klimaatinformatie per bestemming alles over weer & klimaat reisperiode advies contact

Het klimaat van Oregon (Verenigde Staten van Amerika)
In het noordwesten van de Verenigde Staten van Amerika ligt de staat Oregon. Dankzij platentektoniek zijn er binnen het landschap van Oregon meerdere berggebieden ontstaan, waarbij imposante bergen afgewisseld worden met mogelijk nog meer indrukwekkende meren. De combinatie van hoge bergen en grote meren maken van Oregon een prachtig plaatje waar menig liefhebber van rust en natuur graag vertoeft. Het Crater Lake vormt zelfs een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Oregon. Met een diepte van ongeveer zeshonderd meter is het het diepste meer van de V.S.
Oregon kent een mix van mediterrane en continentale klimaattypes waarbij de overeenkomst voor heel de staat is dat er sprake is van droge zomers en relatief natte winters. In een klein gebied in het zuiden van Oregon komt op basis van de neerslagindex een koud steppeklimaat voor. Gedurende de wintermaanden zorgt de aanvoer van depressies vanaf de relatief warme Grote Oceaan ervoor dat de neerslagsom in de winter aanzienlijk hoger ligt. Wel zijn er binnen de staat Oregon redelijk grote verschillen in de uiteindelijke gemiddelde hoeveelheden neerslag waar te nemen. dat heeft vooral te maken met de berggebieden, die er voor kunnen zorgen dat door stijgingsregens er grote hoeveelheden neerslag op één locatie kunnen vallen. Aan de lijzijde van de bergen ligt de neerslagsom vaak aan stuk lager. Het in de winter relatief warme zeewater zorgt ervoor dat vorst en sneeuw minder kans hebben dan verder landinwaarts.

Klimaatinformatie van plaatsen in Oregon
De klimaatinfo op deze pagina is slechts beknopte informatie. Specifieke info over weer en klimaat is te vinden op de klimaatpagina's per streek of stad. Voor Oregon is de volgende klimaatinformatie beschikbaar:
 
Eugene
Klamath Falls
Medford
Portland
Redmond
Salem
   

 

Klimaatcijfers
Verspreid over de staat Oregon vind je verschillende klimaatgegevens en temperaturen.
De gegevens in onderstaande tabel gelden voor de stad Salem en kunnen niet als gemiddelde voor de staat gezien worden. Bezoek de individuele klimaatinformatie pagina's voor de klimaatgegevens van andere plekken in Oregon.

gemiddelde maximum
temperatuur (°C)

gemiddelde
minimum

temperatuur (°C)
gemiddeld aantal uren zon
per dag
gemiddeld aantal dagen neerslag
per maand
gemiddeld aantal
mm
neerslag
per maand
gemiddelde
zee
temperatuur (°C)
januari 9 2 3 18 n.v.t.
februari 11 1 4 15 n.v.t.
maart 14 3 6 17 n.v.t.
april 16 4 8 14 n.v.t.
mei 20 7 9 12 n.v.t.
juni 23 10 11 8 n.v.t.
juli 28 12 12 3 n.v.t.
augustus 28 12 11 3 n.v.t.
september 25 9 9 6 n.v.t.
oktober 18 6 6 12 n.v.t.
november 11 4 3 18 n.v.t.
december 8 1 2 18 n.v.t.
= 0-5 mm ● = 6-30 mm ● = 31-60 mm ● = 61-100 mm ● = 101-200 mm ● = meer dan 200 mm
 

Meer klimaatinformatie
Klimaatcijfers zijn handig, maar bieden geen totaal beeld van het klimaat en de mogelijke weersomstandigheden binnen een bepaalde periode. Hoe groot de kans op winters weer, (extreme) hitte of orkanen is vind je vaak niet terug in cijfers.
Daarom bieden wij per maand handige extra klimaatinfo. Onderstaande info is geldig voor de stad Salem. Raadpleeg voor meer nauwkeurige klimaatinfo de pagina's over specifieke bestemmingen in Oregon.

 

kans op
(zeer) warm
w
eer

kans op
winters
weer
kans op
langdurige
neerslag
kans op
orkanen
(cyclonen)
zonzekerheid

UV-index

januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
klik hier voor uitleg van de symbolen

Disclaimer
De informatie op deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld uit klimaatgegevens van meteorologische instituten, weerkundigen en andere bronnen. De rubriek "méér klimaatinformatie" is door ervaringsdeskundigen gemaakt op basis van statistieken en ervaringen.
Aan alle gegevens op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. Het weer heeft geen geheugen en biedt geen garanties. Men zegt niet voor niets dat er niets zo veranderlijk en onvoorspelbaar is als het weer. De samenstellers van deze site voelen zich dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade in wat voor vorm dan ook die mogelijkerwijs ontstaan zou zijn door beslissingen van derden op basis van door ons beschikbaar gestelde informatie.

 

beste reisperiode
Wil je weten wanneer je het beste naar deze bestemming kunt reizen?
bekijk hier de beste reisperiodes

 
actueel weer
De weersverwachtingen voor de komende dagen en het actuele weer op dit moment van deze bestemming zien?
bekijk hier de weersverwachtingen

 
meer over Oregon
de officiële site van Oregon
Oregon toerisme
wikipedia
... meer Oregon

climate of Oregon

Aangepast zoeken
 

vakantie startpagina klimaatinformatie van alle landen alles over weer & klimaat reisperiodes ● cookies links contact