klimaatinformatie per bestemming alles over weer & klimaat reisperiode advies contact

Het klimaat van Washington (Verenigde Staten van Amerika)
Washington een staat gelegen in het noordwesten van de Verenigde Staten. Washington heeft niets te maken met Washington D.C., de hoofdstad van het land. Washington is vernoemd naar de allereerste president van Amerika: George Washington. Washington ligt aan de Grote Oceaan en bestaat uit een zeer gevarieerd landschap, waarbij er sprake is van een mix van laaggelegen vlakke gebieden, ruwe berggebieden, een actieve vulkaan (Mount Saint Helens), bosgebieden en heuvels. Binnen Washington liggen verschillende berggebieden die hun invloed hebben op het klimaat en weer van Washington. Het Cascadegebergte (ook wel Cascade Range genoemd) is het meest dominante berggebied binnen Washington.
Washington heeft te maken met een aantal klimaattypes die vrij relatief weinig voorkomen binnen de Verenigde Staten. Het grootste deel van Washington heeft een gematigd mediterraan klimaat (type Csb) met vrij droge zomers, nattere winters en gedurende het hele jaar gematigde temperaturen. Het noordwesten van Washington heeft een gematigd zeeklimaat dat overgaat in een warm zeeklimaat. In het algemeen geldt dat de Grote Oceaan een opwarmend effect heeft in de winter, waardoor extreem lage temperaturen vrijwel niet voorkomen. In de zomer wordt potentiële hitte echter juist de kop ingedrukt door het dan relatief koele zeewater. Washington behoort tot de meest natte staten van de Verenigde Staten, waarbij de grootste hoeveelheden in het Cascadegebergte gemeten wordt.

Klimaatinformatie van plaatsen in Washington
De klimaatinfo op deze pagina is slechts beknopte informatie. Specifieke info over weer en klimaat is te vinden op de klimaatpagina's per streek of stad. Voor Washington is de volgende klimaatinformatie beschikbaar:
 
Bellingham
Friday Harbor
Olympia
Pasco
Seattle
Spokane
Vancouver
Walla Walla
Wenatchee
Yakima
 

 

Klimaatcijfers
Verspreid over de staat Washington vind je verschillende klimaatgegevens en temperaturen.
De gegevens in onderstaande tabel gelden voor de stad Olympia en kunnen niet als gemiddelde voor de staat gezien worden. Bezoek de individuele klimaatinformatie pagina's voor de klimaatgegevens van andere plekken in Washington.

gemiddelde maximum
temperatuur (°C)

gemiddelde
minimum

temperatuur (°C)
gemiddeld aantal uren zon
per dag
gemiddeld aantal dagen neerslag
per maand
gemiddeld aantal
mm
neerslag
per maand
gemiddelde
zee
temperatuur (°C)
januari 7 0 2 19 n.v.t.
februari 10 1 4 17 n.v.t.
maart 12 2 6 16 n.v.t.
april 15 3 7 14 n.v.t.
mei 19 6 8 11 n.v.t.
juni 22 8 9 9 n.v.t.
juli 25 10 10 5 n.v.t.
augustus 25 10 9 6 n.v.t.
september 22 8 7 8 n.v.t.
oktober 15 5 5 13 n.v.t.
november 10 3 3 19 n.v.t.
december 7 1 2 20 n.v.t.
= 0-5 mm ● = 6-30 mm ● = 31-60 mm ● = 61-100 mm ● = 101-200 mm ● = meer dan 200 mm
 

Meer klimaatinformatie
Klimaatcijfers zijn handig, maar bieden geen totaal beeld van het klimaat en de mogelijke weersomstandigheden binnen een bepaalde periode. Hoe groot de kans op winters weer, (extreme) hitte of orkanen is vind je vaak niet terug in cijfers.
Daarom bieden wij per maand handige extra klimaatinfo. Onderstaande info is geldig voor de stad Olympia. Raadpleeg voor meer nauwkeurige klimaatinfo de pagina's over specifieke bestemmingen in Washington.

 

kans op
(zeer) warm
w
eer

kans op
winters
weer
kans op
langdurige
neerslag
kans op
orkanen
(cyclonen)
zonzekerheid

UV-index

januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
klik hier voor uitleg van de symbolen

Disclaimer
De informatie op deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld uit klimaatgegevens van meteorologische instituten, weerkundigen en andere bronnen. De rubriek "méér klimaatinformatie" is door ervaringsdeskundigen gemaakt op basis van statistieken en ervaringen.
Aan alle gegevens op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. Het weer heeft geen geheugen en biedt geen garanties. Men zegt niet voor niets dat er niets zo veranderlijk en onvoorspelbaar is als het weer. De samenstellers van deze site voelen zich dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade in wat voor vorm dan ook die mogelijkerwijs ontstaan zou zijn door beslissingen van derden op basis van door ons beschikbaar gestelde informatie.

 

beste reisperiode
Wil je weten wanneer je het beste naar deze bestemming kunt reizen?
bekijk hier de beste reisperiodes

 
actueel weer
De weersverwachtingen voor de komende dagen en het actuele weer op dit moment van deze bestemming zien?
bekijk hier de weersverwachtingen

 
meer over Washington
de officiële site van Washington
Washington toerisme
wikipedia
... meer Washington

climate of Washington

Aangepast zoeken
 

vakantie startpagina klimaatinformatie van alle landen alles over weer & klimaat reisperiodes ● cookies links contact