klimaatinformatie per bestemming alles over weer & klimaat reisperiode advies contact

Het klimaat van Seattle (Washington - Verenigde Staten)
Seattle ligt in het centrale westen van de staat Washington en is de grootste stad van deze staat. Seattle ligt in de King County aan de zeearm Puget Sound en het Washington meer. Seattle behoort tot de belangrijkste zeehaven van de Verenigde Staten van Amerika. De scheepvaart is hier vooral op de handel met Azi gericht. De Space Needle is waarschijnlijk het bekendste gebouw uit de stad Seattle. Deze uitkijktoren is gebouwd voor de wereldtentoonstelling van 1962. Vanuit de Space Needle heb je een uitzicht over de Olympic Mountains, de Cascade Range, Mount Rainier, Mount Baker. Seattle is teven de geboorte stad van de Grunge. In de jaren 90 van de vorige eeuw zijn bands als Nirvana, Soundgarden, Alice in Chains en Pearl Jam bekend geworden met deze uit Seattle afkomstige muziekstroming. De Seattle Mariners een Major League Baseball en de Seattle Seahawks die uitkomen in de National Football League spelen hun thuiswedstrijden hier.
Seattle heeft een gematigd maritiem klimaat met de meeste neerslag tijdens de winterperiode. Op jaarbasis valt er in deze regio behoorlijk veel neerslag waardoor dit deel van de Verenigde Staten van Amerika tot de natste van het land  behoort. De winters zijn er koel maar aangename met af en toe kans op langdurige vorst of nachtvorst. Tijdens de koudste dagen zal de neerslag hier als sneeuw naar beneden komen. De zomermaanden zijn hier aan de koele kant met gemiddelde temperaturen onder de 25 graden Celsius.

Betaal niet teveel voor je hotel
De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Seattle. Wil je in n keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Seattle. Daar kun je per hotel meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kun boeken voor jouw reisdata!

TIP: Seattle voor beginners
Goede reisinformatie is essentieel voor het maken van een reis. Wil je binnenkort op vakantie naar Seatlle gaan dan kun je op de website Seattle voor beginners enorm veel goede informatie over Seattle. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere vliegen naar Seattle, winkelen in Seattle, vervoer in de stad, de bezienswaardigheden van Seattle, het weer in Seattle en alles over Seattle bezoeken.

Klimaatcijfers
De onderstaande cijfers zijn op basis van geregistreerde langjarige weergegevens en gelden voor Seattle:

gemiddelde maximum
temperatuur (C)

gemiddelde
minimum

temperatuur (C)
gemiddeld aantal uren zon
per dag
gemiddeld aantal dagen neerslag
per maand
gemiddeld aantal
mm
neerslag
per maand
gemiddelde
zee
temperatuur (C)
januari 7 2 2 18 n.v.t.
februari 10 3 4 15 n.v.t.
maart 12 3 5 16 n.v.t.
april 14 5 7 14 n.v.t.
mei 18 8 8 11 n.v.t.
juni 21 11 9 9 n.v.t.
juli 23 13 10 5 n.v.t.
augustus 23 13 9 6 n.v.t.
september 20 11 7 9 n.v.t.
oktober 16 8 5 13 n.v.t.
november 11 5 2 18 n.v.t.
december 8 2 2 19 n.v.t.
= 0-5 mm ● = 6-30 mm ● = 31-60 mm ● = 61-100 mm ● = 101-200 mm ● = meer dan 200 mm
 

Meer klimaatinformatie
Klimaatcijfers zijn handig, maar bieden geen totaal beeld van het klimaat en de mogelijke weersomstandigheden binnen een bepaalde periode. Hoe groot de kans op winters weer, (extreme) hitte of orkanen is vind je vaak niet terug in cijfers.
Daarom bieden wij per maand handige extra klimaatinfo:

 

kans op
(zeer) warm
w
eer

kans op
winters
weer
kans op
langdurige
neerslag
kans op
orkanen
(cyclonen)
zonzekerheid

UV-index

januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
klik hier voor uitleg van de symbolen

Disclaimer
De informatie op deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld uit klimaatgegevens van meteorologische instituten, weerkundigen en andere bronnen. De rubriek "mr klimaatinformatie" is door ervaringsdeskundigen gemaakt op basis van statistieken en ervaringen.
Aan alle gegevens op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. Het weer heeft geen geheugen en biedt geen garanties. Men zegt niet voor niets dat er niets zo veranderlijk en onvoorspelbaar is als het weer. De samenstellers van deze site voelen zich dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade in wat voor vorm dan ook die mogelijkerwijs ontstaan zou zijn door beslissingen van derden op basis van door ons beschikbaar gestelde informatie.

 

beste reisperiode
Wil je weten wanneer je het beste naar deze bestemming kunt reizen?
Bekijk hier de beste reisperiodes

 
actueel weer
De weersverwachtingen voor de komende dagen en het actuele weer op dit moment van deze bestemming zien?
bekijk hier de weersverwachtingen

 
meer over Seattle
5x zien & doen in Seattle
bezienswaardigheden top 10
bijzondere plaatsen in Seattle
Seattle tips
Seattle voor beginners
wikipedia
... meer Seattle

climate of Seattle

Aangepast zoeken
 

vakantie startpagina klimaatinformatie van alle landen alles over weer & klimaat reisperiodes ● cookies links contact