klimaatinformatie per bestemming alles over weer & klimaat reisperiode advies contact

Het klimaat van New York (Verenigde Staten van Amerika)
De staat New York ligt in het noordoosten van de Verenigde Staten en behoort tot de belangrijkste staten op economisch gebied. Dit heeft de staat te danken aan de aanwezigheid van de metropool New York City, het financiële hart van de Verenigde Staten, volgens velen zelfs van de hele wereld. New York heeft te maken met drie verschillende klimaattypes volgens de Köppen-Geiger klimaatclassificatie. Het zuidoosten (waaronder Long Island en de stad New York) heeft een warm zeeklimaat (type Cfa). Landinwaarts tref je landklimaten aan, variërend van een warm landklimaat in het zuiden tot een gematigd landklimaat in het noorden aan de grens met Canada. De zomers zijn over het algemeen warm tot soms zeer warm, de winters koel tot koud. De ligging van de staat New York zorgt voor een beperkte invloed van de zee op de weersomstandigheden. Typerend voor de hele regio zijn de wispelturigheid van het weer en de extremen die in alle jaargetijden voor kunnen komen. Periodes van strenge vorst kunnen in de winter snel omslaan naar dagen vol regen en relatief hoge temperaturen. In de zomermaanden zijn hittegolven een vrijwel jaarlijks terugkerend fenomeen met temperaturen die lokaal tot maar liefst veertig graden op kunnen lopen.
Eens in de 20 tot 30 jaar bereiken orkanen de staat New York. Aan de kust, waar onder ander New York City zich bevindt, kan dit voor veel schade zorgen.

New York

Klimaatinformatie van plaatsen in New York
De klimaatinfo op deze pagina is slechts beknopte informatie. Specifieke info over weer en klimaat is te vinden op de klimaatpagina's per streek of stad. Voor New York is de volgende klimaatinformatie beschikbaar:
 
Albany
Buffalo
New York City
Niagara Falls
Rochester
The Hamptons
   

 

Klimaatcijfers
Verspreid over de staat New York  vind je verschillende klimaatgegevens en temperaturen.
De gegevens in onderstaande tabel gelden voor de stad New York en kunnen niet als gemiddelde voor de staat gezien worden. Bezoek de individuele klimaatinformatie pagina's voor de klimaatgegevens van andere plekken in New York.

gemiddelde maximum
temperatuur (°C)

gemiddelde
minimum

temperatuur (°C)
gemiddeld aantal uren zon
per dag
gemiddeld aantal dagen neerslag
per maand
gemiddeld aantal
mm
neerslag
per maand
gemiddelde
zee
temperatuur (°C)
januari 3 -3 5 10 7
februari 5 -2 6 9 5
maart 10 2 7 11 5
april 16 7 8 11 7
mei 22 12 8 11 11
juni 26 17 9 11 17
juli 29 20 9 10 22
augustus 28 20 9 10 23
september 24 16 7 9 20
oktober 18 10 7 8 17
november 12 5 5 9 13
december 6 -1 5 11 10
= 0-5 mm ● = 6-30 mm ● = 31-60 mm ● = 61-100 mm ● = 101-200 mm ● = meer dan 200 mm
 

Meer klimaatinformatie
Klimaatcijfers zijn handig, maar bieden geen totaal beeld van het klimaat en de mogelijke weersomstandigheden binnen een bepaalde periode. Hoe groot de kans op winters weer, (extreme) hitte of orkanen is vind je vaak niet terug in cijfers.
Daarom bieden wij per maand handige extra klimaatinfo. Onderstaande info is geldig voor de stad New York City. Raadpleeg voor meer nauwkeurige klimaatinfo de pagina's over specifieke bestemmingen in New York.

 

kans op
(zeer) warm
w
eer

kans op
winters
weer
kans op
langdurige
neerslag
kans op
orkanen
(cyclonen)
zonzekerheid

UV-index

januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
klik hier voor uitleg van de symbolen

Disclaimer
De informatie op deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld uit klimaatgegevens van meteorologische instituten, weerkundigen en andere bronnen. De rubriek "méér klimaatinformatie" is door ervaringsdeskundigen gemaakt op basis van statistieken en ervaringen.
Aan alle gegevens op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. Het weer heeft geen geheugen en biedt geen garanties. Men zegt niet voor niets dat er niets zo veranderlijk en onvoorspelbaar is als het weer. De samenstellers van deze site voelen zich dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade in wat voor vorm dan ook die mogelijkerwijs ontstaan zou zijn door beslissingen van derden op basis van door ons beschikbaar gestelde informatie.

 

Beste reisperiode
Wil je weten wanneer je het beste naar deze bestemming kunt reizen?
Bekijk hier de beste reisperiodes

 
Actueel weer
De weersverwachtingen voor de komende dagen en het actuele weer op dit moment van deze bestemming zien?
Bekijk hier de weersverwachtingen

 
Meer over New York
de officiële site van New York
New York informatie
New York startpagina
New York top 10
New York voor beginners
wikipedia
... meer New York

climate of New York

Aangepast zoeken
 

vakantie startpagina klimaatinformatie van alle landen alles over weer & klimaat reisperiodes ● cookies links contact