klimaatinformatie per bestemming alles over weer & klimaat reisperiode advies contact

Het klimaat van Utah (Verenigde Staten van Amerika)
De Amerikaanse staat Utah ligt in het westelijke deel van de Verenigde Staten. Utah kent geografisch gezien een drietal grote gebieden: de Rocky Mountains in het noordoosten, het Great Bassin (Grote Bekken) in het westen en het Colorado Plateau in het zuidoosten. De basin- and range-topografie in het westen zorgt ervoor dat neerslag vrij weinig kans heeft de laaggelegen vlaktes te bereiken waardoor er sprake is van een droog woestijnklimaat. De combinatie van een woestijnklimaat met grote zoutvlaktes vormen een heerlijk testterrein van autofabrikanten om nieuwe modellen uit te proberen. Vooral de hete droge zomermaanden zijn uitermate geschikt om autos aan allerlei barre beproevingen bloot te stellen. Binnen de rest van Utah vind je een combinatie van een koud steppeklimaat, zeer lokaal een warm steppeklimaat en een mix van diverse continentale klimaten waarbij er sprake is van een redelijk groot contrast tussen de koudste wintermaanden en de warmste zomerperiodes. Utah kent een aantal geweldige skigebieden die vooral zo populair zijn vanwege de uitstekende kwaliteit van de sneeuw. Zeer droge en vrij grote sneeuwvlokken zorgen voor een vrijwel perfecte sneeuwlaag om te skin of snowboarden. De grote variaties die binnen een kalenderjaar in Utah voor kunnen komen zie je vooral in de extremen die hier gemeten worden. Zo is er nabij St. George een recordmaximum van 48 graden Celsius gemeten terwijl het zinkgat Peter Sinks een diepterecord van maar liefst -56,3 graden Celsius geregistreerd heeft op 1 februari 1985.

TIP: Utah voor beginners
Goede reisinformatie is essentieel voor het maken van een reis. Wil je binnenkort op vakantie gaan naar Utah dan kun je op de website Utah voor beginners enorm veel goede informatie lezen over Utah. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere de leukste plaatsen in Utah,  vervoer in Utah, de bezienswaardigheden van Utah, het weer in Utah, de mooiste natuurparken en alles over vakantie in Utah.

Klimaatinformatie van plaatsen in Utah
De klimaatinfo op deze pagina is slechts beknopte informatie. Specifieke info over weer en klimaat is te vinden op de klimaatpagina's per streek of stad. Voor Utah is de volgende klimaatinformatie beschikbaar:
 
Moab
Rocky Mountains
Saint George
Salt Lake City
Vernal
     

 

Klimaatcijfers
Verspreid over de staat Utah vind je verschillende klimaatgegevens en temperaturen.
De gegevens in onderstaande tabel gelden voor de stad Salt Lake City en kunnen niet als gemiddelde voor de staat gezien worden. Bezoek de individuele klimaatinformatie pagina's voor de klimaatgegevens van andere plekken in Utah.

gemiddelde maximum
temperatuur (C)

gemiddelde
minimum

temperatuur (C)
gemiddeld aantal uren zon
per dag
gemiddeld aantal dagen neerslag
per maand
gemiddeld aantal
mm
neerslag
per maand
gemiddelde
zee
temperatuur (C)
januari 2 -8 4 9 n.v.t.
februari 6 -5 6 8 n.v.t.
maart 11 -1 8 10 n.v.t.
april 16 2 9 9 n.v.t.
mei 22 7 10 8 n.v.t.
juni 28 12 12 6 n.v.t.
juli 33 16 13 5 n.v.t.
augustus 31 15 12 7 n.v.t.
september 26 9 10 6 n.v.t.
oktober 19 3 8 6 n.v.t.
november 10 -2 5 8 n.v.t.
december 3 -7 4 9 n.v.t.
= 0-5 mm ● = 6-30 mm ● = 31-60 mm ● = 61-100 mm ● = 101-200 mm ● = meer dan 200 mm
 

Meer klimaatinformatie
Klimaatcijfers zijn handig, maar bieden geen totaal beeld van het klimaat en de mogelijke weersomstandigheden binnen een bepaalde periode. Hoe groot de kans op winters weer, (extreme) hitte of orkanen is vind je vaak niet terug in cijfers.
Daarom bieden wij per maand handige extra klimaatinfo. Onderstaande info is geldig voor de stad Salt Lake City. Raadpleeg voor meer nauwkeurige klimaatinfo de pagina's over specifieke bestemmingen in Utah.

 

kans op
(zeer) warm
w
eer

kans op
winters
weer
kans op
langdurige
neerslag
kans op
orkanen
(cyclonen)
zonzekerheid

UV-index

januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
klik hier voor uitleg van de symbolen

Disclaimer
De informatie op deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld uit klimaatgegevens van meteorologische instituten, weerkundigen en andere bronnen. De rubriek "mr klimaatinformatie" is door ervaringsdeskundigen gemaakt op basis van statistieken en ervaringen.
Aan alle gegevens op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. Het weer heeft geen geheugen en biedt geen garanties. Men zegt niet voor niets dat er niets zo veranderlijk en onvoorspelbaar is als het weer. De samenstellers van deze site voelen zich dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade in wat voor vorm dan ook die mogelijkerwijs ontstaan zou zijn door beslissingen van derden op basis van door ons beschikbaar gestelde informatie.

 

beste reisperiode
Wil je weten wanneer je het beste naar deze bestemming kunt reizen?
bekijk hier de beste reisperiodes

 
actueel weer
De weersverwachtingen voor de komende dagen en het actuele weer op dit moment van deze bestemming zien?
bekijk hier de weersverwachtingen

 
meer over Utah
Utah bezienswaardigheden top 10
Utah in 24 foto's
Utah toerisme
Utah voor beginners
bijzondere plaatsen in Utah
mooiste dorpjes in Utah
wikipedia
... meer Utah

climate of Utah

Aangepast zoeken
 

vakantie startpagina klimaatinformatie van alle landen alles over weer & klimaat reisperiodes ● cookies links contact