klimaatinformatie per bestemming alles over weer & klimaat reisperiode advies contact

Het klimaat van Louisiana (Verenigde Staten van Amerika)
De Amerikaanse staat Louisiana ligt in het zuidoosten van de Verenigde Staten. Louisiana ligt aan de Golf van Mexico en grenst aan de staten Arkansas, Mississippi en Texas. De grens met Mississippi wordt deels gevormd door de gelijknamige rivier. Louisiana is een vrij vlakke staat die geen serieuze hoogtes kent. Het hoogste punt van Louisiana ligt op slechts 163 meter boven zeeniveau. Aan de kust domineren moerasgebieden die in totaal goed zijn voor een oppervlakte van maar liefst vijftigduizend vierkante kilometer.
Louisiana kent een warm zeeklimaat die binnen de Koppen classificatie valt in de categorie Cfa. Van alle Amerikaanse staten is Louisiana misschien wel het meest klassieke voorbeeld van dit klimaattype. Het subtropische karakter wordt vooral bepaald door de ligging aan de Golf van Mexico, die ervoor zorgt dat de winters zeer mild zijn er er sprake is van zeer warme en vochtige zomers. Vanaf mei tot en met september ligt de maximumtemperatuur gemiddeld tussen de 30 en 35 graden Celsius. Neerslag is redelijk evenredig verdeeld over het jaar, waarbij de zomers iets natter zijn dan de andere seizoenen. Louisiana is kwetsbaar voor orkanen en tropische stormen die vanaf juli tot december vanaf de Golf van Mexico in noordelijke richting naar Louisiana kunnen trekken. Omdat een deel van het kustgebied van Louisiana net boven of zelfs onder de zeespiegel ligt is de kans op overstromingen als gevolg van orkanen vrij groot. De geschiedenis van Louisiana kent daarom dan ook helaas meerdere dieptepunten op dit gebied, zoals bijvoorbeeld de orkaan Katrina die in augustus 2005 ervoor zorgde dat maar liefst 80% van de stad New Orleans onder water kwam te staan. De economische en sociale schade was enorm, vooral omdat veel inwoners in een klap dakloos werden.

Klimaatinformatie van plaatsen in Louisiana
De klimaatinfo op deze pagina is slechts beknopte informatie. Specifieke info over weer en klimaat is te vinden op de klimaatpagina's per streek of stad. Voor Louisiana is de volgende klimaatinformatie beschikbaar:
 
Alexandria
Baton Rouge
Lafayette
Lake Charles
New Orleans
Shreveport
   

 

Klimaatcijfers
Verspreid over de staat Louisiana vind je verschillende klimaatgegevens en temperaturen.
De gegevens in onderstaande tabel gelden voor de stad Baton Rouge en kunnen niet als gemiddelde voor de staat gezien worden. Bezoek de individuele klimaatinformatie pagina's voor de klimaatgegevens van andere plekken in Louisiana.

gemiddelde maximum
temperatuur (°C)

gemiddelde
minimum

temperatuur (°C)
gemiddeld aantal uren zon
per dag
gemiddeld aantal dagen neerslag
per maand
gemiddeld aantal
mm
neerslag
per maand
gemiddelde
zee
temperatuur (°C)
januari 16 4 5 10 n.v.t.
februari 18 6 6 9 n.v.t.
maart 22 10 7 9 n.v.t.
april 27 14 8 7 n.v.t.
mei 30 18 9 8 n.v.t.
juni 33 21 9 10 n.v.t.
juli 33 23 8 13 n.v.t.
augustus 33 23 8 12 n.v.t.
september 31 20 8 10 n.v.t.
oktober 27 14 8 6 n.v.t.
november 22 10 6 8 n.v.t.
december 18 6 5 10 n.v.t.
= 0-5 mm ● = 6-30 mm ● = 31-60 mm ● = 61-100 mm ● = 101-200 mm ● = meer dan 200 mm
 

Meer klimaatinformatie
Klimaatcijfers zijn handig, maar bieden geen totaal beeld van het klimaat en de mogelijke weersomstandigheden binnen een bepaalde periode. Hoe groot de kans op winters weer, (extreme) hitte of orkanen is vind je vaak niet terug in cijfers.
Daarom bieden wij per maand handige extra klimaatinfo. Onderstaande info is geldig voor de stad Baton Rouge. Raadpleeg voor meer nauwkeurige klimaatinfo de pagina's over specifieke bestemmingen in Louisiana.

 

kans op
(zeer) warm
w
eer

kans op
winters
weer
kans op
langdurige
neerslag
kans op
orkanen
(cyclonen)
zonzekerheid

UV-index

januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
klik hier voor uitleg van de symbolen

Disclaimer
De informatie op deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld uit klimaatgegevens van meteorologische instituten, weerkundigen en andere bronnen. De rubriek "méér klimaatinformatie" is door ervaringsdeskundigen gemaakt op basis van statistieken en ervaringen.
Aan alle gegevens op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. Het weer heeft geen geheugen en biedt geen garanties. Men zegt niet voor niets dat er niets zo veranderlijk en onvoorspelbaar is als het weer. De samenstellers van deze site voelen zich dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade in wat voor vorm dan ook die mogelijkerwijs ontstaan zou zijn door beslissingen van derden op basis van door ons beschikbaar gestelde informatie.

 

beste reisperiode
Wil je weten wanneer je het beste naar deze bestemming kunt reizen?
bekijk hier de beste reisperiodes

 
actueel weer
De weersverwachtingen voor de komende dagen en het actuele weer op dit moment van deze bestemming zien?
bekijk hier de weersverwachtingen

 
meer over Louisiana
de officiële site van Louisiana
Louisiana toerisme
wikipedia
winterzon in Louisiana
... meer Louisiana

climate of Louisiana

Aangepast zoeken
 

vakantie startpagina klimaatinformatie van alle landen alles over weer & klimaat reisperiodes ● cookies links contact