klimaatinformatie per bestemming alles over weer & klimaat reisperiode advies contact

Het klimaat van New York City (New York - Verenigde Staten)
De miljoenenstad New York City ligt in het oosten van de staat New York. New York City is het symbool van kapitalisme en geldt als één van de eerste wereldsteden die voldoen aan alle criteria voor een wereldstad. De aandelenbeurs van New York, die vooral bekend staat onder de naam Wall Street die verwijst naar de locatie op Manhattan waar de beurs zich bevindt, is toonaangevend binnen de wereldwijde financiële sector. Niet voor niets dat New York internationaal gezien één van de belangrijkste zakensteden ter wereld is. Dit trekt zakenreizigers naar de stad, maar ook massa's toeristen die deze metropool komen bewonderen. Erg populair zijn de diverse bezienswaardigheden op het drukke eiland Manhattan en de ferry naar Staten Island om langs het vrijheidsbeeld te varen. Andere stadsdelen zoals Brooklyn worden echter ook steeds populairder onder de bezoekende massa. Het ruime aanbod van
vluchten naar New York zorgt ervoor dat je dagelijks volop keuze hebt in vliegtickets naar deze wereldstad.

New York City heeft een gematigd zeeklimaat met warme zomers en gemiddeld vrij milde winters. Onder de aanvoer van koude poollucht die via een arctische stroming New York bereikt kan het in de wintermaanden echter soms extreem koud worden met temperaturen die ruim onder de min tien graden kunnen dalen. Soms wordt New York ook geteisterd door zware sneeuwval, wat een verlammende werking heeft op de infrastructuur van de stad. Een gemiddelde winter in New York telt ruim zeventig centimeter aan sneeuwval, maar tijdens sommige winters wordt er een totale hoeveelheid van meer dan een meter gemeten en ligt er soms een sneeuwdek van enkele tientallen centimeters. Wie in de lente of herfst naar New York reist zal te maken krijgen met een zeer wispelturig karakter. Zo kun je het ene moment door een harde koude wind de straten uitgeblazen worden terwijl de volgende dag zonnig en lenteachtig verloopt. Een stedentrip naar New York betekent over het algemeen dan ook dat je wat betreft kleding en accessoires met vrij veel verschillende weersomstandigheden rekening moet houden. In de zomer is het warm in de Big Apple. De middagtemperaturen lopen dan gemiddeld richting de dertig graden, maar vrijwel iedere zomer in New York telt één of meerdere periodes waarin de thermometer ruim boven de dertig graden oploopt en het verzengend heet aanvoelt in de straten van steen en beton. Heel af en toe komt een zware tropische storm in de buurt van New York, eens in de 20 tot 30 jaar kan New York zelfs te maken krijgen met een orkaan.

Betaal niet teveel voor je hotel
De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals New York. Per aanbieder kunnen de prijzen voor hotelkamers en de boekingsvoorwaarden verschillen. Wil je in één keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamers in New York City vinden? Ga dan naar Trivago New York City. Daar kun je per hotel meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kun boeken voor jouw reisdata!

TIP: New York voor beginners
Goede reisinformatie is essentieel voor het maken van een reis. Wil je binnenkort op vakantie naar New York dan kun je op de website New York voor beginners enorm veel goede informatie over New York City halen. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere winkelen in New York, vervoer in New York, de bezienswaardigheden van New York, het weer in New York en alles over de leukste wijken van New York.

Klimaatcijfers
De onderstaande cijfers zijn op basis van geregistreerde langjarige weergegevens en gelden voor New York City:

gemiddelde maximum
temperatuur (°C)

gemiddelde
minimum

temperatuur (°C)
gemiddeld aantal uren zon
per dag
gemiddeld aantal dagen neerslag
per maand
gemiddeld aantal
mm
neerslag
per maand
gemiddelde
zee
temperatuur (°C)
januari 3 -3 5 10 7
februari 5 -2 6 9 5
maart 10 2 7 11 5
april 16 7 8 11 7
mei 22 12 8 11 11
juni 26 17 9 11 17
juli 29 20 9 10 22
augustus 28 20 9 10 23
september 24 16 7 9 20
oktober 18 10 7 8 17
november 12 5 5 9 13
december 6 -1 5 11 10
= 0-5 mm ● = 6-30 mm ● = 31-60 mm ● = 61-100 mm ● = 101-200 mm ● = meer dan 200 mm
 

Meer klimaatinformatie
Klimaatcijfers zijn handig, maar bieden geen totaal beeld van het klimaat en de mogelijke weersomstandigheden binnen een bepaalde periode. Hoe groot de kans op winters weer, (extreme) hitte of orkanen is vind je vaak niet terug in cijfers.
Daarom bieden wij per maand handige extra klimaatinfo:

 

kans op
(zeer) warm
w
eer

kans op
winters
weer
kans op
langdurige
neerslag
kans op
orkanen
(cyclonen)
zonzekerheid

UV-index

januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
klik hier voor uitleg van de symbolen

Disclaimer
De informatie op deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld uit klimaatgegevens van meteorologische instituten, weerkundigen en andere bronnen. De rubriek "méér klimaatinformatie" is door ervaringsdeskundigen gemaakt op basis van statistieken en ervaringen.
Aan alle gegevens op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. Het weer heeft geen geheugen en biedt geen garanties. Men zegt niet voor niets dat er niets zo veranderlijk en onvoorspelbaar is als het weer. De samenstellers van deze site voelen zich dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade in wat voor vorm dan ook die mogelijkerwijs ontstaan zou zijn door beslissingen van derden op basis van door ons beschikbaar gestelde informatie.

 

Beste reisperiode
Wil je weten wanneer je het beste naar deze bestemming kunt reizen?
Bekijk hier de beste reisperiodes

 
Actueel weer
De weersverwachtingen voor de komende dagen en het actuele weer op dit moment van deze bestemming zien?
Bekijk hier de weersverwachtingen

 
Meer over New York City
5x zien & doen in New York City
bijzondere plaatsen in New York City
New York bezienswaardigheden
New York City informatie
New York City informatie
New York in één dag
New York officiële site
New York top 10
New York toerisme
New York voor beginners
wikipedia
... meer New York City

Aangepast zoeken
 

vakantie startpagina klimaatinformatie van alle landen alles over weer & klimaat reisperiodes ● cookies links contact