klimaatinformatie per bestemming alles over weer & klimaat reisperiode advies contact

Het klimaat van Minnesota (Verenigde Staten van Amerika)
Minnesota is een staat gelegen in het noorden van de Verenigde Staten van Amerika. Minnesota grenst aan Canada en ligt voor een deel aan het Bovenmeer (Lake Superior). Het landschap kent dramatische rotspartijen in het noorden van de staat en bestaat in het zuiden vooral uit zachtere glooiingen. Opvallend is dat zowel het hoogste punt (Eagle Mountain (710 meter) als het laagste punt (183 meter, aan Lake Superoir) slechts 21 kilometer van elkaar verwijderd liggen. Minnesota kent een gematigd landklimaat dat binnen het klimaatsysteem van Kppen-Geiger aangeduid wordt met de lettercode Dfb. Bij dit klimaattype horen koele tot vrij koude winters, waarbij de strook in het noordoosten aan Lake Superior een uitzondering vormt. Daar geldt een iets meer gematigd klimaattype waarbij strenge vorst wat minder voorkomt. De koud als de winters kunnen zijn, zo warm kan het in de zomermaanden worden. De maximumtemperaturen liggen in de warmste maand juli gemiddeld tussen de 25 en 30 graden Celsius. In vergelijking tot de meer zuidelijk gelegen staten is de kans op tropische warmte aanzienlijk kleiner. Ook duren de zomer hier minder lang, want de temperatuursdaling zet al in augustus in waarna september al bijna geen zomerse dagen meer laat zien. Voor heel Minnesota geldt dat de winters vrij droog zijn en de hoeveelheid neerslag richting de zomer toeneemt, waarna het in het najaar langzaam aan weer wat droger wordt.

Klimaatinformatie van plaatsen in Minnesota
De klimaatinfo op deze pagina is slechts beknopte informatie. Specifieke info over weer en klimaat is te vinden op de klimaatpagina's per streek of stad. Voor Minnesota is de volgende klimaatinformatie beschikbaar:
 
Bemidji
Duluth
International Falls
Minneapolis
Rochester
Saint Cloud
Saint Paul

 
 

 

Klimaatcijfers
Verspreid over de staat Minnesota vind je verschillende klimaatgegevens en temperaturen.
De gegevens in onderstaande tabel gelden voor de stad Saint Paul en kunnen niet als gemiddelde voor de staat gezien worden. Bezoek de individuele klimaatinformatie pagina's voor de klimaatgegevens van andere plekken in Minnesota.

gemiddelde maximum
temperatuur (C)

gemiddelde
minimum

temperatuur (C)
gemiddeld aantal uren zon
per dag
gemiddeld aantal dagen neerslag
per maand
gemiddeld aantal
mm
neerslag
per maand
gemiddelde
zee
temperatuur (C)
januari -7 -18 5 10 n.v.t.
februari -3 -14 6 8 n.v.t.
maart 4 -7 7 9 n.v.t.
april 14 1 8 11 n.v.t.
mei 21 8 9 11 n.v.t.
juni 26 13 11 11 n.v.t.
juli 28 16 11 10 n.v.t.
augustus 27 14 10 10 n.v.t.
september 21 9 8 10 n.v.t.
oktober 15 3 6 9 n.v.t.
november 5 -5 4 9 n.v.t.
december -4 -12 4 10 n.v.t.
= 0-5 mm ● = 6-30 mm ● = 31-60 mm ● = 61-100 mm ● = 101-200 mm ● = meer dan 200 mm
 

Meer klimaatinformatie
Klimaatcijfers zijn handig, maar bieden geen totaal beeld van het klimaat en de mogelijke weersomstandigheden binnen een bepaalde periode. Hoe groot de kans op winters weer, (extreme) hitte of orkanen is vind je vaak niet terug in cijfers.
Daarom bieden wij per maand handige extra klimaatinfo. Onderstaande info is geldig voor de stad Saint Paul. Raadpleeg voor meer nauwkeurige klimaatinfo de pagina's over specifieke bestemmingen in Minnesota.

kans op
(zeer) warm
w
eer

kans op
winters
weer
kans op
langdurige
neerslag
kans op
orkanen
(cyclonen)
zonzekerheid

UV-index

januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
klik hier voor uitleg van de symbolen

Disclaimer
De informatie op deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld uit klimaatgegevens van meteorologische instituten, weerkundigen en andere bronnen. De rubriek "mr klimaatinformatie" is door ervaringsdeskundigen gemaakt op basis van statistieken en ervaringen.
Aan alle gegevens op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. Het weer heeft geen geheugen en biedt geen garanties. Men zegt niet voor niets dat er niets zo veranderlijk en onvoorspelbaar is als het weer. De samenstellers van deze site voelen zich dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade in wat voor vorm dan ook die mogelijkerwijs ontstaan zou zijn door beslissingen van derden op basis van door ons beschikbaar gestelde informatie.

 

beste reisperiode
Wil je weten wanneer je het beste naar deze bestemming kunt reizen?
bekijk hier de beste reisperiodes

 
actueel weer
De weersverwachtingen voor de komende dagen en het actuele weer op dit moment van deze bestemming zien?
bekijk hier de weersverwachtingen

 
meer over Minnesota
de officile site van Minnesota
Minnesota toerisme
wikipedia
... meer Minnesota

climate of Minnesota

Aangepast zoeken
 

vakantie startpagina klimaatinformatie van alle landen alles over weer & klimaat reisperiodes ● cookies links contact