klimaatinformatie per bestemming alles over weer & klimaat reisperiode advies contact

Het klimaat van Kaapstad / Cape Town (Zuid-Afrika)
Kaapstad ligt in het zuidwesten van Zuid-Afrika bij Kaap de Goede Hoop. Hoewel de grootste delen van Zuid-Afrika een al dan niet gematigd subtropisch klimaat kent (savanneklimaten, steppeklimaten en woestijnklimaten) behoort dit stukje van het land tot de uitzonderingen. De combinatie van de zuidelijke ligging en de koude golfstroom waardoor het zeewater vrij koel is zorgt ervoor dat hier een mediterraan klimaat heerst met zeer milde winters en vrij warme zomers. Het grootste verschil met de rest van het land zit hem in het neerslagpatroon. Hier zijn de wintermaanden vrij nat en de zomers relatief droog. In de lokale wintermaanden (onze zomermaanden) valt er maandelijks meer dan honderd millimeter neerslag, terwijl vrijwel geheel Zuid-Afrika dan juist haar droge periode beleeft. Hoewel de temperaturen vaak nog lenteachtig zijn voelt het door regen en een relatief koele wind toch wat frisser aan dan de thermometer aangeeft.
In de zomermaanden (december tot en met maart) is het juist warm, zonnig en droog in Kaapstad. Voor velen is dit de ideale periode om de Kaap te bezoeken. Omdat de warmte gecombineerd gaat met vrij weinig neerslag is ook de luchtvochtigheid niet te hoog. Hierdoor voelt het zelden benauwd aan.

Betaal niet teveel voor je hotel
De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Kaapstad. Wil je in één keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Kaapstad. Daar kun je per hotel meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kun boeken voor jouw reisdata!

TIP: Kaapstad voor beginners
Goede reisinformatie is essentieel voor het maken van een reis. Wil je binnenkort op vakantie gaan naar Kaapstad dan kun je op de website Kaapstad voor beginners enorm veel goede informatie over Kaapstad halen. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere eten en drinken in Kaapstad, vervoer in Kaapstad, de bezienswaardigheden van Kaapstad, winkelen in Kaapstad, Kaapstad bezoeken, handige reisinformatie over Kaapstad en de beste reisperiode voor Kaapstad.

Klimaatcijfers
De onderstaande cijfers zijn op basis van geregistreerde langjarige weergegevens en gelden voor Kaapstad:

gemiddelde maximum
temperatuur (°C)

gemiddelde
minimum

temperatuur (°C)
gemiddeld aantal uren zon
per dag
gemiddeld aantal dagen neerslag
per maand
gemiddeld aantal
mm
neerslag
per maand
gemiddelde
water
temperatuur (°C)
januari 26 16 11 6 19
februari 27 15 10 5 18
maart 25 14 9 5 18
april 23 12 7 8 17
mei 19 9 6 11 17
juni 18 8 5 14 16
juli 17 7 6 12 15
augustus 17 8 7 13 15
september 19 9 7 10 15
oktober 21 11 9 9 16
november 23 12 10 5 17
december 24 14 11 4 18
= 0-5 mm ● = 6-30 mm ● = 31-60 mm ● = 61-100 mm ● = 101-200 mm ● = meer dan 200 mm
 

Meer klimaatinformatie
Klimaatcijfers zijn handig, maar bieden geen totaal beeld van het klimaat en de mogelijke weersomstandigheden binnen een bepaalde periode. Hoe groot de kans op winters weer, (extreme) hitte of orkanen is vind je vaak niet terug in cijfers.
Daarom bieden wij per maand handige extra klimaatinfo:

 

kans op
(zeer) warm
w
eer

kans op
winters
weer
kans op
langdurige
neerslag
kans op
orkanen
(cyclonen)
zonzekerheid

UV-index

januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
klik hier voor uitleg van de symbolen

Disclaimer
De informatie op deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld uit klimaatgegevens van meteorologische instituten, weerkundigen en andere bronnen. De rubriek "méér klimaatinformatie" is door ervaringsdeskundigen gemaakt op basis van statistieken en ervaringen.
Aan alle gegevens op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. Het weer heeft geen geheugen en biedt geen garanties. Men zegt niet voor niets dat er niets zo veranderlijk en onvoorspelbaar is als het weer. De samenstellers van deze site voelen zich dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade in wat voor vorm dan ook die mogelijkerwijs ontstaan zou zijn door beslissingen van derden op basis van door ons beschikbaar gestelde informatie.

 

Beste reisperiode
Wil je weten wanneer je het beste naar deze bestemming kunt reizen?
Bekijk hier de beste reisperiodes

 
Actueel weer
De weersverwachtingen voor de komende dagen en het actuele weer op dit moment van deze bestemming zien?
Bekijk hier de weersverwachtingen

 
Meer over Kaapstad
Kaapstad bezienswaardigheden
Kaapstad tips
Kaapstad voor beginners
wikipedia
winterzon in Kaapstad
... meer Kaapstad

Aangepast zoeken
 

vakantie startpagina klimaatinformatie van alle landen alles over weer & klimaat reisperiodes ● cookies links contact