klimaatinformatie per bestemming alles over weer & klimaat reisperiode advies contact

Het klimaat van Seoul (Zuid-Korea)
Seoul
is de hoofdstad van Zuid-Korea en is gelegen in het noordwesten van het land, aan de Han. Met meer dan twintig miljoen inwoners is Seoul één van de grootste metropolen ter wereld. De grote hoeveelheid mensen die hier op 'slechts' 613 kilometer wonen en werken dragen ertoe bij dat de gemiddelde temperaturen in de stad enkele graden hoger liggen dan op het platteland rondom de stad. Dat komt omdat de gebouwen en straten de warmte vasthouden, een effect dat vooral goed merkbaar is tijdens zomeravonden. Seoul is bij het grote publiek bekend als de stad waar in 1988 de Olympische Zomerspelen georganiseerd werden. In 2002 was Seoul één van de speelsteden tijdens het Wereldkampioenschap voetbal.
Seoul kent relatief koele tot soms vrij milde winters. Het grimmige karakter van het weer in deze regio kan ervoor zorgen dat de ene wintermaand de temperatuur voor een groot deel boven het vriespunt ligt terwijl in een ander jaar diezelfde maand vooral matige tot soms strenge vorst kent. Diezelfde grilligheid zie je gedurende vrijwel het hele jaar terug. In de zomermaanden worden de temperaturen vooral getemperd door bewolking en neerslag. De periode mei tot en met september zijn veruit de natste maanden met regenhoeveelheden die in juli en augustus oplopen naar ruim 300 tot soms meer dan 400 millimeter per maand. In deze periode bestaat ook de kans dat Seoul getroffen wordt door een orkaan. Het orkaanseizoen loopt in deze regio van juni tot december.

Betaal niet teveel voor je hotel
De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Seoul. Wil je in één keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Seoul. Daar kun je per hotel meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kun boeken voor jouw reisdata!

TIP: Seoul voor beginners
Goede reisinformatie is essentieel voor het maken van een reis. Wil je binnenkort op vakantie gaan naar Seoul dan kun je op de website Seoul voor beginners enorm veel goede informatie over Seoul halen. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere eten en drinken in Seoul, vervoer in Seoul, de bezienswaardigheden van Seoul, winkelen in Seoul, Seoul bezoeken en handige reisinformatie over Seoul.

Klimaatcijfers
De onderstaande cijfers zijn op basis van geregistreerde langjarige weergegevens en gelden voor Seoul:

gemiddelde maximum
temperatuur (°C)

gemiddelde
minimum

temperatuur (°C)
gemiddeld aantal uren zon
per dag
gemiddeld aantal dagen neerslag
per maand
gemiddeld aantal
mm
neerslag
per maand
gemiddelde
zee
temperatuur (°C)
januari 2 -7 6 7 n.v.t.
februari 4 -4 6 6 n.v.t.
maart 10 1 7 7 n.v.t.
april 17 6 8 8 n.v.t.
mei 23 12 8 9 n.v.t.
juni 26 17 7 10 n.v.t.
juli 28 21 6 16 n.v.t.
augustus 29 22 6 14 n.v.t.
september 26 16 7 9 n.v.t.
oktober 20 9 7 7 n.v.t.
november 11 2 5 9 n.v.t.
december 4 -5 5 7 n.v.t.
= 0-5 mm ● = 6-30 mm ● = 31-60 mm ● = 61-100 mm ● = 101-200 mm ● = meer dan 200 mm
 

Meer klimaatinformatie
Klimaatcijfers zijn handig, maar bieden geen totaal beeld van het klimaat en de mogelijke weersomstandigheden binnen een bepaalde periode. Hoe groot de kans op winters weer, (extreme) hitte of orkanen is vind je vaak niet terug in cijfers.
Daarom bieden wij per maand handige extra klimaatinfo:

 

kans op
(zeer) warm
w
eer

kans op
winters
weer
kans op
langdurige
neerslag
kans op
orkanen
(cyclonen)
zonzekerheid

UV-index

januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
klik hier voor uitleg van de symbolen

Disclaimer
De informatie op deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld uit klimaatgegevens van meteorologische instituten, weerkundigen en andere bronnen. De rubriek "méér klimaatinformatie" is door ervaringsdeskundigen gemaakt op basis van statistieken en ervaringen.
Aan alle gegevens op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. Het weer heeft geen geheugen en biedt geen garanties. Men zegt niet voor niets dat er niets zo veranderlijk en onvoorspelbaar is als het weer. De samenstellers van deze site voelen zich dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade in wat voor vorm dan ook die mogelijkerwijs ontstaan zou zijn door beslissingen van derden op basis van door ons beschikbaar gestelde informatie.

 

beste reisperiode
Wil je weten wanneer je het beste naar deze bestemming kunt reizen?
bekijk hier de beste reisperiodes

 
actueel weer
De weersverwachtingen voor de komende dagen en het actuele weer op dit moment van deze bestemming zien?
bekijk hier de weersverwachtingen

 
meer over Seoul

Seoul bezienswaardigheden
Seoul fotoreportage
Seoul in één dag
Seoul informatie
Seoul officiële site
Seoul voor beginners
wikipedia
... meer Seoul

Aangepast zoeken
 

vakantie startpagina klimaatinformatie van alle landen alles over weer & klimaat reisperiodes ● cookies links contact