klimaatinformatie per bestemming alles over weer & klimaat reisperiode advies contact

Het klimaat van Rhode Island (Verenigde Staten van Amerika)
Rhode Island is een staat in het noordoosten van de Verenigde Staten van Amerika. In tegenstelling tot wat je op basis van de naam verwacht is het geen eiland maar grotendeels vasteland met enkele eilanden. De officiële naam van de staat, die overigens zelden helemaal gebruikt wordt, is The State of Rhode Island and Providence Plantations. Ondanks de ligging aan de Atlantische Oceaan heeft Rhode Island een continentaal klimaat met warme vochtige zomers en koude winters. Met gemiddeld 1100 tot 1200 millimeter neerslag per jaar is het een redelijk natte staat, waarbij de neerslag redelijk verspreid over het jaar valt. In de wintermaanden valt het merendeel van de neerslag in de vorm van sneeuw in plaats van regen. Hoewel de langjarige gemiddeldes wat betreft neerslag het niet direct doen vermoeden, komen er wel degelijk soms grote verschillen in de hoeveelheid neerslag voor. Sommige maanden verlopen veel droger dan andere maanden terwijl met name in de zomer de kans bestaat dat door depressies die voortkomen uit oude tropische depressies die vanuit zuidelijke richting aangevoerd worden er grote hoeveelheden neerslag binnen redelijk korte termijn kunnen vallen. In de winter kan juist een aanvoer vanaf het noorden zorgen voor droge lucht, waarbij de temperaturen door de koele poolstroming wel aanzienlijk kunnen dalen.

Klimaatinformatie van plaatsen in Rhode Island
De klimaatinfo op deze pagina is slechts beknopte informatie. Specifieke info over weer en klimaat is te vinden op de klimaatpagina's per streek of stad. Voor Rhode Island is de volgende klimaatinformatie beschikbaar:
 
Block Island
Newport
Providence
Warwick
Woonsocket
     

 

Klimaatcijfers
Verspreid over de staat Rhode Island vind je verschillende klimaatgegevens en temperaturen.
De gegevens in onderstaande tabel gelden voor de stad Providence en kunnen niet als gemiddelde voor de staat gezien worden. Bezoek de individuele klimaatinformatie pagina's voor de klimaatgegevens van andere plekken in Rhode Island.

gemiddelde maximum
temperatuur (°C)

gemiddelde
minimum

temperatuur (°C)
gemiddeld aantal uren zon
per dag
gemiddeld aantal dagen neerslag
per maand
gemiddeld aantal
mm
neerslag
per maand
gemiddelde
zee
temperatuur (°C)
januari 2 -7 6 11 6
februari 3 -7 6 10 4
maart 8 -2 7 11 4
april 14 3 8 11 6
mei 20 9 8 11 10
juni 25 14 9 11 15
juli 28 17 9 9 20
augustus 27 17 8 10 21
september 23 12 8 9 19
oktober 18 6 7 8 15
november 11 2 5 11 12
december 5 -4 5 12 9
= 0-5 mm ● = 6-30 mm ● = 31-60 mm ● = 61-100 mm ● = 101-200 mm ● = meer dan 200 mm
 

Meer klimaatinformatie
Klimaatcijfers zijn handig, maar bieden geen totaal beeld van het klimaat en de mogelijke weersomstandigheden binnen een bepaalde periode. Hoe groot de kans op winters weer, (extreme) hitte of orkanen is vind je vaak niet terug in cijfers.
Daarom bieden wij per maand handige extra klimaatinfo. Onderstaande info is geldig voor de stad Providence. Raadpleeg voor meer nauwkeurige klimaatinfo de pagina's over specifieke bestemmingen in Rhode Island.

 

kans op
(zeer) warm
w
eer

kans op
winters
weer
kans op
langdurige
neerslag
kans op
orkanen
(cyclonen)
zonzekerheid

UV-index

januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
klik hier voor uitleg van de symbolen

Disclaimer
De informatie op deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld uit klimaatgegevens van meteorologische instituten, weerkundigen en andere bronnen. De rubriek "méér klimaatinformatie" is door ervaringsdeskundigen gemaakt op basis van statistieken en ervaringen.
Aan alle gegevens op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. Het weer heeft geen geheugen en biedt geen garanties. Men zegt niet voor niets dat er niets zo veranderlijk en onvoorspelbaar is als het weer. De samenstellers van deze site voelen zich dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade in wat voor vorm dan ook die mogelijkerwijs ontstaan zou zijn door beslissingen van derden op basis van door ons beschikbaar gestelde informatie.

 

Beste reisperiode
Wil je weten wanneer je het beste naar deze bestemming kunt reizen?
Bekijk hier de beste reisperiodes

 
Actueel weer
De weersverwachtingen voor de komende dagen en het actuele weer op dit moment van deze bestemming zien?
Bekijk hier de weersverwachtingen

 
Meer over Rhode Island
de officiële site van Rhode Island
Rhode Island toerisme
startpagina Amerika
wikipedia
... meer Rhode Island

climate of Rhode Island

Aangepast zoeken
 

vakantie startpagina klimaatinformatie van alle landen alles over weer & klimaat reisperiodes ● cookies links contact