klimaatinformatie per bestemming alles over weer & klimaat reisperiode advies contact

Het klimaat van Nebraska (Verenigde Staten van Amerika)
Nebraska is één van de meest centraal gelegen staten van de Verenigde Staten van Amerika. Nebraska ligt in de Great Plains, een langgerekt gebied van grasvlaktes, prairie en steppe. De staat dankt haar naam aan de Platte, een rivier die in Nebraska ontstaat. De naam is en Indiaanse verwijzing naar de rivier. Opvallend detail van Nebraska is dat het binnen twee tijdzones ligt.
Nebraska heeft een warm landklimaat, volgens het Köppen klimaatsysteem aangeduid met de letters Dfa. Het feit dat het een warm landklimaat is wordt veroorzaakt door een drietal maanden waarin de gemiddelde etmaaltemperatuur boven de achttien graden Celsius ligt. De zomers zijn dan ook inderdaad warm en overwegend zonnig, de wintermaanden kunnen daartegenover soms strenge tot zeer strenge vorst met zich meebrengen. Met een gemiddelde minimumtemperatuur van min vijf tot min veertien graden is de periode december tot en met februari toch wel koud te noemen. Uitschieters richting de min dertig graden zijn zelfs mogelijk, omdat de elementen der natuur hier vrij spel hebben. Nebraska kan in de winter te maken hebben met sneeuwstormen en gedurende grote delen van het jaar met tornado’s. In de winter valt er gemiddeld zo’n vijftig tot tachtig centimeter sneeuw. Van een dikke sneeuwlaag is echter niet zo vaak sprake omdat er overdag regelmatig sprake is van dooiaanvallen.

Klimaatinformatie van plaatsen in Nebraska
De klimaatinfo op deze pagina is slechts beknopte informatie. Specifieke info over weer en klimaat is te vinden op de klimaatpagina's per streek of stad. Voor Nebraska is de volgende klimaatinformatie beschikbaar:
 
Grand Island
Kearney
Lincoln
North Platte
Omaha

 
   

 

Klimaatcijfers
Verspreid over de staat Nebraska vind je verschillende klimaatgegevens en temperaturen.
De gegevens in onderstaande tabel gelden voor de stad Lincoln en kunnen niet als gemiddelde voor de staat gezien worden. Bezoek de individuele klimaatinformatie pagina's voor de klimaatgegevens van andere plekken in Nebraska.

gemiddelde maximum
temperatuur (°C)

gemiddelde
minimum

temperatuur (°C)
gemiddeld aantal uren zon
per dag
gemiddeld aantal dagen neerslag
per maand
gemiddeld aantal
mm
neerslag
per maand
gemiddelde
zee
temperatuur (°C)
januari 1 -12 6 6 n.v.t.
februari 4 -9 6 6 n.v.t.
maart 11 -3 7 8 n.v.t.
april 18 4 8 9 n.v.t.
mei 24 10 9 11 n.v.t.
juni 30 16 11 10 n.v.t.
juli 32 19 11 9 n.v.t.
augustus 31 17 10 9 n.v.t.
september 25 12 8 8 n.v.t.
oktober 20 5 7 6 n.v.t.
november 10 -2 5 6 n.v.t.
december 3 -9 5 6 n.v.t.
= 0-5 mm ● = 6-30 mm ● = 31-60 mm ● = 61-100 mm ● = 101-200 mm ● = meer dan 200 mm
 

Meer klimaatinformatie
Klimaatcijfers zijn handig, maar bieden geen totaal beeld van het klimaat en de mogelijke weersomstandigheden binnen een bepaalde periode. Hoe groot de kans op winters weer, (extreme) hitte of orkanen is vind je vaak niet terug in cijfers.
Daarom bieden wij per maand handige extra klimaatinfo. Onderstaande info is geldig voor de stad Lincoln. Raadpleeg voor meer nauwkeurige klimaatinfo de pagina's over specifieke bestemmingen in Nebraska.

 

kans op
(zeer) warm
w
eer

kans op
winters
weer
kans op
langdurige
neerslag
kans op
orkanen
(cyclonen)
zonzekerheid

UV-index

januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
klik hier voor uitleg van de symbolen

Disclaimer
De informatie op deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld uit klimaatgegevens van meteorologische instituten, weerkundigen en andere bronnen. De rubriek "méér klimaatinformatie" is door ervaringsdeskundigen gemaakt op basis van statistieken en ervaringen.
Aan alle gegevens op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. Het weer heeft geen geheugen en biedt geen garanties. Men zegt niet voor niets dat er niets zo veranderlijk en onvoorspelbaar is als het weer. De samenstellers van deze site voelen zich dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade in wat voor vorm dan ook die mogelijkerwijs ontstaan zou zijn door beslissingen van derden op basis van door ons beschikbaar gestelde informatie.

 

beste reisperiode
Wil je weten wanneer je het beste naar deze bestemming kunt reizen?
bekijk hier de beste reisperiodes

 
actueel weer
De weersverwachtingen voor de komende dagen en het actuele weer op dit moment van deze bestemming zien?
bekijk hier de weersverwachtingen

 
meer over Nebraska
de officiële site van Nebraska
Nebraska toerisme
wikipedia
... meer Nebraska

climate of Nebraska

Aangepast zoeken
 

vakantie startpagina klimaatinformatie van alle landen alles over weer & klimaat reisperiodes ● cookies links contact