
temperatuur (°C)
januari 23 15 7 7 24
februari 24 16 8 6 24
maart 25 18 9 5 24
april 27 20 10 6 25
mei 29 22 10 10 27
juni 30 24 10 14 29
juli 31 25 10 15 29
augustus 31 25 9 17 30
september 31 25 9 17 29
oktober 29 23 8 14 28
november 27 20 7 9 26
december 23 17 7 7 25
= 0-5 mm ● = 6-30 mm ● = 31-60 mm ● = 61-100 mm ● = 101-200 mm ● = meer dan 200 mm
 

Meer klimaatinformatie
Klimaatcijfers zijn handig, maar bieden geen totaal beeld van het klimaat en de mogelijke weersomstandigheden binnen een bepaalde periode. Hoe groot de kans op winters weer, (extreme) hitte of orkanen is vind je vaak niet terug in cijfers.
Daarom bieden wij per maand handige extra klimaatinfo:

 

kans op
(zeer) warm
w
eer

kans op
winters
weer
kans op
langdurige
neerslag
kans op
orkanen
(cyclonen)
zonzekerheid

UV-index

januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
klik hier voor uitleg van de symbolen

Disclaimer
De informatie op deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld uit klimaatgegevens van meteorologische instituten, weerkundigen en andere bronnen. De rubriek "méér klimaatinformatie" is door ervaringsdeskundigen gemaakt op basis van statistieken en ervaringen.
Aan alle gegevens op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. Het weer heeft geen geheugen en biedt geen garanties. Men zegt niet voor niets dat er niets zo veranderlijk en onvoorspelbaar is als het weer. De samenstellers van deze site voelen zich dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade in wat voor vorm dan ook die mogelijkerwijs ontstaan zou zijn door beslissingen van derden op basis van door ons beschikbaar gestelde informatie.

 

Beste reisperiode
Wil je weten wanneer je het beste naar deze bestemming kunt reizen?
Bekijk hier de beste reisperiodes

 
Actueel weer
De weersverwachtingen voor de komende dagen en het actuele weer op dit moment van deze bestemming zien?
Bekijk hier de weersverwachtingen

 
Meer over Miami Beach
5x zien & doen in Miami
alles over Miami Beach
alles over Miami Beach
Miami Beach informatie & tips
Miami Beach tips
Miami Beach zonkalender
Miami Beach startpagina
Miami top 10
winterzon in Miami Beach
zomervakantie in Miami Beach
... meer Miami Beach

climate of Miami Beach

Aangepast zoeken
 

vakantie startpagina klimaatinformatie van alle landen alles over weer & klimaat reisperiodes ● cookies links contact