klimaatinformatie per bestemming alles over weer & klimaat reisperiode advies contact

Het klimaat van Vermont (Verenigde Staten van Amerika)
In het noordoosten van de Verenigde Staten vind je Vermont, die de bijnaam “Green Mountain State” heeft. Die naam heeft het te danken aan de Franse naam Les Verts Monts (de groene bergen) die later verbasterd is tot de naam Vermont. Het hoofdzakelijk uit bergen en bossen bestaande Vermont heeft een vochtig landklimaat (type Dfb) met koele winters, warme zomers en neerslag gedurende het hele jaar. Deze neerslag valt gelijkmatig verspreid over het jaar, in de winter voor het grootste deel in de vorm van sneeuw. Op grotere hoogtes is het gemiddeld kouder dan in de laag gelegen gebieden. Ongeveer de helft van Vermont bestaat uit berg- en heuvelgebied dat tot de Appalachen behoort, een gebergte dat zich uitstrekt vanaf Newfoundland in Canada tot aan de zuidelijke staat Alabama. Het deel dat in Vermont ligt wordt de Green Mountains genoemd, een bergketen die zich uitstrekt over een gebied van zo’n 400 kilometer en dat vijf pieken van meer dan 1000 meter telt.

De zomers in Vermont verlopen relatief warm; de gemiddelde maximumtemperatuur ligt tussen de 25 en 28 graden Celsius in de zomermaanden. Soms worden er uitschieters gemeten tot boven de 35 graden, het record staat op naam van Vernon. De recordtemperatuur is 41 graden Celsius en werd geregistreerd op 4 juli 1911. Vanaf de tweede helft van september gaan de temperaturen snel onderuit. Waar september nog een gemiddelde maximumtemperatuur haalt van 20 tot 22 graden, daar moet november het doen met gemiddeld slechts 2 graden. Dat betekent dus een temperatuurdaling van maar liefst twintig graden binnen twee maanden tijd. Na november komt de thermometer ‘s nachts nog maar zelden in de buurt van het vriespunt. Gemiddeld vriest het in december, januari en februari ongeveer tien tot twintig graden, pas vanaf april ligt de gemiddelde nachttemperatuur weer rond het vriespunt.

Klimaatinformatie van plaatsen in Vermont
De klimaatinfo op deze pagina is slechts beknopte informatie. Specifieke info over weer en klimaat is te vinden op de klimaatpagina's per streek of stad. Voor Vermont is de volgende klimaatinformatie beschikbaar:
 
Burlington
Essex
Montpelier
Rutland
     

 

Klimaatcijfers
Verspreid over de staat Vermont vind je verschillende klimaatgegevens en temperaturen.
De gegevens in onderstaande tabel gelden voor de stad Montpelier en kunnen niet als gemiddelde voor de staat gezien worden. Bezoek de individuele klimaatinformatie pagina's voor de klimaatgegevens van andere plekken in Vermont.

gemiddelde maximum
temperatuur (°C)

gemiddelde
minimum

temperatuur (°C)
gemiddeld aantal uren zon
per dag
gemiddeld aantal dagen neerslag
per maand
gemiddeld aantal
mm
neerslag
per maand
gemiddelde
zee
temperatuur (°C)
januari -4 -14 4 15 n.v.t.
februari -2 -12 5 11 n.v.t.
maart 3 -7 6 13 n.v.t.
april 11 0 7 12 n.v.t.
mei 19 6 8 12 n.v.t.
juni 23 11 9 12 n.v.t.
juli 26 14 9 12 n.v.t.
augustus 24 13 8 11 n.v.t.
september 19 8 6 11 n.v.t.
oktober 13 2 5 11 n.v.t.
november 6 -3 3 14 n.v.t.
december -1 -10 3 15 n.v.t.
= 0-5 mm ● = 6-30 mm ● = 31-60 mm ● = 61-100 mm ● = 101-200 mm ● = meer dan 200 mm
 

Meer klimaatinformatie
Klimaatcijfers zijn handig, maar bieden geen totaal beeld van het klimaat en de mogelijke weersomstandigheden binnen een bepaalde periode. Hoe groot de kans op winters weer, (extreme) hitte of orkanen is vind je vaak niet terug in cijfers.
Daarom bieden wij per maand handige extra klimaatinfo. Onderstaande info is geldig voor de stad Montpelier. Raadpleeg voor meer nauwkeurige klimaatinfo de pagina's over specifieke bestemmingen in Vermont.

 

kans op
(zeer) warm
w
eer

kans op
winters
weer
kans op
langdurige
neerslag
kans op
orkanen
(cyclonen)
zonzekerheid

UV-index

januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
klik hier voor uitleg van de symbolen

Disclaimer
De informatie op deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld uit klimaatgegevens van meteorologische instituten, weerkundigen en andere bronnen. De rubriek "méér klimaatinformatie" is door ervaringsdeskundigen gemaakt op basis van statistieken en ervaringen.
Aan alle gegevens op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. Het weer heeft geen geheugen en biedt geen garanties. Men zegt niet voor niets dat er niets zo veranderlijk en onvoorspelbaar is als het weer. De samenstellers van deze site voelen zich dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade in wat voor vorm dan ook die mogelijkerwijs ontstaan zou zijn door beslissingen van derden op basis van door ons beschikbaar gestelde informatie.

 

beste reisperiode
Wil je weten wanneer je het beste naar deze bestemming kunt reizen?
bekijk hier de beste reisperiodes

 
actueel weer
De weersverwachtingen voor de komende dagen en het actuele weer op dit moment van deze bestemming zien?
bekijk hier de weersverwachtingen

 
meer over Vermont
de officiële site van Vermont
Vermont toerisme
wikipedia
... meer Vermont

climate of Vermont

Aangepast zoeken
 

vakantie startpagina klimaatinformatie van alle landen alles over weer & klimaat reisperiodes ● cookies links contact