klimaatinformatie per bestemming alles over weer & klimaat reisperiode advies contact

Het klimaat van Las Vegas (Nevada - Verenigde Staten)
Gokstad numero uno, dat is de stad Las Vegas in de staat Nevada. Jaarlijks komen miljoenen bezoekers naar Las Vegas om te gokken, te stappen en te feesten. Las Vegas heeft een groot aanbod aan casino’s, hotelkamers, stripclubs en avondvullende shows met artiesten die hun sporen in de entertainmentindustrie verdiend hebben. Amerikanen vieren niet voor niets hun vrijgezellenavond in Las Vegas en wie snel wil trouwen kan daarvoor ook uitstekend terecht in de gokhoofdstad van de Verenigde Staten.

De belangrijkste bezienswaardigheden van Las Vegas bestaan uit de immense hotelcomplexen zoals The Venetian, Caesars Palace, The Mirage en MGM Grand. Populair voer voor fotografen vormen ook de trouwkapelletjes, het vele neon en de soms absurd dure bolides die bij de luxe hotels geparkeerd staan. De gigantische hotels zijn over het algemeen voorzien van mooie zwembaden, die hier in de zomermaanden hard nodig zijn om af te koelen. In Las Vegas heerst er een warm woestijnklimaat met zeer milde winters en hete zomers. Dagtemperaturen van meer dan veertig graden zijn zeer normaal in de zomer en het vrijwel ontbreken van regen zorgt ervoor het het erg droog en stoffig kan zijn in de stad. In totaal valt er slechts 114 millimeter regen in Las Vegas, een hoeveelheid die redelijk gelijkmatig verdeeld is over het jaar. De zon schijnt ook uitbundig in Las Vegas: gemiddeld is de zon 3822 uur per jaar te zien met juni als meest zonnige maand. In deze droogste en zonnigste maand van het jaar schijnt de koperen ploert maar liefst 402 uur op maandbasis.

Betaal niet teveel voor je hotel
De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Las Vegas. Wil je in één keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Las Vegas. Daar kun je per hotel meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kun boeken voor jouw reisdata!

TIP: Las Vegas voor beginners
Goede reisinformatie is essentieel voor het maken van een reis. Wil je binnenkort op vakantie naar Las Vegas gaan dan kun je op de website Las Vegas voor beginners enorm veel goede informatie over Las Vegas. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere uitgaan in Las Vegas, winkelen in Las Vegas, vervoer in de stad, de bezienswaardigheden van Las Vegas, het weer in Las Vegas, leuke excursies in de buurt van Las Vegas en alles over Las Vegas bezoeken.

Klimaatcijfers
De onderstaande cijfers zijn op basis van geregistreerde langjarige weergegevens en gelden voor Las Vegas:

gemiddelde maximum
temperatuur (°C)

gemiddelde
minimum

temperatuur (°C)
gemiddeld aantal uren zon
per dag
gemiddeld aantal dagen neerslag
per maand
gemiddeld aantal
mm
neerslag
per maand
gemiddelde
zee
temperatuur (°C)
januari 14 2 8 4 n.v.t.
februari 18 5 9 4 n.v.t.
maart 21 7 10 5 n.v.t.
april 25 11 12 3 n.v.t.
mei 31 16 13 3 n.v.t.
juni 38 21 13 2 n.v.t.
juli 41 25 13 3 n.v.t.
augustus 39 24 12 4 n.v.t.
september 35 19 11 3 n.v.t.
oktober 28 13 10 3 n.v.t.
november 20 7 8 3 n.v.t.
december 14 2 8 4 n.v.t.
= 0-5 mm ● = 6-30 mm ● = 31-60 mm ● = 61-100 mm ● = 101-200 mm ● = meer dan 200 mm
 

Meer klimaatinformatie
Klimaatcijfers zijn handig, maar bieden geen totaal beeld van het klimaat en de mogelijke weersomstandigheden binnen een bepaalde periode. Hoe groot de kans op winters weer, (extreme) hitte of orkanen is vind je vaak niet terug in cijfers.
Daarom bieden wij per maand handige extra klimaatinfo:

 

kans op
(zeer) warm
w
eer

kans op
winters
weer
kans op
langdurige
neerslag
kans op
orkanen
(cyclonen)
zonzekerheid

UV-index

januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
klik hier voor uitleg van de symbolen

Disclaimer
De informatie op deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld uit klimaatgegevens van meteorologische instituten, weerkundigen en andere bronnen. De rubriek "méér klimaatinformatie" is door ervaringsdeskundigen gemaakt op basis van statistieken en ervaringen.
Aan alle gegevens op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. Het weer heeft geen geheugen en biedt geen garanties. Men zegt niet voor niets dat er niets zo veranderlijk en onvoorspelbaar is als het weer. De samenstellers van deze site voelen zich dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade in wat voor vorm dan ook die mogelijkerwijs ontstaan zou zijn door beslissingen van derden op basis van door ons beschikbaar gestelde informatie.

 

Beste reisperiode
Wil je weten wanneer je het beste naar deze bestemming kunt reizen?
Bekijk hier de beste reisperiodes

 
Actueel weer
De weersverwachtingen voor de komende dagen en het actuele weer op dit moment van deze bestemming zien?
Bekijk hier de weersverwachtingen

 
Meer over Las Vegas
bezienswaardigheden in Las Vegas
bijzondere plaatsen in Las Vegas
Las Vegas in één dag
Las Vegas officiële site
Las Vegas tips
Las Vegas toerisme
Las Vegas voor beginners
wikipedia
... meer Las Vegas

climate of Las Vegas

Aangepast zoeken
 

vakantie startpagina klimaatinformatie van alle landen alles over weer & klimaat reisperiodes ● cookies links contact