klimaatinformatie per bestemming alles over weer & klimaat reisperiode advies contact

Het klimaat van Kentucky (Verenigde Staten van Amerika)
Kentucky is een staat gelegen in het zuidoosten van de Verenigde Staten van Amerika. Kentucky behoort tot de vier staten die een zogenaamde Commonwealth zijn. Kentucky kent een redelijk grote variatie aan landschappen. Zo behoort een redelijk deel van het oosten van Kentucky tot de Appalachen, een bergketen die significant aanwezig is in het oostelijke deel van de Verenigde Staten. Het grootste deel van Kentucky heeft een warm maritiem klimaat. Deze subtropische klimaatsoort zorgt ervoor dat er gedurende een lange periode groeizaam weer bestaat voor een groot aantal plantensoorten. Niet voor niets dat vooral de agrarische sector binnen Kentucky altijd erg succesvol is geweest. Het vier seizoenen tellende Kentucky heeft te maken met winters die aan de koele kant zijn, duidelijk onvoorspelbare tussenseizoenen en warme zomers. Gemiddeld valt er op jaarbasis ongeveer 1200 millimeter neerslag, waarbij het voorjaar iets natter is en het najaar iets droger dan de andere seizoenen. In de hoger gelegen gebieden in het oosten van Kentucky kan het in de wintermaanden wat koeler worden. Ook kunnen de temperaturen daar in de zomermaanden iets getemperd worden.

Klimaatinformatie van plaatsen in Kentucky
De klimaatinfo op deze pagina is slechts beknopte informatie. Specifieke info over weer en klimaat is te vinden op de klimaatpagina's per streek of stad. Voor Kentucky is de volgende klimaatinformatie beschikbaar:
 
Frankfort
Lexington
Louisville
Owensboro
Paducah
     

 

Klimaatcijfers
Verspreid over de staat Kentucky vind je verschillende klimaatgegevens en temperaturen.
De gegevens in onderstaande tabel gelden voor de stad Frankfort en kunnen niet als gemiddelde voor de staat gezien worden. Bezoek de individuele klimaatinformatie pagina's voor de klimaatgegevens van andere plekken in Kentucky.

gemiddelde maximum
temperatuur (°C)

gemiddelde
minimum

temperatuur (°C)
gemiddeld aantal uren zon
per dag
gemiddeld aantal dagen neerslag
per maand
gemiddeld aantal
mm
neerslag
per maand
gemiddelde
zee
temperatuur (°C)
januari 4 -6 4 12 n.v.t.
februari 7 -5 4 11 n.v.t.
maart 13 -1 5 14 n.v.t.
april 19 4 7 12 n.v.t.
mei 24 9 8 12 n.v.t.
juni 28 15 8 10 n.v.t.
juli 31 17 8 11 n.v.t.
augustus 30 17 8 9 n.v.t.
september 26 13 7 9 n.v.t.
oktober 20 6 6 8 n.v.t.
november 13 1 4 11 n.v.t.
december 7 -3 3 12 n.v.t.
= 0-5 mm ● = 6-30 mm ● = 31-60 mm ● = 61-100 mm ● = 101-200 mm ● = meer dan 200 mm
 

Meer klimaatinformatie
Klimaatcijfers zijn handig, maar bieden geen totaal beeld van het klimaat en de mogelijke weersomstandigheden binnen een bepaalde periode. Hoe groot de kans op winters weer, (extreme) hitte of orkanen is vind je vaak niet terug in cijfers.
Daarom bieden wij per maand handige extra klimaatinfo. Onderstaande info is geldig voor de stad Frankfort. Raadpleeg voor meer nauwkeurige klimaatinfo de pagina's over specifieke bestemmingen in Kentucky.

 

kans op
(zeer) warm
w
eer

kans op
winters
weer
kans op
langdurige
neerslag
kans op
orkanen
(cyclonen)
zonzekerheid

UV-index

januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
klik hier voor uitleg van de symbolen

Disclaimer
De informatie op deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld uit klimaatgegevens van meteorologische instituten, weerkundigen en andere bronnen. De rubriek "méér klimaatinformatie" is door ervaringsdeskundigen gemaakt op basis van statistieken en ervaringen.
Aan alle gegevens op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. Het weer heeft geen geheugen en biedt geen garanties. Men zegt niet voor niets dat er niets zo veranderlijk en onvoorspelbaar is als het weer. De samenstellers van deze site voelen zich dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade in wat voor vorm dan ook die mogelijkerwijs ontstaan zou zijn door beslissingen van derden op basis van door ons beschikbaar gestelde informatie.

 

beste reisperiode
Wil je weten wanneer je het beste naar deze bestemming kunt reizen?
bekijk hier de beste reisperiodes

 
actueel weer
De weersverwachtingen voor de komende dagen en het actuele weer op dit moment van deze bestemming zien?
bekijk hier de weersverwachtingen

 
meer over Kentucky
de officiële site van Kentucky
Kentucky toerisme
startpagina Amerika
wikipedia
... meer Kentucky

climate of Kentucky

Aangepast zoeken
 

vakantie startpagina klimaatinformatie van alle landen alles over weer & klimaat reisperiodes ● cookies links contact