klimaatinformatie per bestemming alles over weer & klimaat reisperiode advies contact

Het klimaat van Nevada (Verenigde Staten van Amerika)
De staat Nevada ligt in het westen van de Verenigde Staten en bestaat voor een groot deel uit bergachtige gebieden. Nevada heeft vooral te maken met droge klimaten zoals het warm woestijnklimaat en het koude woestijnklimaat. Met neerslaghoeveelheden die op jaarbasis variëren van ongeveer 25-30 tot ruim tweehonderd millimeter behoort Nevada tot de droogste plekken van het noordelijk halfrond. Amerikanen komen vooral naar Nevada om te gokken en te feesten. Met name de stad Las Vegas trekt jaarlijks miljoenen gokkers naar de gigantische casino’s in de nog meer indrukwekkende hotels. Las Vegas staat ook bekend om het snel kunnen regelen van een huwelijk. Je kunt er bij wijze van spreken aan het einde van de avond met je one night stand in het huwelijk treden. Dit thema zie je dan ook geregeld terugkomen in Amerikaanse films en dan met name in komische films.

Het klimaat van Nevada kenmerkt zich door droge winters, die afhankelijk van de locatie koel tot mild kunnen zijn en in de zomermaanden is er een warme tot in het zuiden van Nevada zeer hete zomer. Las Vegas heeft gemiddelde maximumtemperaturen van 38 tot 41 graden Celsius in de zomer, waarmee het tot de heetste plekjes van Amerika hoort. Nevada is ook een zeer zonnige staat. Het aantal zonuren op jaarbasis varieert van ruim drieduizend in het noorden van Nevada tot maar liefst ruim 3800 in Las Vegas.

Klimaatinformatie van plaatsen in Nevada
De klimaatinfo op deze pagina is slechts beknopte informatie. Specifieke info over weer en klimaat is te vinden op de klimaatpagina's per streek of stad. Voor Nevada is de volgende klimaatinformatie beschikbaar:
 
Carson City
Henderson
Lake Tahoe
Las Vegas
Reno
     

 

Klimaatcijfers
Verspreid over de staat Nevada vind je verschillende klimaatgegevens en temperaturen.
De gegevens in onderstaande tabel gelden voor de stad Las Vegas en kunnen niet als gemiddelde voor de staat gezien worden. Bezoek de individuele klimaatinformatie pagina's voor de klimaatgegevens van andere plekken in Nevada.

gemiddelde maximum
temperatuur (°C)

gemiddelde
minimum

temperatuur (°C)
gemiddeld aantal uren zon
per dag
gemiddeld aantal dagen neerslag
per maand
gemiddeld aantal
mm
neerslag
per maand
gemiddelde
zee
temperatuur (°C)
januari 14 2 8 4 n.v.t.
februari 18 5 9 4 n.v.t.
maart 21 7 10 5 n.v.t.
april 25 11 12 3 n.v.t.
mei 31 16 13 3 n.v.t.
juni 38 21 13 2 n.v.t.
juli 41 25 13 3 n.v.t.
augustus 39 24 12 4 n.v.t.
september 35 19 11 3 n.v.t.
oktober 28 13 10 3 n.v.t.
november 20 7 8 3 n.v.t.
december 14 2 8 4 n.v.t.
= 0-5 mm ● = 6-30 mm ● = 31-60 mm ● = 61-100 mm ● = 101-200 mm ● = meer dan 200 mm
 

Meer klimaatinformatie
Klimaatcijfers zijn handig, maar bieden geen totaal beeld van het klimaat en de mogelijke weersomstandigheden binnen een bepaalde periode. Hoe groot de kans op winters weer, (extreme) hitte of orkanen is vind je vaak niet terug in cijfers.
Daarom bieden wij per maand handige extra klimaatinfo. Onderstaande info is geldig voor de stad Las Vegas. Raadpleeg voor meer nauwkeurige klimaatinfo de pagina's over specifieke bestemmingen in Nevada.

 

kans op
(zeer) warm
w
eer

kans op
winters
weer
kans op
langdurige
neerslag
kans op
orkanen
(cyclonen)
zonzekerheid

UV-index

januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
klik hier voor uitleg van de symbolen

Disclaimer
De informatie op deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld uit klimaatgegevens van meteorologische instituten, weerkundigen en andere bronnen. De rubriek "méér klimaatinformatie" is door ervaringsdeskundigen gemaakt op basis van statistieken en ervaringen.
Aan alle gegevens op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. Het weer heeft geen geheugen en biedt geen garanties. Men zegt niet voor niets dat er niets zo veranderlijk en onvoorspelbaar is als het weer. De samenstellers van deze site voelen zich dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade in wat voor vorm dan ook die mogelijkerwijs ontstaan zou zijn door beslissingen van derden op basis van door ons beschikbaar gestelde informatie.

 

Beste reisperiode
Wil je weten wanneer je het beste naar deze bestemming kunt reizen?
Bekijk hier de beste reisperiodes

 
Actueel weer
De weersverwachtingen voor de komende dagen en het actuele weer op dit moment van deze bestemming zien?
Bekijk hier de weersverwachtingen

 
Meer over Nevada
de officiële site van Nevada
Nevada informatie
Nevada startpagina
wikipedia
winterzon in Nevada
... meer Nevada

climate of Nevada

Aangepast zoeken
 

vakantie startpagina klimaatinformatie van alle landen alles over weer & klimaat reisperiodes ● cookies links contact