klimaatinformatie per bestemming alles over weer & klimaat reisperiode advies contact

Het klimaat van Mississippi (Verenigde Staten van Amerika)
Mississippi is een staat gelegen in het zuidoosten van de Verenigde Staten die vernoemd is naar de gelijknamige rivier die door de “Magnolia State” stroomt. Mississippi is redelijk vlak en heeft een zeer groeizaam klimaat dat ervoor gezorgd heeft dat de katoenteelt zich flink heeft kunnen ontwikkelen. De vele slaven die ingezet werden binnen de katoenteelt hebben ervoor gezorgd dat een redelijk groot deel van de hedendaagse inwoners van Mississippi binnen de etnische groep Afro-Amerikanen vallen.
Mississippi heeft een warm zeeklimaat (ook bekend staand als warm maritiem klimaat) met lange hete zomers en relatief korte milde winters. De zomer duurt zo’n vier tot vijf maanden waarbij de gemiddelde maximumtemperatuur rond de 29 tot 34 graden Celsius ligt en er gedurende ongeveer een derde van alle dagen sprake is van dagen met neerslag. Tijdens het orkaanseizoen (juli tot december) is er in Mississippi kans op orkanen die vanaf de Golf van Mexico landinwaarts trekken waarbij er soms sprake is van desastreuze gevolgen. Het is dan vooral de enorme hoeveelheid neerslag die zorgt voor overstromingen. Een vrij recent voorbeeld hiervan is de orkaan Katrina in het jaar 2005, die uiteindelijk gezorgd heeft voor 238 dodelijke slachtoffers in de staat Mississippi. Een andere bedreiging binnen Mississippi wordt gevormd door tornado’s. Deze destructieve wervelwinden zorgen in de staat Mississippi ieder jaar voor problemen. Gemiddeld telt Mississippi op jaarbasis 27 tornado’s, waarvan ongeveer een kwart in de zwaarste categorie valt.

Klimaatinformatie van plaatsen in Mississippi
De klimaatinfo op deze pagina is slechts beknopte informatie. Specifieke info over weer en klimaat is te vinden op de klimaatpagina's per streek of stad. Voor Mississippi is de volgende klimaatinformatie beschikbaar:
 
Columbus
Greenville
Gulfport
Jackson
Meridian
Tupelo
   

 

Klimaatcijfers
Verspreid over de staat Mississippi vind je verschillende klimaatgegevens en temperaturen.
De gegevens in onderstaande tabel gelden voor de stad Jackson en kunnen niet als gemiddelde voor de staat gezien worden. Bezoek de individuele klimaatinformatie pagina's voor de klimaatgegevens van andere plekken in Mississippi.

gemiddelde maximum
temperatuur (°C)

gemiddelde
minimum

temperatuur (°C)
gemiddeld aantal uren zon
per dag
gemiddeld aantal dagen neerslag
per maand
gemiddeld aantal
mm
neerslag
per maand
gemiddelde
zee
temperatuur (°C)
januari 13 1 5 11 n.v.t.
februari 16 3 6 9 n.v.t.
maart 21 7 7 10 n.v.t.
april 25 12 8 8 n.v.t.
mei 29 16 9 9 n.v.t.
juni 32 20 10 9 n.v.t.
juli 33 22 9 11 n.v.t.
augustus 33 21 9 10 n.v.t.
september 31 18 8 9 n.v.t.
oktober 26 11 8 6 n.v.t.
november 20 6 6 8 n.v.t.
december 15 3 5 10 n.v.t.
= 0-5 mm ● = 6-30 mm ● = 31-60 mm ● = 61-100 mm ● = 101-200 mm ● = meer dan 200 mm
 

Meer klimaatinformatie
Klimaatcijfers zijn handig, maar bieden geen totaal beeld van het klimaat en de mogelijke weersomstandigheden binnen een bepaalde periode. Hoe groot de kans op winters weer, (extreme) hitte of orkanen is vind je vaak niet terug in cijfers.
Daarom bieden wij per maand handige extra klimaatinfo. Onderstaande info is geldig voor de stad Jackson. Raadpleeg voor meer nauwkeurige klimaatinfo de pagina's over specifieke bestemmingen in Mississippi.

 

kans op
(zeer) warm
w
eer

kans op
winters
weer
kans op
langdurige
neerslag
kans op
orkanen
(cyclonen)
zonzekerheid

UV-index

januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
klik hier voor uitleg van de symbolen

Disclaimer
De informatie op deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld uit klimaatgegevens van meteorologische instituten, weerkundigen en andere bronnen. De rubriek "méér klimaatinformatie" is door ervaringsdeskundigen gemaakt op basis van statistieken en ervaringen.
Aan alle gegevens op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. Het weer heeft geen geheugen en biedt geen garanties. Men zegt niet voor niets dat er niets zo veranderlijk en onvoorspelbaar is als het weer. De samenstellers van deze site voelen zich dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade in wat voor vorm dan ook die mogelijkerwijs ontstaan zou zijn door beslissingen van derden op basis van door ons beschikbaar gestelde informatie.

 

beste reisperiode
Wil je weten wanneer je het beste naar deze bestemming kunt reizen?
bekijk hier de beste reisperiodes

 
actueel weer
De weersverwachtingen voor de komende dagen en het actuele weer op dit moment van deze bestemming zien?
bekijk hier de weersverwachtingen

 
meer over Mississippi
de officiële site van Mississippi
Mississippi toerisme
wikipedia
... meer Mississippi

climate of Mississippi

Aangepast zoeken
 

vakantie startpagina klimaatinformatie van alle landen alles over weer & klimaat reisperiodes ● cookies links contact