klimaatinformatie per bestemming alles over weer & klimaat reisperiode advies weernieuws contact


Weernieuws per land

Voor specifiek weernieuws voor landen, streken en steden kun je terecht op de weernieuws pagina's per land:

AlbaniŽ
China
Frankrijk
Griekenland
Hong Kong
Hongarije
IndonesiŽ
Jersey
Oman
Rusland
Spanje

Meer weernieuws

Op de volgende sites kun je allerlei nieuws over het weer en klimaat lezen:

knmi nieuws
vakantienieuws orkanen
vakantienieuws overstromingen
vakantienieuws weer
weer paginablog
weeronline weernieuws

Weernieuws

Op internet en in bladen lees je regelmatig nieuwsberichten over het weer en klimaat. Deze berichten kunnen gaan over extreme weersomstandigheden, zware regenval, noodweer, orkanen, hittegolven, bosbranden, droogte, grote afwijkingen in temperatuur of klimaatveranderingen. Het weernieuws brengt soms leuk nieuws over het weer, maar helaas (te) vaak over omstandigheden waardoor de natuur, dieren en mensen in gevaar komen. Veel natuurrampen komen voort uit extreem weer.
Op klimaatinfo.nl verzamelen wij actuele en oudere berichten over het weer. Juist deze extreme omstandigheden horen ook bij het klimaat voor een bepaald land, streek of plaats.
Op deze pagina plaatsen we algemeen weernieuws of nieuws dat gaat over meerdere landen. Voor specifieke nieuwsberichten over het weer in bepaalde landen, steden, eilanden en streken verwijzen we naar de speciale weernieuws landenpagina's.

 

De laatste nieuwsberichten

Overlast door sneeuw in zuiden Europa
Het verkeer in delen van Zuid-Europa heeft maandag grote hinder ondervonden van een dik pak sneeuw. In het Franse departement Gard strandden circa 250 mensen in de nacht van zondag op maandag op besneeuwde wegen. Zij werden opgevangen door hulpverleners. In het noorden van Spanje waren ruim vijftig belangrijke straten alleen met sneeuwkettingen te passeren.
Het zuiden van Bulgarije ging eveneens gebukt onder ongebruikelijk hevige sneeuwval voor de tijd van het jaar. De neerslag was echter niet wit maar geel tot rood. De sneeuw werd namelijk vermengd met zand uit de Sahara, dat met sterke wind over de Middellandse Zee was geblazen. Bulgaarse meteorologen spraken over een uiterst zeldzame gebeurtenis voor het land.
lees verder: Telegraaf
datum: 08.03.2010

Winter koudste in 14 jaar
De winter van 2010 was koud. Het was zelfs de koudste sinds 1996. In De Bilt was de gemiddelde temperatuur 1,1 graden tegen 3,3 graden normaal. In de vorige eeuw kwam zoín winter eens in de zes jaar voor. Door de opwarming is de kans op een dergelijke winter de laatste decennia afgenomen en komt dat nog maar eens in de vijftien jaar voor.
Een stuk zeldzamer waren de grote hoeveelheden sneeuw. Deze winter telde landelijk gemiddeld 41 dagen met een sneeuwdek. Dat is het grootste aantal sneeuwdekdagen sinds de winter van 1979 die er 60 opleverde. Een normale winter telt in ons land 13 sneeuwdekdagen. De sneeuw bleef in het noorden het langst liggen, de minste sneeuw lag in Zeeland. In het noordoosten was de winter dan ook een stuk kouder dan in het zuidwesten. De gemiddelde temperatuur liep uiteen van -0,2 graden in Eelde tot +2,4 graden in Vlissingen.
lees verder: KNMI
datum: 01.03.2010

Xynthia hield huis in Europa
Storm Xynthia die in het weekeinde van 27 februari over Europa trok trof vooral Frankrijk. De storm kostte zeker 52 mensen het leven waarvan zeker 45 in Frankrijk. Vooral Bretagne en het kustgebied tussen Bordeaux en Nantes zijn zwaar getroffen door storm en regen. Grote gebieden kwamen onder water te staan. Ons land kreeg op 28 februari een staartje mee van de storm met vooral in het zuidoosten zware tot zeer zware windstoten.
De storm begon zaterdag op zuidelijke breedten bij de Canarische Eilanden en trok vervolgens in grote vaart langs Portugal, Spanje, Frankrijk, Luxemburg, BelgiŽ, Nederland en Duitsland richting Oostzee. In de depressiekern daalde de luchtdruk tot 970 hPa. Aan de zuid- en zuidwestflank ontwikkelde zich door grote verschillen in luchtdruk een bijzonder krachtig en gevaarlijk stormveld, waarin de wind lokaal zelfs korte tijd aan orkaankracht tipte. Het Alpengebied kreeg te maken met een fŲhnstorm met windsnelheden van 150 km/uur.
lees verder: KNMI
datum: 01.03.2010

 

vakantie startpagina klimaatinformatie van alle landen alles over weer & klimaat reisperiodes ● cookies links contact