klimaatinformatie per bestemming alles over weer & klimaat reisperiode advies contact

Het klimaat van Ohio (Verenigde Staten van Amerika)
Ohio is een staat gelegen in het noordoosten van de Verenigde Staten. Ohio ligt ten westen van bergrug de Appalachen en kent in het zuiden een heuvelachtig landschap. Meer noordwaarts wordt het landschap steeds vlakker. Ohio kent veel vlaktes en meren. Het klimaat van Ohio laat zich het beste omschrijven als een warm landklimaat (type Dfa volgens de klimaatclassificatie van Kppen). De zomers zijn warm en wispelturig. Zo kan het de ene week regenachtig zijn bij temperaturen die amper boven de twintig graden liggen terwijl het een paar dagen later tropisch warm kan zijn met een zonnetje dat uitbundig schijnt. Het contrast tussen de seizoenen is vrij groot. Zo warm als de zomers kunnen zijn, zo koel kan het in de winter zijn. Met name de maanden januari en februari staan vrijwel garant voor een redelijk aantal nachten met matige tot strenge vorst. Het noorden van Ohio dat aan de zuidkust van Lake Erie ligt heeft in de winter regelmatig te maken met sneeuwstormen. Deze kunnen het dagelijks leven totaal ontregelen. Hoewel Ohio niet in de traditionele Tornado Alley ligt, heb je ook in deze staat te maken met kans op wervelwinden. De hoogste kans op deze twisters heb je in de lente en het najaar.

Klimaatinformatie van plaatsen in Ohio
De klimaatinfo op deze pagina is slechts beknopte informatie. Specifieke info over weer en klimaat is te vinden op de klimaatpagina's per streek of stad. Voor Ohio is de volgende klimaatinformatie beschikbaar:
 
Akron
Cincinnati
Cleveland
Columbus
Dayton
Toledo
   

 

Klimaatcijfers
Verspreid over de staat Ohio vind je verschillende klimaatgegevens en temperaturen.
De gegevens in onderstaande tabel gelden voor de stad Columbus en kunnen niet als gemiddelde voor de staat gezien worden. Bezoek de individuele klimaatinformatie pagina's voor de klimaatgegevens van andere plekken in Ohio.

gemiddelde maximum
temperatuur (C)

gemiddelde
minimum

temperatuur (C)
gemiddeld aantal uren zon
per dag
gemiddeld aantal dagen neerslag
per maand
gemiddeld aantal
mm
neerslag
per maand
gemiddelde
zee
temperatuur (C)
januari 1 -8 4 13 n.v.t.
februari 3 -7 5 12 n.v.t.
maart 10 -1 5 14 n.v.t.
april 16 4 7 13 n.v.t.
mei 22 10 8 12 n.v.t.
juni 27 14 9 11 n.v.t.
juli 29 17 9 11 n.v.t.
augustus 28 16 8 10 n.v.t.
september 25 12 7 9 n.v.t.
oktober 18 5 6 10 n.v.t.
november 11 1 4 12 n.v.t.
december 4 -5 3 14 n.v.t.
= 0-5 mm ● = 6-30 mm ● = 31-60 mm ● = 61-100 mm ● = 101-200 mm ● = meer dan 200 mm
 

Meer klimaatinformatie
Klimaatcijfers zijn handig, maar bieden geen totaal beeld van het klimaat en de mogelijke weersomstandigheden binnen een bepaalde periode. Hoe groot de kans op winters weer, (extreme) hitte of orkanen is vind je vaak niet terug in cijfers.
Daarom bieden wij per maand handige extra klimaatinfo. Onderstaande info is geldig voor de stad Columbus. Raadpleeg voor meer nauwkeurige klimaatinfo de pagina's over specifieke bestemmingen in Ohio.

 

kans op
(zeer) warm
w
eer

kans op
winters
weer
kans op
langdurige
neerslag
kans op
orkanen
(cyclonen)
zonzekerheid

UV-index

januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
klik hier voor uitleg van de symbolen

Disclaimer
De informatie op deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld uit klimaatgegevens van meteorologische instituten, weerkundigen en andere bronnen. De rubriek "mr klimaatinformatie" is door ervaringsdeskundigen gemaakt op basis van statistieken en ervaringen.
Aan alle gegevens op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. Het weer heeft geen geheugen en biedt geen garanties. Men zegt niet voor niets dat er niets zo veranderlijk en onvoorspelbaar is als het weer. De samenstellers van deze site voelen zich dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade in wat voor vorm dan ook die mogelijkerwijs ontstaan zou zijn door beslissingen van derden op basis van door ons beschikbaar gestelde informatie.

 

beste reisperiode
Wil je weten wanneer je het beste naar deze bestemming kunt reizen?
bekijk hier de beste reisperiodes

 
actueel weer
De weersverwachtingen voor de komende dagen en het actuele weer op dit moment van deze bestemming zien?
bekijk hier de weersverwachtingen

 
meer over Ohio
de officile site van Ohio
Ohio toerisme
startpagina Amerika
wikipedia
... meer Ohio

climate of Ohio

Aangepast zoeken
 

vakantie startpagina klimaatinformatie van alle landen alles over weer & klimaat reisperiodes ● cookies links contact