klimaatinformatie per bestemming alles over weer & klimaat reisperiode advies contact

Het klimaat van Maryland (Verenigde Staten van Amerika)
Maryland is één van de staten van de Verenigde Amerikaanse Staten van Amerika. Maryland ligt aan de oostkust van de VS, deels gelegen aan de Atlantische Oceaan en voor een groot deel gelegen aan Chesapeake Bay. Omdat veel voorsteden van Washington D.C. op het grondgebied van Maryland liggen, wonen binnen de staat Maryland veel ambtenaren die werken in de hoofdstad van Amerika. Maryland heeft de reputatie de staat te zijn met het hoogste gemiddelde inkomen per gezin van heel Amerika en verder heeft Maryland een naam hoog te houden op het gebied van het hoge aantal wetenschappers en vooraanstaande scholen dat in de staat gevestigd is. Ook op logistiek gebied is Maryland een belangrijke staat; de haven van Baltimore behoort tot de top 20 belangrijkste havens van de Verenigde Staten.

De aparte vorm van de staat Maryland zorgt ervoor dat je de staat in twee klimaatzones in kunt delen. Het oostelijke deel van Maryland heeft een warm zeeklimaat (type Cfa volgens de Köppen klimaatclassificatie) met warme natte zomers en milde winters, het westelijke deel van Maryland heeft een gematigd zeeklimaat (type Cfb) met koelere winters waarbij er ook beduidend meer sneeuw valt. De hoeveelheid sneeuw en de gemiddelde temperaturen worden mede bepaald door de hoogte van de betreffende plaats. In de westelijke berggebieden loopt de gemiddelde hoeveelheid sneeuw op jaarbasis op naar soms meer dan 250 centimeter, terwijl dit aan de kust slechts 20 tot 25 centimeter is.

De zomers zijn in vrijwel de hele staat Maryland warm met maximumtemperaturen die in de heetste maanden juli en augustus gemiddeld oplopen naar 28 tot 33 graden Celsius. Maryland ligt in de reikwijdte van orkanen en tropische depressies. Omdat deze systemen die voor veel regen en wind kunnen zorgen vrijwel altijd eerst de staten Virginia en vooral North Carolina zullen bereiken zullen deze staten als een soort van buffer optreden en de angel uit de systemen halen. Orkaankracht is in theorie wel mogelijk in Maryland, maar in de praktijk blijkt dat vrijwel alle orkanen en tropische stormen dermate veel aan kracht inboeten zodra ze boven land arriveren dat ze al voldoende in kracht afgenomen zijn eer dat ze Maryland bereiken.

Klimaatinformatie van plaatsen in Maryland
De klimaatinfo op deze pagina is slechts beknopte informatie. Specifieke info over weer en klimaat is te vinden op de klimaatpagina's per streek of stad. Voor Maryland is de volgende klimaatinformatie beschikbaar:
 
Annapolis
Baltimore
Columbia
Hagerstown
Ocean City
Rockville
   

 

Klimaatcijfers
Verspreid over de staat Maryland vind je verschillende klimaatgegevens en temperaturen.
De gegevens in onderstaande tabel gelden voor de stad Annapolis en kunnen niet als gemiddelde voor de staat gezien worden. Bezoek de individuele klimaatinformatie pagina's voor de klimaatgegevens van andere plekken in Maryland.

gemiddelde maximum
temperatuur (°C)

gemiddelde
minimum

temperatuur (°C)
gemiddeld aantal uren zon
per dag
gemiddeld aantal dagen neerslag
per maand
gemiddeld aantal
mm
neerslag
per maand
gemiddelde
zee
temperatuur (°C)
januari 7 -2 5 11 n.v.t.
februari 8 -1 6 10 n.v.t.
maart 14 4 7 10 n.v.t.
april 19 10 8 10 n.v.t.
mei 25 13 8 11 n.v.t.
juni 29 20 9 10 n.v.t.
juli 32 22 9 10 n.v.t.
augustus 31 22 9 10 n.v.t.
september 27 18 8 8 n.v.t.
oktober 21 12 7 8 n.v.t.
november 15 6 5 9 n.v.t.
december 11 1 5 10 n.v.t.
= 0-5 mm ● = 6-30 mm ● = 31-60 mm ● = 61-100 mm ● = 101-200 mm ● = meer dan 200 mm
 

Meer klimaatinformatie
Klimaatcijfers zijn handig, maar bieden geen totaal beeld van het klimaat en de mogelijke weersomstandigheden binnen een bepaalde periode. Hoe groot de kans op winters weer, (extreme) hitte of orkanen is vind je vaak niet terug in cijfers.
Daarom bieden wij per maand handige extra klimaatinfo. Onderstaande info is geldig voor de stad Annapolis. Raadpleeg voor meer nauwkeurige klimaatinfo de pagina's over specifieke bestemmingen in Maryland.

 

kans op
(zeer) warm
w
eer

kans op
winters
weer
kans op
langdurige
neerslag
kans op
orkanen
(cyclonen)
zonzekerheid

UV-index

januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
klik hier voor uitleg van de symbolen

Disclaimer
De informatie op deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld uit klimaatgegevens van meteorologische instituten, weerkundigen en andere bronnen. De rubriek "méér klimaatinformatie" is door ervaringsdeskundigen gemaakt op basis van statistieken en ervaringen.
Aan alle gegevens op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. Het weer heeft geen geheugen en biedt geen garanties. Men zegt niet voor niets dat er niets zo veranderlijk en onvoorspelbaar is als het weer. De samenstellers van deze site voelen zich dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade in wat voor vorm dan ook die mogelijkerwijs ontstaan zou zijn door beslissingen van derden op basis van door ons beschikbaar gestelde informatie.

 

beste reisperiode
Wil je weten wanneer je het beste naar deze bestemming kunt reizen?
bekijk hier de beste reisperiodes

 
actueel weer
De weersverwachtingen voor de komende dagen en het actuele weer op dit moment van deze bestemming zien?
bekijk hier de weersverwachtingen

 
meer over Maryland
de officiële site van Maryland
Maryland toerisme
wikipedia
... meer Maryland

climate of Maryland

Aangepast zoeken
 

vakantie startpagina klimaatinformatie van alle landen alles over weer & klimaat reisperiodes ● cookies links contact