klimaatinformatie per bestemming alles over weer & klimaat reisperiode advies contact

Het klimaat van Yellowstone National Park (Montana - Verenigde Staten)
Yellowstone National Park is het oudste nationale park ter wereld. Het park ligt voor het grootste deel in de staat Wyoming en voor een kleiner deel in de staten Montana en Idaho. Het park is op 1 maart 1872 geopend op voorspraak van president Ulysses Grant. Sinds de jaren 70 van de vorige eeuw staat het Yellowstone National Park op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het park is één van de grootste toeristische trekpleister in de Verenigde Staten van Amerika. Ieder jaar komen er meer dan 2 miljoen bezoekers naar Yellowstone National Park toe. De grootste toeristische attractie van het park is de geiser Old Faithful. Deze geiser spuit iedere anderhalf uur 32.000 liter kokend water een meter of 50 de lucht in. In totaal zijn er meer dan 10.00 warmte bronnen en meer dan 200 geisers op het park te vinden. Het Yellowstonemeer is het grootste meer van het park, op sommige plaatsen is dit meer meer dan 600 meter diep. De meeste toeristen komen hier om te wandelen, kamperen, te varen en te vissen. Het park wordt in de zomermaanden met regelmaat door bosbranden opgeschrikt.
Yellowstone National Park heeft een Yellowstone National Park heeft een koud steppeklimaat dat vooral opvalt door de geringe neerslag die hier valt. Alleen in de vroege lente maanden ligt de gemiddelde neerslag hier wat hoger. De wintermaanden zijn hier bijzonder koud met lange periodes met vorst. Vooral de nachten tijdens deze maanden zijn er erg koud. In deze periode is kamperen hier verboden. De zomermaanden zijn er overdag aangenaam warm. De nachten kunnen hier nog aan de frisse kant zijn en zonder slaapzak kun je hier dan ook niet in je tent liggen.

Klimaatcijfers
De onderstaande cijfers zijn op basis van geregistreerde langjarige weergegevens en gelden voor Yellowstone National Park:
Let op plaatselijk kunnen er afwijkingen voorkomen

gemiddelde maximum
temperatuur (°C)

gemiddelde
minimum

temperatuur (°C)
gemiddeld aantal uren zon
per dag
gemiddeld aantal dagen neerslag
per maand
gemiddeld aantal
mm
neerslag
per maand
gemiddelde
zee
temperatuur (°C)
januari -1 -13 4 9 n.v.t.
februari 2 -9 6 8 n.v.t.
maart 6 -6 8 9 n.v.t.
april 12 -1 9 9 n.v.t.
mei 18 3 9 11 n.v.t.
juni 23 7 11 10 n.v.t.
juli 28 10 12 7 n.v.t.
augustus 27 9 11 7 n.v.t.
september 20 4 9 7 n.v.t.
oktober 14 -1 7 6 n.v.t.
november 5 -7 4 7 n.v.t.
december 0 -12 4 9 n.v.t.
= 0-5 mm ● = 6-30 mm ● = 31-60 mm ● = 61-100 mm ● = 101-200 mm ● = meer dan 200 mm
 

Meer klimaatinformatie
Klimaatcijfers zijn handig, maar bieden geen totaal beeld van het klimaat en de mogelijke weersomstandigheden binnen een bepaalde periode. Hoe groot de kans op winters weer, (extreme) hitte of orkanen is vind je vaak niet terug in cijfers.
Daarom bieden wij per maand handige extra klimaatinfo:

 

kans op
(zeer) warm
w
eer

kans op
winters
weer
kans op
langdurige
neerslag
kans op
orkanen
(cyclonen)
zonzekerheid

UV-index

januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
klik hier voor uitleg van de symbolen

Disclaimer
De informatie op deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld uit klimaatgegevens van meteorologische instituten, weerkundigen en andere bronnen. De rubriek "méér klimaatinformatie" is door ervaringsdeskundigen gemaakt op basis van statistieken en ervaringen.
Aan alle gegevens op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. Het weer heeft geen geheugen en biedt geen garanties. Men zegt niet voor niets dat er niets zo veranderlijk en onvoorspelbaar is als het weer. De samenstellers van deze site voelen zich dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade in wat voor vorm dan ook die mogelijkerwijs ontstaan zou zijn door beslissingen van derden op basis van door ons beschikbaar gestelde informatie.

 

beste reisperiode
Wil je weten wanneer je het beste naar deze bestemming kunt reizen?
Bekijk hier de beste reisperiodes

 
actueel weer
De weersverwachtingen voor de komende dagen en het actuele weer op dit moment van deze bestemming zien?
bekijk hier de weersverwachtingen

 
meer over Yellowstone National Park
hoogtepunten van Yellowstone
Yellowstone National Park officiële site
Yellowstone National Park toerisme
wikipedia
... meer Yellowstone National Park

climate of Yellowstone

Aangepast zoeken
 

vakantie startpagina klimaatinformatie van alle landen alles over weer & klimaat reisperiodes ● cookies links contact