klimaatinformatie per bestemming alles over weer & klimaat reisperiode advies contact

Het klimaat van Maine (Verenigde Staten van Amerika)
De Amerikaanse staat Maine is de meest noordoostelijke staat van de Verenigde Staten van Amerika. Maine is de meest dunbevolkte staat in het oosten van de VS. Maine kent een gematigd landklimaat met langs de kust gebieden met een gematigd zeeklimaat. In de zomermaanden is het vochtig en warm in Maine, de winters zijn overwegend koel en met volop sneeuw. Zelfs de invloed van het zeewater kan niet voorkomen dat het in de wintermaanden stevig koud kan worden. Dat is dan vooral te danken aan een sterke aanvoer van arctische lucht uit de noordelijke hoek, waardoor de temperaturen in Main tot diepvrieswaardes en nog lager kunnen dalen. Neerslag valt redelijk verspreid over het jaar, met in hoofdstad Augusta een totale gemiddelde neerslagsom op jaarbasis van 1075 millimeter. In de periode december tot en met maart valt het grootste deel van die neerslag in de vorm van sneeuw, soms wel tientallen centimeters op een dag.
De zomermaanden zijn redelijk nat, maar de zon laat zich gelukkig ook volop zien, gemiddeld 220 tot 280 uur per maand. Met temperaturen die gemiddeld tussen 25 en 28 graden Celsius liggen in de maanden juli en augustus is het dan echt zomers te noemen, ondanks de mogelijkheid tot een bui.

Klimaatinformatie van plaatsen in Maine
De klimaatinfo op deze pagina is slechts beknopte informatie. Specifieke info over weer en klimaat is te vinden op de klimaatpagina's per streek of stad. Voor Maine is de volgende klimaatinformatie beschikbaar:
 
Augusta
Bangor
Lewiston
Portland
     

 

Klimaatcijfers
Verspreid over de staat Maine vind je verschillende klimaatgegevens en temperaturen.
De gegevens in onderstaande tabel gelden voor de stad Augusta en kunnen niet als gemiddelde voor de staat gezien worden. Bezoek de individuele klimaatinformatie pagina's voor de klimaatgegevens van andere plekken in Maine.

gemiddelde maximum
temperatuur (°C)

gemiddelde
minimum

temperatuur (°C)
gemiddeld aantal uren zon
per dag
gemiddeld aantal dagen neerslag
per maand
gemiddeld aantal
mm
neerslag
per maand
gemiddelde
zee
temperatuur (°C)
januari -2 -13 4 11 n.v.t.
februari 0 -12 5 10 n.v.t.
maart 5 -6 6 12 n.v.t.
april 12 0 6 12 n.v.t.
mei 19 6 7 12 n.v.t.
juni 24 11 8 12 n.v.t.
juli 26 15 8 11 n.v.t.
augustus 25 14 8 11 n.v.t.
september 21 9 7 10 n.v.t.
oktober 15 3 5 10 n.v.t.
november 8 -1 4 12 n.v.t.
december 0 -9 4 13 n.v.t.
= 0-5 mm ● = 6-30 mm ● = 31-60 mm ● = 61-100 mm ● = 101-200 mm ● = meer dan 200 mm
 

Meer klimaatinformatie
Klimaatcijfers zijn handig, maar bieden geen totaal beeld van het klimaat en de mogelijke weersomstandigheden binnen een bepaalde periode. Hoe groot de kans op winters weer, (extreme) hitte of orkanen is vind je vaak niet terug in cijfers.
Daarom bieden wij per maand handige extra klimaatinfo. Onderstaande info is geldig voor de stad Augusta. Raadpleeg voor meer nauwkeurige klimaatinfo de pagina's over specifieke bestemmingen in Maine.

 

kans op
(zeer) warm
w
eer

kans op
winters
weer
kans op
langdurige
neerslag
kans op
orkanen
(cyclonen)
zonzekerheid

UV-index

januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
klik hier voor uitleg van de symbolen

Disclaimer
De informatie op deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld uit klimaatgegevens van meteorologische instituten, weerkundigen en andere bronnen. De rubriek "méér klimaatinformatie" is door ervaringsdeskundigen gemaakt op basis van statistieken en ervaringen.
Aan alle gegevens op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. Het weer heeft geen geheugen en biedt geen garanties. Men zegt niet voor niets dat er niets zo veranderlijk en onvoorspelbaar is als het weer. De samenstellers van deze site voelen zich dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade in wat voor vorm dan ook die mogelijkerwijs ontstaan zou zijn door beslissingen van derden op basis van door ons beschikbaar gestelde informatie.

 

beste reisperiode
Wil je weten wanneer je het beste naar deze bestemming kunt reizen?
bekijk hier de beste reisperiodes

 
actueel weer
De weersverwachtingen voor de komende dagen en het actuele weer op dit moment van deze bestemming zien?
bekijk hier de weersverwachtingen

 
meer over Maine
de officiële site van Maine
Maine toerisme
wikipedia
... meer Maine

climate of Maine

Aangepast zoeken
 

vakantie startpagina klimaatinformatie van alle landen alles over weer & klimaat reisperiodes ● cookies links contact