klimaatinformatie per bestemming alles over weer & klimaat reisperiode advies contact

Het klimaat van Tennessee (Verenigde Staten van Amerika)
De Amerikaanse staat Tennessee behoort tot de zuidoostelijke staten van de VS. Bergketen de Appalachen domineren het landschap in de oostelijke helft van Tennessee. De rivier Mississippi vormt de westelijke begrenzing van de staat. Het hoogste punt van Tennessee ligt op 2025 meter hoogte. Het overgrote deel van Tennessee heeft een warm mediterraan klimaat, wat voor Amerikaanse staten vaak ook aangeduid wordt als een vochtig subtropisch klimaat. In de Appalachen gaat het door hoogteverschillen geleidelijk over in een warm landklimaat en een aantal gebieden met een gematigd zeeklimaat. de zomers zijn in de regel warm en vochtig, waarbij het grootste deel van Tennessee te maken heeft met een gemiddelde maximumtemperatuur die tussen de 30 en 33 graden Celsius ligt. De winters zijn redelijk mild, waarbij de vorst vooral beperkt blijft bij lichte tot matige nachtvorst. In de bergen kan het kwik aanzienlijk lager dalen. Hoewel Tennessee ver genoeg van de kust af ligt om direct te maken te krijgen met orkanen, bestaat er wel een redelijke kans dat ze met iets minder heftige tropische stormen te maken krijgen. Zo heeft tropische storm Chris in september 1982 voor zeer veel overlast in Tennessee gezorgd.

Wervelwinden
Een serieuze dreiging waar Tennessee iedere jaar mee te maken heeft is die van wervelwinden. Het westen van Tennessee ligt in de zogenaamde Tornado Alley, een gebied in het centrale deel van de Verenigde Staten waar per jaar meer dan duizend tornado’s voor kunnen komen. Hoewel Tennessee in absolute aantallen vrij weinig wervelwinden per jaar registreert (gemiddeld vijftien) kent Tennessee wel redelijk veel schade door dit natuurfenomeen. Dat komt omdat de wervelwinden die hier voorkomen vaak wel tot de meest schadelijke behoren.

Klimaatinformatie van plaatsen in Tennessee
De klimaatinfo op deze pagina is slechts beknopte informatie. Specifieke info over weer en klimaat is te vinden op de klimaatpagina's per streek of stad. Voor Tennessee is de volgende klimaatinformatie beschikbaar:
 
Chattanooga
Jackson
Johnson City
Kingsport
Knoxville
Memphis
Nashville
   

 

Klimaatcijfers
Verspreid over de staat Tennessee vind je verschillende klimaatgegevens en temperaturen.
De gegevens in onderstaande tabel gelden voor de stad Nashville en kunnen niet als gemiddelde voor de staat gezien worden. Bezoek de individuele klimaatinformatie pagina's voor de klimaatgegevens van andere plekken in Tennessee.

gemiddelde maximum
temperatuur (°C)

gemiddelde
minimum

temperatuur (°C)
gemiddeld aantal uren zon
per dag
gemiddeld aantal dagen neerslag
per maand
gemiddeld aantal
mm
neerslag
per maand
gemiddelde
zee
temperatuur (°C)
januari 8 -3 5 11 n.v.t.
februari 10 -2 5 10 n.v.t.
maart 16 4 6 12 n.v.t.
april 22 8 8 11 n.v.t.
mei 26 13 9 11 n.v.t.
juni 30 18 9 9 n.v.t.
juli 32 20 9 10 n.v.t.
augustus 31 19 8 9 n.v.t.
september 28 16 8 8 n.v.t.
oktober 22 9 7 7 n.v.t.
november 16 4 5 10 n.v.t.
december 10 -1 4 11 n.v.t.
= 0-5 mm ● = 6-30 mm ● = 31-60 mm ● = 61-100 mm ● = 101-200 mm ● = meer dan 200 mm
 

Meer klimaatinformatie
Klimaatcijfers zijn handig, maar bieden geen totaal beeld van het klimaat en de mogelijke weersomstandigheden binnen een bepaalde periode. Hoe groot de kans op winters weer, (extreme) hitte of orkanen is vind je vaak niet terug in cijfers.
Daarom bieden wij per maand handige extra klimaatinfo. Onderstaande info is geldig voor de stad Nashville. Raadpleeg voor meer nauwkeurige klimaatinfo de pagina's over specifieke bestemmingen in Tennessee.

 

kans op
(zeer) warm
w
eer

kans op
winters
weer
kans op
langdurige
neerslag
kans op
orkanen
(cyclonen)
zonzekerheid

UV-index

januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
klik hier voor uitleg van de symbolen

Disclaimer
De informatie op deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld uit klimaatgegevens van meteorologische instituten, weerkundigen en andere bronnen. De rubriek "méér klimaatinformatie" is door ervaringsdeskundigen gemaakt op basis van statistieken en ervaringen.
Aan alle gegevens op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. Het weer heeft geen geheugen en biedt geen garanties. Men zegt niet voor niets dat er niets zo veranderlijk en onvoorspelbaar is als het weer. De samenstellers van deze site voelen zich dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade in wat voor vorm dan ook die mogelijkerwijs ontstaan zou zijn door beslissingen van derden op basis van door ons beschikbaar gestelde informatie.

 

beste reisperiode
Wil je weten wanneer je het beste naar deze bestemming kunt reizen?
bekijk hier de beste reisperiodes

 
actueel weer
De weersverwachtingen voor de komende dagen en het actuele weer op dit moment van deze bestemming zien?
bekijk hier de weersverwachtingen

 
meer over Tennessee
de officiële site van Tennessee
Tennessee toerisme
startpagina Amerika
wikipedia
... meer Tennessee

climate of Tennessee

Aangepast zoeken
 

vakantie startpagina klimaatinformatie van alle landen alles over weer & klimaat reisperiodes ● cookies links contact